15. mars 2019

Slik maler du klassiske interiør

Å male klassiske interiør kan være en utfordring. Man ønsker å ta vare på det gamle, og ta vare på hjemmets sjel. Kan vi anbefale nyansen 5904 Balsam?

Klassiske hjem krever litt ekstra. Vi skal ta vare på detaljer og det historiske suset, samtidig som det skal være et hjem for 2019. Denne leiligheten på St.Hanshaugen i Oslo har truffet blink med fargen. Vi anbefaler fargen 5904 Balsam. Selv om leiligheten har både panel og slette vegger trenger du kun en maling. Praktisk! Alt kan males med BUTINOX INTERIØR, STUE, GANG & SOV,  som er en 3-i-1 maling, det vil si at du kan bruke den både på vegg, panel og lister.

-De fleste av rommene i leiligheten har orginalt trepanel fra byggeåret, og utfordringen lå i å finne farger som passet til panelet. Vi fant ut at en relativt mørk  farge gikk fint, selv om leiligheten har forholdsvis lite dagslys, forteller eieren Veronica Nordby Forsman. De hvite, høye takene er nok mye av grunnen til at dette går så bra.

Tips: Stukkatur og rosetter i gips males med vanlig vannbasert takmaling for best resultat, BUTINOX INTERIØR TAK. Husk å vaske gammel gips før du maler, ellers vil den flake av. Bruk deretter en rund pensel med lang kost for å komme inn i alle kroker. Du må uansett male flere strøk, så pass på å ikke ha for mye på kosten.

Eierne av denne leiligheten hadde flaks. Under flere lag med parkett, linoleum og teppe fant de det vakre gamle tregulvet. Det er pusset ned og behandlet med TRESTJERNERS GULVOLJE som kan blandes i svært mange farger. Om du ønsker kan du lakkere gulvet med TRESTJERNERS GULVMATT etter å olje gulvet, på den måten kan du beholde oljens utseende, men få lakkens slitestyrke.

Tips: Du får en lun følelse og historisk sus om du lar en vegg stå ubehandlet. Til de andre veggene anbefaler vi nyansen 5904 Balsam i en klassisk leilighet.

Personlighet tilfører du med et par unike puter. Runde, myke former gjør mønster mer nøytralt og gjør at det passer inn i så og si alle interiør.

Tags: Stue

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Slik maler du klassiske interiør”

  1. Karoline sier:

    Hei! Vet dere hvor den taklampeni messing i stuen er fra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *