16. august 2015

Tips til studenthybelen

Sommerferien er over og mange av Norges unge og lovende drar hjemmefra, og flytter inn i sine nye hjem. Vi drømmer alle om store flotte leiligheter eller hus, men en liten hybel eller leilighet kan være akkurat like hyggelig. Her er noen tips på hvordan du får mest mulig ut av plassen.

  • Tenk farger. I små rom burde man gå ut i fra en lys fargepallett. Man tenker ofte at hvit er det smarteste, og det stemmer, men andre duse toner kan ha samme effekt. Om din favorittfarge er grønn, kjør på med duse grønntoner på vegger eller dekor. Om du maler listene i samme farge som veggen, eller dropper dem vil det strekke veggen, og gi en større romfølelse.

tenk_farger

 

  • Møbler. Slanke møbler med rette linjer skaper et lett og luftig utrykk uten støy. Sofa og stoler med tynne høye ben vil skape en illusjon om mer gulvplass. Det finnes mange flotte mulifunksjonelle møbler, salongbord som kan forhøyes og bli til spisebord er et eksempel.stue

 

  • Utnytt takhøyden. Ting du ikke benytter deg av så ofte trenger ikke være lett tilgjengelig. Hyller og skap så høyt det går!kjokken

 

  • Rydd! Jo mer man har framme, jo trangere blir det. Vi har alle våre favoritt ting som vi gjerne vil ha på utstilling, men det kan fort se ut som rot hvis det er for mye. Samle de tingene du vil ha framme i små grupper til siden av vinduskarmen, bordet eller skjenken.

dekor

 

  • Oppbevaring. Det du har bestemt deg for at ikke trenger å stå framme kan puttes i fine bokser, eller smarte skjulte oppbevaringsmøbler under sengen f.eks.

oppbevaringsbokser

Nå tror vi du er klar til å skape ditt eget lille hi, bare husk å alltid ha et lite fargekart i bakhodet og hold deg til palletten din. Da vil du få et ryddig hjem.

Lykke til!

Tags: KjøkkenStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *