16. januar 2023

Nødhjelp til benkeplata

Har du benkeplate i treverk, som kanskje har sett sine beste dager? Eller et stramt budsjett, men ønsker ekte og robust materiale som varer? Slik behandler du benkeplaten i heltre så den holder seg fin år etter år.

IMG_3203 copy
På dette kjøkkenet ønsket eieren en tidløs, moderne look på frontene, med en en benkeplate i varmt treverk for å få inn en lun kontrast.
IMG_3205 copy
At benkeplater og bord i heltre blir slitte med tiden er ikke til å komme unna, og ofte tenker en gjerne at det er mye arbeid å fikse dem. Det eneste som tar tid er å vente på at olje og lakk skal tørke. Resten av arbeidet går faktisk fort unna!

TreStjerner Gulvolje er en høykvalitetsolje som kan blandes i mange farger.  TreStjerner Gulvolje kan også benyttes på benkeplater, møbler, panel, tømmer og massivt tre. Oljen fremhever treets naturlige nyanser og struktur, samtidig som den gir en overflate som er smussavvisende og lett å rengjøre. For å få en slitesterk overflate kan produktet overlakkeres med TreStjerner Gulvmatt, en matt vannbasert lakk, som beholder oljens utseende men har slitestyrken til lakken.

IMG_3212 copy
Blank og nyoljet benkeplate. Nesten som en hårkur, si?
SLIK GJØR DU

 

Om flatene du skal behandle ikke er nye, bør du rense med TreStjerner Gulvrens, som er et effektivt rense- og vaskemiddel som fjerner skitt, såperester og bonevoks fra alle underlag.

 

Malte og lakkerte flater må slipes helt ned til bart treverk.

 

Påfør TreStjerner Gulvolje feltvis om det er store flater. Fordel oljen langs hele lengderetningen. Bruk en rulle for jevne underlag. La oljen ligge blank og våt i 5-10 minutter, tilfør mer olje om nødvendig. Bruk en gumminal og trekk av oljen, og/eller tørk det bort med en lofri klut. NB! Vask av nalen og legg kluten i vann etter at du er ferdig. Gulvoljen kan selvantenne, det er bedre å være føre var enn etter snar!

 

Tørk over flaten med en klut som ikke loer til flaten er helt tørr. Etter 12 timer etterpoleres flaten med en liten mengde olje.

 

Du kan eventuelt toppe med TreStjerner Gulvmatt for et matt og slitesterkt resultat. Lakken kan påføres med pensel etter at oljen har herdet i 48 timer. Dette produktet har oljens utseende, men lakkens slitestyrke.

IMG_3215 copy
Voila! Her er det kun naturell olje uten innfarging, men den kommer også i f.eks fargen Hvit så benkeplaten hadde fått det dempede, hvitoljede uttrykket.
IMG_3218 copy
På veggen kan du for eksempel male i den nøytrale gråfargen Frembrudd.
IMG_3216 copy
Tidløst, klassisk og moderne; denne looken kan man trygt ha år etter år.
Tags:

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *