3. juli 2020

Stramt, moderne og renlinjet, men allikevel hyggelig?

Midt i Gamlebyen i Oslo, med utsikt over den gamle trehusbebyggelsen, forventer du kanskje ikke å finne minimalisme og rene linker.

Den hvite kjøkkeninnredningen er som et blankt lerret klart til å fylles med personlighet. Og det har Carina gjort til gangs. For å bryte med de helhvite flatene, har hun valgt en kombinasjon nøytrale farger til veggene, som gir en sømløs helhet og samtidig skaper et varmt og innbydende kjøkkenrom.

Artikkelbilder3 (1)
Fargekombinasjonene sitter godt, og oppleves som en harmonisk helhet.

Over stekeplaten han Carina lagt den lyseste nyansen, 5639 Dun, en nesten hvit farge som er brukket ned for et perfekt resultat. Den spiller på lag med det kritthvite innredningen, og syr dem nesten umerkelig sammen.  Marmoren i benkeplaten gjør helheten ekstra flott.

 

Ved å male med Butinox Klassisk Silkematt får du en ekstra vannfast og vaskbar overflate som er lett å holde ren, også i stekesonen. Les om hvordan du kan fornye kjøkkenets våte soner her.

Artikkelbilder2 (1)
Veggen bak stekeplaten er malt med Butinox Klassisk Silkematt, som gjør den lett å vaske av.

Endeveggen i kjøkkenet har fått fargen 5674 Lun, som vakkert rammer inn det listefrie vinduet. Denne fargen er verken lys eller mørk, men befinner seg i mellomsjiktet med mye varme. Fargen er fin til tre og naturtoner og gjør at det lyse tregulvet kommer til sin rett.

Artikkelbilder (1)
Endeveggen er malt i 5674 Lun og rammer inn vinduet på en vakker måte.

Heldigvis er det  lett å gi «noe ekstra» til alt det lyse, for eksempel gjennom å lage en kontrastvegg. Hos Carina har overskapene måtte vike for et kunstverk av en vegg med mørke, håndlagde fliser i rå, raffineret betong fra Eske Interiør. Hver enkelt flis har sin helt unike fargetone, som resulterer i et mørkt tonespill.  Uten overskap blir uttrykket dessuten mye lettere, og høyden under taket føles større. 

Artikkelbilder5 (1)
Her er det material -og fargemiks på sitt beste. Vi elsker hvordan de matte flisene på veggen står til den blanke marmorplaten, og de duse veggene.

De små detaljene fullfører helheten på kjøkkenet. Pendellampene nærmest smelter inn sammen med den mørke veggen, den sorte vasken står i kontrast til varmen fra messingarmaturet og de naturlige dekorelementene og fjølen i eik er med på å myke opp helheten.

Artikkelbilder4 (1)
De mørke flisene står i skarp kontrast til de ellers lyse tonene i rommet.

Alle veggene i kjøkkenet til Carina er malt med Butinox Klassisk Silkematt, en silkematt maling som er vaskbar og robust, spesielt egnet til sprutsonene bak vask og steketopp.

Tags: Kjøkken

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *