5. mars 2022

Sommerhyttens stue – før og etter. Stjel stylistens palett

Sommerhytten var en studie i ubehandlet furu. En lekker palett har forvandlet rommene kun ved bruk av maling.

Maling er den enkleste måten om man vil endre et rom som trenger et løft. Maling er rimelig og noe man ikke trenger stor forkunnskap for å male selv. Perfekt for deg som har en hytte du vil gi et løft ved egeninnsats, eller om du vil leie inn profesjonell hjelp.

 

Heidi Haver driver interiørbutikken Haver Interiør, som også tar på seg større og mindre prosjekter i form av interiørdesign, og veiledning ved renovering, nybygg og oppgradering. Her kan du altså få ekspertens tips på farge og materialvalg. I denne sommerhytta på Fagerstrand har hun gitt råd om en lekker og nedtonet palett som har gitt rommene og hele hytta et eksklusivt og avslappet preg. Bli med inn å se hvor fint det har blitt.

butinox sommerhytte (2)
Etter: hytten på Fagerstrand ved Oslofjorden har blitt et sommerparadis. Maling på vegger og tak, og olje på gulvet har gjort hytten nesten ugjenkjennelig. Dette er ikke lenger noen furukasse. "Vi bestrebet å sette sammen en lett og nøytral palett som gir oss en sommerfrisk bakgrunn og som spiller på lag med eksteriøret", sier Heidi.

Heidi Haver har valgt en rolig og eksklusiv palett som allikevel føles avslappet og som passer til en hytte. Valgene for stuen ble gjort som en del av en komplett plan for hele hytta, slik at rommene står godt både i seg selv og i helheten.

butinox sommerhytte (1)
Før: En hytte innredet i furu er så og si en del av folkesjelen i Norge. Furu er vakkert og innehar kvaliteter som gjør at den tåler tidens tann. Men det er ingen regel som sier at furu ikke kan males.

Den inspirerende paletten får du her:

 

Furupanelen er malt i nyansen 5839 STÅL. Vår nye maling passer perfekt til et prosjekt med furu. Du trenger bare vaske veggen med Tyrilin Panelrens før du legger første strøk maling (På sugende underlag må du bergne i alt 2-3 strøk med denne malingen). BUTINOX Premium Matt har nemlig sperrende egenskaper mot vannskjolder, sot, kvist og nikotin. Den kan brukes på alle underlag, både vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Malingen gir en eksklusiv matt og stilfull overflate.

Ved å male karmer i samme farge som vegg, rydder vi i de estetiske linjene og trekker utsikten inn i stuen. Gulvlister, vinduslister og dørkarmer er  derfor malt i samme farge som vegg, 5839 STÅL. Her ble det brukt BUTINOX Interiør Panel, Dør & Vindu som er en slitesterk, vaskbar spesialmaling som tørker raskt.  Malingen ble valgt fordi man ønsket en halvblank finish. Her trenger du å grunne først med kvist -og sperregrunning eller male to strøk først med Butinox Premium Matt, også ett strøk med Butinox Panel,Dør og Vindu i den glansen du ønsker.

Tak, taklister og listverk i tak er malt i nyansen 5639 DUN. Her ble det også brukt BUTINOX Interiør Panel, Dør & Vindu.

Gulvet er slipt ned og satt inn med TreStjerner Gulvolje i fargen 2045 FJELLGRÅ. For å få en slitesterk overflate er det oljede gulvet etterbehandlet den matte lakken TreStjerner Gulvmatt. Lakken beholder oljens utseende, men gir lakkens slitestyrke.

butinox sommerhytte (4) kopi
Den vakre sommerpaletten satt sammen av Heidi Haver. 2045 er TreStjerner gulvoljens nyanse, Fjellgrå.
butinox sommerhytte 5 kopi
BUTINOX Premium Matt har nemlig sperrende egenskaper mot vannskjolder, sot, kvist og nikotin. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Malingen er svært matt.
butinox sommerhytte (3)
Et lekkert resultat. Både vegger, tak og gulv er hyttens originale, mens vinduene er satt inn i oppussingsprosessen.
Tags: Stue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *