8. januar 2024

Palett Naturell: Hvordan lykkes med det mørke og sofistikerte?

Familien ønsket seg sobre, sofistikerte og mørke naturtoner som skulle harmonere godt med husets fasade og naturen utenfor.

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo. De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått! Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre.

 

Her kan du se alle de forrige rommene vi har vist fra huset: PALETT NATURELL

Puritansk sort (1) copy 2
I fargepaletten vises fargene som er brukt i hele huset. Alle er dype, varme toner som på hvert sitt vis finnes i naturen.

Store deler av stue og kjøkken er malt i den dempede bruntonen Kardemomme, akkompagnert av den mørke og sofistikerte Puritansk sort.  Det er slett ikke slik at mørke farger nødvendigvis vil oppleves mørke, triste eller automatisk gjøre rommene mindre. I dette huset spiller de mørke naturfargene på lag med naturen utenfor, med fasaden i mørkbeiset treverk og familiens møbler.

Puritansk sort (6) copy
Vi elsker dybden Puritansk sort tilfører, på veggene rundt atriumet i midten av huset.
Puritansk sort (2) (1) copy
Midt i huset er det laget en liten atriumshage, rammet inn i Puritansk sort på veggene innendørs. Fargen forsterker de stramme, moderne linjene paret ønsket seg og huset uttrykker.

Med såpass mørke nyanser som familien har valgt, er det viktig med en god belysningsplan. Gjerne både naturlig lys som fra atriumet her, eller fra store vinduer, men også gode lyskilder innendørs.

Puritansk sort (3) copy
I fargekaken på det første bildet, så du også fargen Ingefærboost representert. Den er det malt med på barnerommene, men familien passer også på å hente den inn som en dyb kontrast i de øvrige rommene. På den måten bevares det helhetlige inntrykket, og paletten oppleves gjennomtenkt.
Kjøkken og spisestue (19) copy
Pass på at møbler, gulv og annet inventar også er i de mørkere nyansene. Om man skulle tatt hvittoner eller lysere farger inn her, ville inntrykket fort blitt for skarpt og kontrastfullt. La heller de mørke fargene spille på lag, og gjøre hverandre gode.

I stuesonen av det store allrommet ønsket familien å ha en sofa man kunne bruke til mer enn å bare se på TV. Sofaen fra Bolia kan deles opp i flere soner, etter anledning. Modulsofaen kan altså vris og vendes på etter behov, og de kan bygge på eller trekke i fra etter hvert som behovene endrer seg.

 

Vegghyllene er bildelister fra Ikea som er malt i samme farge som veggen.

Kjøkken og spisestue (20) (1) copy
Store deler av stue og kjøkken er malt i den dempede bruntonen Kardemomme. Vi gleder oss til å vise mer fra alle disse rommene.
Puritansk sort (5) copy
Se så lekkert når det naturlige sollyset varmer opp de dype fargenyansene.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *