4. august 2023

En varm velkomst – en farge som gjør det godt å komme innenfor døra

En vågal farge i gangen tåler du - vi skal jo bare være der noen sekunder av gangen

Gang (8) kopi
5766 GALLERI er en dyp og mørk farge passer godt til et lite rom man ikke oppholder seg lenge av gangen.

Palett Korsvoll! Her er ikke et eneste rom malt i hvitt, grått eller beige.

 

Familien kjøpte rekkehus på Korsvoll i Oslo, og fikk plutselig mye plass. Plutselig hadde de både yttergang og stor gang innenfor. Fra sin forrige leilighet visste de at de ville bo med mye farge, og at de ville viderebringe dette til sitt nye hjem.

 

Før Caroline malte veggene, lagde hun sine egne fargeprøver som hun hengte opp på veggene i rommene fargene skulle være i. På den måten kunne hun se hvordan fargene forandret seg etter ulike typer dagslys og gjennom døgnet.

Gang (6) kopi
I yttergangen gikk de for fargen 5766 GALLERI, en dyp, mettet burgunderrød som er magisk på veggene i gjennomgangsrom som gangen. Den passer helt perfekt til rosafargen de har i gangen innenfor, hvor man finner klesoppbevring og plass til å ta på seg skoene. Ved å male lister i samme fargen som veggen får man et inntrykk av en større veggflate - og en romsligere følelse i et lite rom.

Du trenger ikke male de små rommene i lyse farger. Særlig hvis det er rom du ikke oppholder deg så lenge av gangen. La heller livet fylles med  personlighet og farger som gjør deg glad!

Gang (1) kopi
Før: pent men på ingen måte familiens stil. Her ville de på med malekost!

Familiens rekkehus går over to etasjer, i tillegg til innredet kjeller. Gangen ligger i første etasje fra bakkeplan. Utenfor er det et lite vindfang med plass til barnevogn og våte sko, og dermed blir yttergangen et rom man mest går igjennom. Et perfekt rom for å prøve seg på en farge med mye kulør. Familien er veldig fornøyd med det fargerike resultatet.

Gang (3) kopi
Caroline holder opp en fargeprøve mot veggen før den ble malt. Hun har troa.
Gang (4) kopi
Butinox Premium Matt - vår matteste maling. For mørke nyanser er det ekstra viktig å velge så matt maling som mulig, hvis du ikke ønsker et glossy resultat. Mørke nyanser får gjerne et 90-talls preg om du ikke går for en god matt kvalitet.

Slik gjør du det:

  1. Husk alltid å vask flatene før du skal male. Da får du bedre malingsheft og sluttresultat. Butinox Interiørvask er et spesialvaskemiddel til forbehandling av vegger før maling. Den fjerner fett- og såperester.
  2. Bruk maskeringstape. Dekk til alt som du ikke vil ha maling på.
  3. Husk å dekke til gulv med papp eller plast. Det er fristende å bare vaske av søl, men for å unngå at maling for eksempel legger seg i sprekker i gulvet.
  4. Bruk pensel langs maskeringstape og kanter, rull på malingen med rulle på resten av flaten. For beste resultat bruker du Butinox Premium Matt. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket. Den er tilogmed vaskbar. Et enkelt valg der altså.
Gang (2) kopi
Familien har fått en flott kombinasjon fra inner- til yttergang. Den store gangen med oppbevaring og plass til å ta på seg skoene er malt i fargen 6042 Rosa Pudder.
Gang (7) kopi
Knaggene er designet av Live Berg, i en lignende fargenyanse som yttergangen.
Gang (5) kopi
Barna har en egen krakk i gangen, hvor det er lett å ta på seg sko. Oppbevaring har den også.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *