1. desember 2020

Kunsten å matche en tapet

Hvordan fargesetter du resten av rommet, når du har en tapet som krever mye?

Merete og Øyvind  i Drammen kjøpte et hus hvor alt var malt i hvitt, eller lite spenstige farger. Familien liker farge på veggene for å live opp huset, for som de sier: -«Farger gir glede». I tillegg til kulør er ikke familien redde for mønster, og de la fort sin elsk på tapeten «Into the Wild» fra Photowall når de skulle innrede kjøkkenet.

 

Men hvilken farge skulle de bruke på de andre kjøkkenveggene?

 

 

IMG_6992

Vår fargesjef Jenny Bull-Gustavsen gav gode råd til familien, og valget falt på nyansen 5905 Petroleum.

 

-Føringer for første etasje var fototapeten «Into the Wild» fra Photowall. Tapeten besto av mange blåtober fra lys blå til nesten sort. Det var helt naturlig å hente opp en av disse blåtonene for å skape et hehetlig kjøkken og spisesone. Fargen Petroleum er en dyp grønn blå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant.

 

Kjøkkenet har store vinduer, og siden familien ønsket en varm og innbydende følelse i rommet, falt valget på denne mørkere nyansen. Et rom med så stort lysinnslipp tåler en mørk nyanse godt, uten at det gir en følelse av å bo i en hule.

 

Kjøkkeninnredningen er hvit, så de ønsket å beholde lister og vinduskarmene hvite for å ta igjen det hvite i innredningen.

IMG_6981
Taklampen hang igjen etter forrige eier. Merete og Øyvind spraylakket den like godt med Quick Bengalack, for en helt ny look. På utsiden er den sprayet med 153 Sort Silkematt, på innsiden er den sprayet med 5931 Solnedgang.

En effektiv og flott måte å tilføre både farge og personlighet til et rom er å gå for farger i møblene. Familien er veldig fornøyd med de fargerike stolene, innkjøpt på Søstrene Grene. Det flotte bordet er i modellen Gigant fra Fagmøbler.

IMG_6994
Fargen 5905 Petroleum er en dyp grønn blå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant.
IMG_6990
DIY: Lampene er laget av Muuto E27 pendel som er tredd gjennom en hylleknekt fra Ikea, malt i samme farge som fargen på kjøkkenet, 5905 Petroleum.
IMG_6988 kopi
En dus gulfarge står godt til den mørke toner på veggene.
KJØKKEN KONNERUD
Vil du ha proff hjelp i en enkelt sirkel? Stilen i dtte kjøkkenet er illustrert i fargekaken. Har du med denne på mobilen når du skal innrede blir det lett å få et harmonisk resutlat.
Tags:

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Kunsten å matche en tapet”

  1. Alice sier:

    Flotte fargar! Kan eg spørre kvar stolane er frå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *