14. mai 2020

Trendy nå: Mal vegger og tak i samme farge

Hvordan få et trendy, lunt og koselig hjem? Mal både tak og vegger i samme farge. Se så fint det ble i en dus, sval grønntone.

285_122204368
Dette er rommet før. Thea har gjort om på hele planløsningen i loftsleiligheten sin, og i stedet for flere små rom har hun fått ett luftig allrom.

Fargen 5733 OPAL er en lys, sval grønnfarge med litt grått i, slik at den i noen lys oppleves nesten grå og i andre lys mer tydelig grønn. Vakker er den uansett, og en av våre virkelig populær farger.

 

Thea har omfavnet trenden med maling av tak og vegger i samme farge. For det trenger da virkelig ikke være hvitt i taket? Om vi tenker på taket som den siste veggen i rommet, skjønner vi at fargen her har mye å si for atmosfæren og harmonien. Ikke bare kan det bli lunere, men opplevelsen av rommet blir også langt mer sømløs og helhetlig uten brytningen fra et helhvitt tak. I et allrom som Thea har, med både kjøkken, spisestue og stue i samme rom, binder takfargen rommet sammen i større grad.
HER kan du se resten av allrommet hos Thea, før og etter.

 

Peisen er malt i 5922 VANILLA.

Butinox-hel-leilighet-7 (1) med kake
Paletten på vegger, tak, peis og møbler er dus og rolig, og kan lett pyntes opp og ned med farger på dekor.

TIPS TIL MALING AV TAK

 

Å male tak krever en litt annen fremgangsmåte enn vegger. Her er fordelen at du slipper å maskere, siden fargen er lik på både vegger og tak. Her er det brukt Butinox Stue & Sov matt i hele rommet.

 

Tenk på rygg og nakke; bruk forlengerskaft på rullen for bedre arbeidsstilling.
 
En annen klassisk feil som kan resultere i et skjoldet tak, er å bruke for lite maling. Dypp derfor rullen i maling ofte.
 
Mal i godt daglys, eller til nød bruk en sterk arbeidslampe.
 
Mal vått i vått, det vil si at du alltid ruller litt over forrige «bane» før malingen har rukket å tørke. Dette for å unngå skjolder og synlig overlapp.

Eikegulvet som før var lakket og gulnet er pusset ned og satt inn med TreStjerner Gulvolje i  fargen Hvit for å få det blonde, nordiske utseende. Oljen gir en silkematt overflate og vakker glød. For å få en slitesterk overflate, brukes TreStjerner Gulvmatt til slutt.

 

Bordet fant Thea på Finn.no. Platen var slitt, men hun har malt over med Quick Bengalack i fargen Sort silkematt.  På flater som dette er det lettest å bruke en fin rulle, for en jevn overflate.

Butinox hel leilighet (9)
På kjøkkenbenken er det fritt frem for sterkere og flere farger på detaljene. Det sorte strammer godt opp det søte, og det fargerike løfter helheten.

Thea ønsket seg farge, men var samtidig redd for sterke varianter hun fort ble lei. Allrommet kjøkkenet ligger i er stort, og krever mye tid å male, så det var viktig å finne en farge hun kan leve med over tid.

 

Butinox hel leilighet (10)
Med duse farger på vegger og tak, kan detaljene trygt sprite opp og varieres etter årstid og humør. Fargerike tebokser og en fresh vase er alt som skal til.
Butinox hel leilighet (14)
Så delikat det er blitt hos Thea! Vi elsker disse fargene sammen mot den dusgrønne veggfargen Opal.
Butinox hel leilighet (17)
Benkeplaten er i laminat, men kan se ut som betong. Fargen står lekkert til den lys grønnfargen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *