24. juni 2020

Slik får du en trendy, helthetlig terrasse på budsjett

Om du tar utgangspunkt i det du har, noen enkle snekkerferdigheter og en boks med QUICK Bengalack, er du langt på vei. Vi viser deg hvordan.

qb 5 w
Med enkle snekkerferdigheter, fantasi og en boks med QUICK Bengalack er denne terrassen blitt en deilig sommerlounge.

1.LAG DIN EGEN UTESOFA
Utemøbler, og særlig i god størrelse og med god kvalitet, kan være dyrt. Denne loungesofaen er laget selv, på mål, og er en hele fire meter lang hjørnesofa. Gode oppskrifter og fremgangsmåter finner du på nett. Start med et godt stenderverk du kler med kledningsplank. Mal deretter med for eksempel Butinox Futura selvrensende maling, som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep.

 

2. FORNY DET SOM ER SLITT

Hvem har vel ikke en gammel parasollfot, blomsterpotter, bord eller annet som ikke har tålt tidens tann på terrassen? I stedet for å kaste, kan tingene bli som nye igjen med noen spray QUICK Bengalack.

qb før 1 w
Og det beste av alt? Det tar under fem minutter!
qb collage
Parasollfot før og etter! Her er det brukt QUICK Bengalack i fargen 5502 Krem.
qb 3 w
.... og ingen kan se at parasollfoten egentlig var klar for skroting!
qb 4 w
QUICK Bengalack byr på et vell av ulike fargetoner, men du kan også holde looken nordisk og ren som her. Hvitt, grått, sort og grønt er nydelig på terrassen om sommeren.

Terrassen her er beiset med BUTINOX TERRASSEBEIS i fargen 1017 Sommertid. Butinox Terrassebeis fremhever og bevarer treverkets naturlige struktur med et transparent klart eller innfarget utseende.

Visste du forresten at terrassebeis ikke bare anbefales for å beskytter mot lysnedbryting og fukt, svertesopp og grønske -men også mot sprekkdannelser og dermed fliser i bare føtter. Det siste der vil vi aller helst unngå!

 

Les også om å male betonggulv på TreStjerner

qb 1 w
Gammelt, nytt, selvlaget og gjenbrukt blir til sammen en budsjettvennlig og fin terrasseløsning.
qb 7 w
Når humler suser, sola skinner og livet bare er godt trenger vi et deilig, avslappende terrassehjørne å nyte sommeren på.

3. FORNY MØBLENE

Bordet er opprinnelig et gammelt, rosa bord som har stått på barnerommet. Alternativet var å kvitte seg med det, men i stedet har beina fått noen spray QUICK Bengalack i fargen Krem. Bordflaten er en stor marmorflis limt på den opprinnelige platen, funnet som en rest i en flisbutikk.

qb 8 w
Med noe godt lesestoff her, og sommeren kan bare starte! Bruk store dunputer i ryggen, gjerne 65 x 65 cm, og fyll på med mindre pynteputer.

TIPS!

I utesofaen kan du bruke enkle skumgummimadrasser, f.eks fra Jysk eller andre rimelige kjeder. Skjær dem til med tapetkniv til ønsket lengde. Stoffet utenpå er vannavstøtende stoff beregnet til utendørsbruk. Om du ikke er god med symaskinen, kler du bare stoffet rundt madrassen og fester med dobbelsidig borrelås fra f.eks Biltema. Borrelåsen kan du også feste til selve sofaen, så holder madrassene seg godt på plass.

Tags: MaleUterom

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *