5. mai 2023

Skal du velge farge til huset utvendig?

Å velge fargen på huset utendørs er en hakket større utfordring for mange enn å male ett par vegger inne. Men tendensen nå er klar; mange ønsker seg noe annet enn de vanlige grå og hvite nyansene. Norge har lang tradisjon for fargebruk eksteriørt, så kanskje er det slett ikke så skummelt som du tror å ta en nærmere titt i fargekartet før du går i gang med fasaden.

før
FØR: Slik var huset underveis, før beising av både hus og terrasse. Eierne ønsket å videreføre en fargerik palett innendørs, samtidig som huset fortsatt skulle passe omgivelsene.

Selvsagt skal ikke fargen på huset baseres på trendbildet akkurat nå. Det er mange hensyn å ta, og særlig skal fargen være stedstilpasset og både du og naboene skal trives med fargen i mange år. Men kanskje har vi nordmenn godt av å se litt til historien, og tørre å utfordre oss litt mer etter noen år med mye grått? Tradisjonelt har vi nordmenn nemlig malt med flere farger, også utvendig.

Butinox_fargejustert_Digital-2-768x1152
Velg farger som gir hele eiendommen en fin helhet. Her er hele terrasseområrdet beiset i samme farge for en fin helhet med de mange platåene og trappene. Planter og blomster er bevisst holdt i glødende oransje, varmrøde og brente toner, som blir en fin kontrast til huset.

Eneboligen fra 1932 har fått nytt, arkitekttegnet tilbygg. Eierne ønsket et tofarget hus for å binde sammen ny og gammel del på en harmonisk måte. De har valgt fargen 6000 OLIVENBLAD på nybygget og 5733 OPAL på den eldre delen. Olivenblad er en lun og sotet grønnfarge, mens Opal er en helt lys, dempet grågrønn.

 

Alt er malt med Butinox Futura 16, som er bygget på en helt ny generasjon akrylteknologi og dermed kan gi hele 16 års garanti på farge og glans. 

 

Terrassen er beiset i fargene 1022 ELVESTEIN med 0992 LAVA på detaljene. Her er det brukt Butinox terrassebeis.

 

Lillestrøm eksteriør (23) copy
Butinox Futura har en selvrensende malingsfilm og dermed langvarig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og alger. Den har en kremaktig konsistens som er lett å stryke ut. Malejobben blir enklere og raskere, med mindre drypp og søl. I tillegg er den Svanemerket – for et enklere miljøvalg.
Lillestrøm eksteriør (34) copy
Sukk, så fint! Hvem vil vel ikke benke seg her en sommerdag!

Planlegg gjerne uteområdet i sin helhet før du skal male. Tenk grunnmur, vinduer og terrasse, og bygg opp en palett som utgjør en fin balanse totalt.

Lillestrøm eksteriør (32) copy
Med flere platåer som her har du også flere sitteplasser når du skal ha hagefest.
Lillestrøm eksteriør (12) copy
Fargen Elvestein er en kjølig, dempet gråtone, perfekt sammen med grønn fasade.
Lillestrøm eksteriør (24) copy
Visste du at forresten at slitte takrenner kan sprayes med Quick Bengalack? Fjern dem fra veggen, og brukt fargen Sort. Vipps er takrennene som nye.
Lillestrøm eksteriør (4) copy 2
Hyggelig atmosfære og lun stemning møter en i oppkjørselen med den gamle delen av huset i fargen Opal, en dempet lys grønn, og den nye i en mørkere nyanse, fargen Aftendugg.
Tags: FargerUterom

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *