28. august 2020

Det er godt å leve i grønne rom

Lukk øynene og se for deg en grønn eng. Kjenner du at pulsen går ned, og smilet går opp? Grønt er selve fargen for harmoni i hjem og sinn. Med nyansen Opal har vi skapt en tidløs og klassisk farge som passer til alt. Alltid.

_40404H0A1253
Hovedfargen på vegger og tak er 5733 Opal, en lys og diskret grønntone med et behagelig nærvær i rommet. Bjelkene er malt i 5962 Sølvgran, en dypere nyanse som understreker og forsterker det grønne i rommet.

Det er godt å leve i grønne rom. Både de dempede variantene, og de kvikke, gylne tonene.

 

Ta naturen inn og omgi deg med de organiske, grønne tonene, fargene vi mennesker gjerne søker oss til. Alt fra de lyse, duse til de mørkegrønne nyansene er behagelige og beroligende å omgi seg med. Grønt er fargen vi finner igjen ute, i planter, skog og gress. Fargen beveger seg fra kjølige nyanser med mye blått i seg, til varme toner med mer gult. Her er alle nyanser aktuelle, og vi bruker gjerne mange av dem i ett og samme rom.

 

Har du åpen løsning; et allrom med både spisestue og kjøkken? Du kan med enkle grep få et åpent rom til å virke lunt. Bruk fargene til å skape spenning eller ro. Bjelker eller karmer kan få en mørkere nyanse enn resten av rommet, mens taket males i veggfargen. På den måten bindes rommet sammen, samtidig som vi skaper effektfulle, dekorative brytninger. Veggene er malt i 5733 Opal, en lys og diskret grønntone med et behagelig nærvær i rommet. Bjelkene er malt i 5962 Sølvgran, en dypere nyanse som understreker og forsterker det grønne i rommet.

 

_9009994H0A1116
Johanne Marie Birkelands sanselige keramikk står perfekt til vår grønne favoritt 5733 OPAL.
_000004H0A1482
Spisestuen har samme farge på veggene, 5733 OPAL, malt med Butinox Elegant Matt. Bordet er lakket med Quick Bengalack i nyansen 5965 LYS DIJON. Stolen i front har fått samme behandling i fargen 153 SORT.

Nyansen Opals styrke ligger i dens bekjedenhet. Opal er tydelig tilstede i rommet, samtidig er den svært nøytral og lett å leve med. Dette er en farge som ikke krever så mye av deg, og du kan leve med den i mange år. I tillegg er den lett å innrede rundt, den passer så og si til alle farger og nyanser. Ikke rart at dette er en folkefavoritt!

 

Med en beskjeden og nøytral veggfarge får man mer rom til å leke med detaljene i interiøret. Her har vi lakket spisebordet i den litt mer vågale gulfargen Lys Dijon fra Quick Bengalack.

_334H0A12899
Vi spiller på kontrastene og bruker malte flater mot rustikke fliser, blank messing mot naturmaterialer og stram kjøkkendesign mot kunsthåndverk og organiske former. Det grønne fungerer som en naturlig ramme. Forny det du har. Et par strøk med Quick Bengalack i fargen 5965 Lys Dijon gjør at skulpturen får være med noen sesonger til.

Grønne fliser fra Ulfven tar opp tanken bak innredningen: Bruk lag på lag med grønne nyanser, for å holde uttrykket harmonisk men allikevel spennende.

_404H0A1447 kopi
Bruk fargekaken som hjelp når du setter sammen en palett til ditt rom.

Hvordan sette sammen fargene og skape en fin fargepalett? Butinox har satt sammen ulike fargekombinasjoner som står godt sammen, og som kan være utgangspunktet for fargesettingen av ditt hjem – vi kaller det fargekaker. Bruk dem aktivt i dine valg. Eller bruk de som inspirasjon og lag din egen fargekake med utgangspunkt i dine favorittfarger.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *