8. april 2020

Vask gjerne uteplassen, men vent med å beise!

I disse dager har mange åpnet terrasse- og balkongsesongen tidligere enn vanlig. Det vaskes uteplasser over en lav sko, så nå må vi bare advare. Ikke begynn å beise!

Butonox low res vibes g (4)
En herlig uteplass midt i Oslo. Hjemmepåske kan være deilig! Trærne har enda ikke sprunget ut, men nå er det ikke lenge før vi ser de første grønne bladene. Har du balkong med noen som bor under deg, bør du avtale med naboene før du vasker.

Nå er det fortsatt snø i mange steder av landet, men i store deler av Øst- og Sørlandet priser man seg lykkelige for et strående vårvær.

 

Mange har fått tatt ibruk balkonger og terrasser tidligere enn vanlig, noe som har ført til skinnende hager og plettfrie balkonger. Men la oss ikke bli alt for ivrige, beisingen må du vente med til det blir varmt nok i været. Vask av uteplassen, det kan du derimot ta fatt på.

 

Når terrassen er tilstrekkelig tørr og gradestokken holder 10°C er det tid for å starte med terrassebeis. Med ny og bedre terrassebeis trenger du heller ikke vente på årets beste dag for å beise terrassen. Butinox har nå lansert terrassebeis som tåler en regnskur allerede en times tid etter påføring, avhengig av temperaturen.

 

2 kopi
Butonox low res vibes g (2)
Vask balkongen nå. Bruk Butinox Husvask til terrassebord og husvegger, hvis du ikke skal beise over.

Fremgangsmåte for beising senere i år
Butinox Terrassesystem gir det aller beste utgangspunkt for å skape nytt liv på terrassen. Uansett om du ønsker å beholde eksisterende farge eller skifte til ny, er forarbeidet essensielt for å få et best mulig resultat.

 

Tidligere beiset terrasse:

Påfør beisen med pensel eller rull i hele bordets lengderetning. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde. Etterstryk umiddelbart overskytende beis med en pensel. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket.

 

Butonox low res vibes g (5)
Det er fortsatt kaldt å ha døren åpen for lenge, men når solen står på, varmer det allikevel godt.

Fremgangmåte ved beising av helt nye terrassebord

    • Nytt treverk behandles først etter opptørking; 1-2 måneder avhengig av værforhold.
    • Bruk Butinox Terrasselysner for å rense treverket for utslag av kobbersalter (grønne krystaller) og lysne overflaten. Da oppnår du en lys overflate med jevnt innsug i treverket, og ikke minst riktig og jevn farge.
    • Påfør Butinox Terrassebeis på rent og tørt treverk

Påfør beisen med pensel eller rull i hele bordets lengderetning. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde. Etterstryk umiddelbart overskytende beis med en pensel. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket.

Butonox low res vibes g (3)
Når jobben er gjort er det bare å nyte vårdagene.

Tags: Uterom

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *