26. mars 2024

Slik påvirker fargene deg II

Har du tenkt over at noen farger gjør oss rastløse og andre fokuserte? Det er jo ganske vesentlig når man skal fargesette hjemmet sitt, men kanskje er vi ikke bevisste nok på dette?

blatt-soverom copy
5759 Harmoni: Blått er ikke bare en farge; det er et pust av frisk luft, en påminnelse om at selv i hektiske tider kan et rom fylt med blå nyanser gi deg den indre roen du trenger.

Farger er subjektive og kan vekke ulike følelser i oss, men likevel er det noe enkle «kjøreregler».

 

HER kan du lese om de varme fargene rød, rosa, gul og oransje.

 

Vi har laget en enkel guide som kan være lur  å ha i bakhodet når du skal velge hvilke farger du skal omgi deg med! Det er nemlig ingen tvil i forskningen om fargenes påvirkning på oss.

 

HER ser du fargeguiden vår i sin helhet.

 

Opplever du også perioder med en «fargedille»? Det er et vanlig fenomen! Et lite tips er å kjenne etter om det er noe spesielt som skjer i livet ditt!  Glad for at våren er på vei? Litt betatt av noen, så sommerfuglene kribler litt? Eller kanskje er du i helt motsatt ende av følelsesregisteret, hvor alt du trenger er ro og balanse? Begynn å legge merke til hvilke farger du instinktivt dras mot i de ulike fasene av livet,  og kanskje du får et par overraskelser?

Vi maler selvfølgelig ikke veggene basert på et varierende følelsesliv, men å bli kjent med hvilke farger som gjør hva med deg er faktisk ganske så spennende!

BLÅTONER

 

Fargen blå symboliserer harmoni, fred og tillit. I interiøret gir den en atmosfære av ro og stabilitet.

 

Bruk blått i rom du ønsker å slappe av i og klarne hodet. Soverommet, stuen eller hjemmekontoret er virkelig ideelle for blå toner. Velg myke nyanser som babyblått for en beroligende stemning, eller dypere nyanser som marineblått for en følelse av dybde og ro.

trestjerner_sempro_photo-niklas-hart-4-1 copy
5945 Hipt: Blått sammen med treverk med dybde er en uslåelig kombinasjon!
gront-stue_3 copy
5733 Opal: Lysegrønne nyanser lyser opp rommet som en frisk sommerdag, og gir en følelse av vitalitet og liv, samtidig som grønt alltid er beroligende.

Harmoniske grønt bringer jo naturens ro inn i interiøret. Ønsker du opplevelsen av å bli mer avslappet og harmonisk, anbefaler vi både blått og grønt. Dette er farger som ofte kalles komfortfarger.

 

Bruk grønt som en måte å koble deg til naturen på, spesielt i rom hvor du søker avslapping og ro. Kombiner gjerne grønt med jordtoner som beige for å skape en balansert og avslappende atmosfære.

Kine Waaler Colletsgate (19) (1) copy
6011: Aventurin brun. Mørkegrønne nyanser kan gi en følelse av luksus og dybde, og være en fin kontrast til ellers lyse eller sarte paletter.
Lilla-hoyde (1) copy
5701 Beile: Lillatoner oppleves som mystiske og sensuelle. Denne fargen symboliserer ro, spiritualitet og luksus, og brukes den i interiør, åpner den døren for en følelse av dybde og eleganse. Mørke nyanser av lilla kan være krevende i store mengder.

Spennende lilla!

Lilla er eleganse, mystikk og spenning, men kan også gi en avslappende stemning. Har du noen gang tenkt på at lilla er en blanding av rødt som gir energi, og blått som er avslappende? Ulike mennesker kan derfor ha ulik opplevelse av lilla, og nettopp det gjør den til en spennende farge som kan være verdt å utforske.

 

I interiøret anbefaler man ofte å bruke mørke lillatoner på detaljer og mindre flater, og lysere lillatoner på større flater som vegg og tak.

 

Lilla kan også være en fantastisk farge for soverommet, da den fremmer en avslappet atmosfære og som blåtonene bidrar den til en god nattesøvn.

 

Utforsk forskjellige nyanser av fiolett, fra dyp aubergine til myk avdempet lavendel, som gir en ekstra eleganse, eller lys fiol som gir rommet et lekent men elegant uttrykk.

Vegg6053_Pistasje_bord5638_Fiol_4-1 copy
5638 FIOL: Lilla kan også være en fantastisk farge for soverommet, da den fremmer en avslappet atmosfære og som blåtonene bidrar den til en god nattesøvn. Den trenger ikke være på veggene, her er det nattbordet som er malt i vår nye farge Fiol.
Tags: Farger

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *