19. juni 2023

Ville du gjettet at dette er et bruktkjøp fra Finn?

Thea og Aleksander fant et brukt kjøkken på Finn. De vurderte å kjøpe nye fronter, men kom på at de bare kunne spraylakkere med Quick Bengalack!

Blått-kjøkken-kjeller-9-copy-1080x1350
Kjøkkenet ble sprayet, ikke malt, med Quick Bengalack matt i fargen 5938 Havgud. Sprayen gir malte flater med lang levetid.

Thea og Aleksander er svært fornøyd med sitt gjenbrukskjøkken fra Finn.

 

«Her er det bare benkeplaten som er kjøpt nytt, ellers er alt gjenbruk!» forteller paret.

 

Kjøkkenet er en del av hybelleiligheten de leier ut, men resultatet har gitt mersmak. «Vi angrer nesten for at vi kjøpte nytt kjøkken til hoveddelen av huset, når vi ser hvor mye fint som gis bort på Finn», ler de.

 

Kjøkkenet de kjøpte var hvitt, men hadde ulike nyanser på frontene og kjøkkenskrogene. De vurderte å kjøpe nye fronter, men så kom ideen om å spraye seg ut av problemet.

Blått-kjøkken-kjeller-3-copy-1080x1350 kopi
Kun benkeplaten er ny, ellers er alt bruktfunn. Kjøkkenet er sprayet med Quick Bengalack matt i nyansen 5938 Havgud. Fargen på veggen heter 5979 Tåkedis og er malt med malingen Buitnox Premium Matt som er en matt maling som er ekstra vaskbar..

Slik gjorde de det:

 

Først la de alle de umonterte delene utover i kjelleren, før de spraylakkerte det i flere tynne «strøk».

 

Etter en grundig vask med Quick Bengalack Avfetting spray for å få bort fett og annet som kan gjøre det vanskelig for sprayen å hefte seg, var det tid for å spraye.

 

For å unngå skjolder og dråpemerker måtte de være litt pirkete, men Aleksander kan melde om at det ikke var spesielt vanskelig. Man skal spraye i en jevn bevegelse fra en side til den andre, mens du hele tiden holder dysen inne. Bestem deg for eksempel å begynne et spray på toppen av kjøkkenfronten og avslutt nederst. Med andre ord, du skal ikke vifte sprayboksen frem og tilbake, som vi alle har en tendens til å gjøre. De sprayet i veldig tynne lag, for med en gang man prøver å spraye tykt på, får  man skjolder.

 

Triks: Paret brukte ca 30-60 minutter på å spraye over alle frontene en gang. Noen skjolder eller merker var det ikke til å unngå å få, uansett hvor nøye de var. Her kommer trikset: når sprayen er tørket, pusset de lett over med fint sandpapir.

 

Etter at frontene var pusset, la de på et nytt tynt strøk. Thea og Aleksander trengte to til tre strøk på sine fronter. I alt brukte de 3-4 dager på å lakkere alt ferdig, for at sprayen skulle få tørke godt mellom hvert strøk. Selv om kjøkkenet er ganske stort, så er det ikke så mye flate som syns, så det gikk overraskende fort.

Blått-kjøkken-kjeller-5-cop-1080x1350
Husk også å spraye sidene på kjøkkenfrontene for et godt resultat.

Det er ikke det samme hvilken spraylakk du bruker. Quick Bengalack har god heft, sitter godt på, og ikke minst – den holder godt over tid. Når du skal gå på et så stort prosjekt som et kjøkken er det viktig å velge kvalitet, slik at kjøkkenet holder over tid.

Blått-kjøkken-kjeller-4-copy-1080x1350
Kjøkkenet er klart for kokkelering.
Blått-kjøkken-kjeller-8-copy-1080x1350
Tre farger du kan planlegge rundt, om du ønsker en profesjonell sammensetning av farger til ditt prosjekt. Kjøkkenet er sprayet i den ferdigblandede nyansen 5938 Havgud, som du får i alle butikker som fører Quick Bengalack. Veggfargen heter Tåkedis.
Blått-kjøkken-kjeller-6-copy
Så enkelt og rimelig kan du oppdatere kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *