10. juli 2022

«Palett St.Hanshaugen» – før/etter på kjøkkenet

Butinox gav paret på St.Hanshaugen inspirasjon og maling til å komme seg bort fra hvite vegger. "Palett St.Hanshaugen" er perfekt for deg som elsker dempede farger, men fortsatt vil ligge litt før trendbildet.

Kine Waaler Colletsgate (1) web
Nytt kjøkken med nyansen 5965 Lys Dijon. Den ekstremt gode kvaliteten i malingen Butinox Premium Matt gir leiligheten et ekstra løft.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom en leilighet som har blitt malt i «Palett St. Hanshaugen» nå i vår. Paletten består av fem nyanser som er satt sammen for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo. Tilbakelent, men definitivt fremoverlent, Oslo har blitt en av Europas trendbyer.

 

Paletten er satt sammen av interiørstylistene i Butinox, og leiligheten som har fått hjelp ligger på St.Hanshaugen. I dag er det kjøkkenet vi viser dere, malt i den vakre nyansen 5965 Lys Dijon.

 

Hos Butinox bruker vi fargekaker for å sette sammen ulike fargekombinasjoner som står godt sammen, og som kan være utgangspunktet for fargesettingen av ditt hjem. Merk at farger på skjerm kan oppføre seg annerledes enn i virkeligheten, f.eks ser fargen Lys Dijon annerledes ut på veggen hos Kine og Alf som har mye gjennomgående lys.

PALETT ST.HANSHAUGEN kopi
«Palett St.Hanshaugen» er jobbet frem av interiørstylistene i Butinox i samarbeid med paret som eier leiligheten. En trendy og fremoverlent palett for deg som liker duse nyanser.

Da Kine og Alf kjøpte leiligheten var noe av det de falt for, ironisk nok, de rene og hvite linjene.

 

-Å bestemme oss for å skulle male – og ikke minst fargevalg- satt derfor langt inne. Vi har begge våre yndlingsfarger, men var opptatte av at dersom vi skulle male skulle vi ha ekstern ekspertise. Vi måtte ta hensyn til lyset, siden leiligheten har gjennomgående vinduer både mot øst og vest. Vi har også møbler og kunst vi ville ha med oss videre. En palett som binder det hele sammen var derfor viktig, forteller paret.

 

underveis
Paret prøver ut malingen før de går på hele vegger. Viktig for å bli fornøyd med fargevalget.
Kine Waaler Colletsgate (3) web
Før - ironisk nok var de hvite rene linjene noe av det paret falt for da de kjøpte leiligheten i 2020. Leiligheten har store, luftige rom med mye lys, og en åpen løsning mellom kjøkken, spisestue og stue. Den store kjøkkenøya uten overskap er et sosialt samlingspunkt i seg selv.

De ønsket seg en dempet og rolig palett de kunne se for seg å trives i over lang tid. De prøvde å ikke komme med altfor mange føringer, selv om Kine snek inn at hun er glad i grønt, noe Alf var lei av, mens Alf er glad i blått, en farge Kine ikke er overbegeistret for.

 

Å sette sammen paletten var en spennende prosess!

 

-Ann Helen fra Butinox kom på befaring og var lydhør for våre ønsker: farger som passer med hva vi allerede har, samt en palett som var rolig og dempet. Det var skummelt å skulle gi noen «frie tøyler». Hun foreslo tre paletter, sier Kine.

 

Kine Waaler Colletsgate (17) kopi 2
Vår beste maling noensinne. Vi kan ikke få fullrost den nye malingen Premium Matt nok. Hvis du ikke har prøvd kan vi bare anbefale deg å teste den ut, du merker forskjell allerede i første strøk. Premium Matt gir god fargedybde og er ekstra vaskbar. Den har sperrende egenskaper og kan brukes på vegg, panel, list og tak.

-Det var både nervepirrende og gøy å se de ulike palettene og vi ble begge overrasket over fargevalgene. Vi hadde ikke sett for oss verken de ulike fargene – eller palettene. Særlig var vi skeptiske til fargen Lys Dijon som vi har her på kjøkkenet. Den har vist seg å bli vår favoritt, ler paret.

 

-Vi strevde med å velge palett, men det løste seg da Alf gav Kine frie tøyler til å velge. Paret ble enige om at valget skulle være en overraskelse: Alf visste derfor ikke hvilken palett som ble valgt før han så det ferdigmalte resultatet.

Kine Waaler Colletsgate (18) kopi

-Nyansen 5965 Lys Dijon fremhever kvaliteter ved leiligheten, som bambusen på kjøkkenøya og gulvet. Den får også frem fargene i bilder vi allerede har, og er en lun kontrast til den sorte peisen og sorte innramming på bilder samt bordplaten på spisebordet, sier Kine.

Kine Waaler Colletsgate (13) kopi
Listene ble også malt i Lys Dijon, mens foringer og selve vinduet er beholdt i fargen som var i leiligheten for Kine og Alf overtok. Praktisk at malingen Premium Matt kan brukes på vegg og list, ikke sant?
Kine Waaler Colletsgate (5) kopi
-Nyansen 5965 Lys Dijon fremhever kvaliteter ved leiligheten, som bambusen på kjøkkenøya og gulvet. Den får også frem fargene i bilder vi allerede har, og er en lun kontrast til den sorte peisen og sorte innramming på bilder, samt bordplaten på spisebordet, sier Kine.
Kine kjøkken
Stjel stilen fra Kine og Alfs kjøkken.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *