2. april 2020

Slik lykkes du med den dempede, skandinaviske stilen

Fargene er definitvt tilbake på veggene i de norske hjem, men du trenger slett ikke male med sterke nyanser i alle rom for å få en moderne look hjemme. Bli med inn til Ina Kornelia på Sagene i Oslo.

En rolig gråtone kan være en fin måte å binde sammen de rommene i hjemmet som har mer farge. Med den lyse gråfargen 5917 VÅRSNØ får stue og spiseplass en rolig, men samtidig fresh og oppdatert look. Senere skal vi vise frem det tilstøtende blå soverommet i denne leiligheten, malt i 5936 DYPT VANN, men under ser du en liten sniktitt med den gjennomgående paletten i disse rommene.

 

Sammen med originalt tregulv er denne paletten en uslåelig kombinasjon. Nedenfor gir vi deg også oppskriften på hvordan du kan slipe ned og behandle både slik gamle gulv, og også nyere parkett som kanskje har gulnet.

collage
Her kan du se hvordan soverom og stue henger sammen i en fresh, kontrastfull palett selv om hovedfargen på veggene er nøytralt gråmalte i stua. Kontrastfargene er 5924 Ingefærboost i stua og 948 Siv på soverommet, mens safirblå S4050-r90b gir det ekstra piffet begge steder.
ina K Buti 2 w
Hos Ina Kornelia er tilstøtende rom malt i mørkere og mer kulørsterke farger, og hun ønsket derfor en helt rolig base i stue og spisedel. En rolig grånyanse kan fungere godt til nettopp dette formålet
ina K Buti 3 w
Sofaen og rottingbordet er fra Ikea, mens den klassiske lampen er fra Flos.

Leiligheten er i klassisk skandinavisk stil, med lyse, luftige flater, naturlige materialer og enkel, stram dekor. Flere nyanser av grått fungerer som base, mens det blonde treverket hentes opp i både gulv og rottingdetaljer. Teakfargen på bordene og små hint av orange fungerer som freshe kontraster, mens dypgrønne detaljer er med å tilføre harmoni og balanse.

Ina K Buti 7 w
Ina K Buti 8 w
Velg detaljer med omhu, her er begrensningens kunst viktig. Kunsthåndverk og keramikk, coffeetablebooks, store, grønne planter og reiseminner løfter stilen og gjør stua mer personlig.
ina K Buti 4 w
Et godt tips for å få til denne stilen er å spare til de evigvarende klassikerne, som for eksempel Hans Wegners Y-stol som her. De har du for alltid, og kanskje kan de også gå videre til neste generasjon. Benken er laget av kjøkkenfronter, med en spesialsydd setepute. Har du symaskin gjør du dette enkelt selv med fint stoff og en helt vanlig skumgummimadrass du kutter til ønskede mål.

Er du så heldig å ha originalt, gammelt tregulv? Dette gulvet håper mange som flytter inn i gamle bygårder å finne under lag av linoleum og parkett. Ina Kornelia var heldig; tregulvet var intakt, om enn med de sjarmerende sprekkene og skjevhetene som følger med.

 

For å få gulvet fra gulnet og blankt til blondt og matt, gjelder følgende steg:

 

  1. Rens gulvet med TreStjerner gulvrens, et effektivt rensemiddel for gulv. TreStjerner Gulvrens skal brukes før sliping, nedmatting og påføring.
  2. Leie en stor slipemaskin. Sett deg godt inn i hvordan den brukes, og hvilke type pussepapir du skal bruke. Den første runden skal gjerne lakken fjernes, mens de senere sliperundene skal etterlate et silkemykt, glatt resultat.  Sett eventuelt bort slipejobben til et firma.
  3. Sett inn gulvet med TreStjerner gulvolje i valgfri farge, her er det brukt fargen Hvit for å få det blonde, nordiske utseende. Oljen gir en silkematt overflate og vakker glød. For å få en slitesterk overflate, brukes TreStjerner Gulvmatt til slutt.
  4. HER KAN DU SE FILM MED TRINN FOR TRINN FORKLARING 

Les også mer om å lakke gulv og male gulv.

ina K Buti 6 w
Kunst er med å forsterke din personlige stil, og særlig i hjem med stram, nordisk stil gjør fine bilder sitt til å løfte helheten.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *