27. mars 2020

Vinner av Norges fineste maleprosjekt

Vi kårer vinneren av Norges fineste maleprosjekt - og tar like gjerne turen innom det nyoppussede badet også. For hvordan få tilhørende rom, og kanskje en hel etasje til å henge sammen og harmonere?

Toril på Kjelsås – med instagramkontoen @nyhuset om du vil inn å ta en titt – er vinneren av konkurransen vår «Norges fineste maleprosjekt». Her sendte dere inn bilder av rom dere ønsket å forandre med maling, og Toril var en av de tre finalistene vi plukket ut til å få maling og sette i gang med fornyelsen.

 

Nå har juryen valgt ut dette rommet som vinner – og siden rommet er vist før HER på bloggen, tar vi deg med på en snartitt inn på badet også. For hvordan får man egentlig tilhørende rom til å harmonere best mulig? Vi gir deg tipsene lenger ned.

 

Toril vinner også et gavekort på kr 1000 på ESKE INTERIØR – en av Oslos desidert beste interiørskatter!

før toril
FØR: Huset på Kjelsås i Oslo er helt nytt, og i det som skulle bli TV-stue i andre etasje så det slik ut før maling og møblering.
toril 1 w b m kake
ETTER: Wow! Hva maling og farge gjør med et rom. 5906 OLIVENLUND er både lun og forfriskende.
toril 2 w b
Rommet er malt med BUTINOX Stue og sov matt - noe som gir det matte, elegante uttrykket og den fine fargedybden.

I tilknytning til TV-stua ligger badet, og også dette har fått en omgang med malerkosten. I nettopp grønt. For hva bør du tenke på når en hel etasje skal fargesettes? Det er flere veier som fører til Rom, men vi gir deg noen av tipsene.

 

  1. Aller først; tenk helhet! Du skal gå fra rom til rom, og vil helst ha balansert opplevelse av at du er i samme hus.
  2. Velg deg en hovedfarge, for eksempel grønt som her. Bruk gjerne ulike nyanser av samme farge i de ulike rommene.  Selv om helheten skal harmonere, er det fint å få inn dynamikken med små nyanseforskjeller, gjerne fra rom til rom. Toril har brukt grønnfargen 5906 OLIVENLUND i TV-stua som har NCS kode: S3010-G50Y,  mens badet er malt i S 4010-G70Y. Du kan selvfølgelig også variere med  ulike farger i de ulike rommene, men tenk over at disse da skal harmonere godt og samle etasjen.
  3. Bruk aksentfarger på detaljer og tekstiler. Disse fargene brukes for å fremheve hovedfargen, og kan gjerne være ton-i-ton. Aksentfargene skaper en rød tråd i interiøret og gir et gjennomtenkt uttrykk. En dempet gråfarget sofa og lys rottingbenk er med å understreke den dempede tonen i rommet her.
  4. Bruk kontrastfarger. Dette er gjerne en farge som skal bryte og skape spenning, så du trenger ikke bruke den på mange detaljer. Her er det brukt terrakotta og dempet rosa. Små mengder sort strammer også opp.
  5. Tenk på gulvet, den femte veggen. Har du mulighet, bør det harmonere fra rom til rom.

 

toril bad 2 w
Badet er malt i den litt mørkere grønnyansen S4010-G70Y. Den er også litt syrligere i tonen enn fargen i tv-stua.

Trenden sier malte bad, ikke bare flisvegger. Med riktig fremgangsmåte er maling på baderomsveggene helt topp!

Du maler med Butinox Klassisk Silkematt; en halvblank og robust akrylmaling med ekstra vannfast og vaskbar overflate. Malingen inneholder filmkonserverende midler som reduserer risiko for overflatesopp. Butinox Klassisk Silkematt kan brukes på flere typer underlag, enten det er vegger av glassfiber, tapet, bygningsplater, puss eller betong.

toril bad 1 w
En dyp grønnfarge står fantastisk godt til marmorfliser, sort og hvitt.
toril bad 5 w
Ikke glem detaljene og det lille ekstra. Disse duftene er verdt noen ekstra kroner, og det sorte armaturet fra Tapwell skal du tross alt bruke noen ganger i løpet av dagen.
toril bad 3 w
Små overraskende detaljer utgjør til sammen en spennende helhet. Se bare på de fine, små flisene under badekaret.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *