Helsparkle – noe du kvier deg for? Vi har løsningen – og den kan du rulle på i mange fine farger.
Vi ønsker oss slette vegger! Uansett om det er strietapeten som skal sparkles eller de nye gipsplatene som skal til pers. Med Butinox Allround Rullesparkel klarer du det selv. Bonus: den kommer i mange fine farger.
Vi tror mange lar vær å sparkle den gamle strietapeten, eller den slitne veggen. Hvorfor? Fordi å helsparkle er en jobb man ikke tør, eller tror man kommer til å få til. Vi har ambisjoner om å gjøre sparkling til å bli noe alle kan få til. Her får du oppskriften, trinn for trinn, slik at du blir kvitt den gamle strietapeten eller den slitne veggen for godt.
Butinox har nå gjort det enda enklere ved at du nå kan bruke ett og samme sparkelspann til alle operasjoner. Butinox Allround Rullesparkel passer like godt til helsparkling av strievegger eller tidligere malte flater som den gjør til sparkling av de nye gipsplatene. Sparkelen passer til gips, strietapet, til mur og til strukturtapeter. Du trenger kun å bruke èn sparkel. I tillegg kan sparkelen påføres med rulle som forenkler påføringen med sparkelen på veggen.
HELSPARKLING
I dag viser vi deg, steg for steg, hvordan du helsparkler.
Fordeler? Å helsparkle er billig form for få et moderne og rent uttrykk i rommet. Du slipper å kjøpe nye lister, nye foringer til vinduer og legge penger i endringer på det elekriske. Det er miljøvennlig, da vi rett og slett vedlikeholder det vi har, i motsetning til å gå på med gips eller andre plater. Bra for lommeboken, tidsbruken og miljøet.
Sjekk ut videoen, eller la deg inspirere av trinn for trinn forklaringen under.
- Maskeringsteip
- Forlengerskaft
- Pussebrett til forlengerskaft
- Malingsrulle og bøyle. Mur- og betongrulle til grove underlag
- Hansker
- Maske
- To 20-35 cm brede sparkelspader
- Dekk til. Dekk til gulvet, masker lister og alt du ikke ønsker sparkel på.
- Gå over veggen med en stålsparkel for å fjerne luftbobler og ujevnheter.
- Før du begynner må rullen fuktes i vann. Klem vannet ut, og rull ut overflødig vann.
4. «Dytt» rullen full med sparkel i bøtta.
5. Fordel sparkelmassen fra midten av veggen, deretter opp mot taket og ned mot veggen.
6. Jobb i felt på ca 60 cm av gangen og legg et fyldig strøk.
7. Inntil lister og hjørner hvor det er vanskelig å komme til med rulle, bruker du en stålsparkel for å legge på sparkelmassen.
8. Bruk to brede sparkelspater til å jevne ut sparkelen. Du jevner ut med den ene, og tar overflødig sparkel over på den andre. Begynn i en side på veggen, og jobb i felt bortover, akkurat slik som du la på sparkelmassen med rulle.
Tips! Blir det en kant, eller en ujevnhet, la den være til den er tørket og gå over med pussepapir før du helsparkler på nytt eller flekksparkler.
9. La veggen tørke i 24 timer.
10. Det første vi gjør når veggen har tørket ferdig, er å gå over veggen med en stålspatel. Skrap bort topper og striper som du fikk etter at du jevnet ut sparkelen.
11. Slip over med pussepapir 180 på forlengerskaft. Bruk roterende bevegelser (lag små sirkler).
12. Tørk av med en mikrofiberklut.
13. Legg et nytt lag sparkel, men nå et litt tynnere lag.
14. Gjenta prosessen fra forrige lag.
15. Når veggen er tørket etter andre lag, er den klar for maling.
Legg igjen en kommentar
Du vil kanskje også lese
Legg igjen en kommentar