3. november 2023

Palett Naturell: Barnerommet trenger jo ikke være lyseblått? Vi heier på oransje

Familien på Nes har bygget nytt hus, og se denne fantastiske løsningen på barnerom og TV stue! Barnerommene er på hver side, TV-stuen i midten. Fargevalget er heller ikke blant de vanligste, bli med inn!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo. De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått! Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre.

 

Paletten i huset er blitt gjennomgående dyp og varm, og det føltes helt feil å skulle male barnerommene til guttene lyseblå. Valget falt rett og slett på en av våre mest kulørsterke farger, 5924 INGEFÆRBOOST. Dette er en varm og glad okertone, perfekt for de som tør!

TVstue og barnerom (10) copy 2
5923 Kardemomme i TV-stua binder de to barnerommene sammen. Rommet fungerer som lekerom nå som barna er små, men etter hvert ser paret for seg både film -og spillkvelder her.
TVstue og barnerom (13) copy
- Ingefærboost oppleves lun og god, selv om det er sterk oransjetone. Vi synes den fungerer helt nydelig sammen med resten av fargene vi har, og liker tanken på at barna faktisk har fått farge på rommene sine, sier Carina.
TVstue og barnerom (3) copy
Det øvrige interiøret er holdt i hvit og beigetoner, med tregulv og tak i Klassisk hvit.
TVstue og barnerom (11) copy
Materialer og teksturer har den egenskapen at de kan fungere dempende eller forsterkende i interiører. Her er robust lin og myk teddy med på lune og dempe inntrykket.
TVstue og barnerom (5) copy
Paret opplevde stor forskjell på fargen med og uten innredning. Underveis mens de malte, var de litt skeptiske, men når møbler og interiør kom på plass føltes det helt riktig. - Det kan jo hende barna ønsker seg noe annet når de blir større, men foreløpig er vi storfornøyde alle fire.
TVstue og barnerom (7) copy
5924 Ingefærboost er en varm, fargesterk okertone som kan fungerer som krydder i mange slags paletter. Bruk den på detaljer eller møbler, eller gjør som familien her!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


27. oktober 2023

Palett Naturell: Hva med kjøkken i brunt?

Bli med inn på kjøkkenet til familien i Nes!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo.  De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått!  Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre. 

 

Karamell, honning, mokka, nougat, latte, dijon eller kanel? De smelter alle på tunga, enten de er varme og tunge med sødme eller spisse og krydrede med piff.  Navnene og assosiasjonene er mange på disse dype, glødende bruntonene som strekker seg fra beigetoner via sjokoladebrunt til kraftigere oransjenyanser. Felles for de alle er at de gir snertne, dype interiører å trives i! Og det gjør Carina og Thomas på kjøkkenet sitt!

Kjøkken og spisestue (13) copy
Familien på Nes var riktignok litt usikre da de gikk for brune kjøkkenfronter, det var ikke et lett valg. Etterpå er det noe av det de er mest fornøyde med. Når sola står inn gløder fargene her, og på gråere dager oppleves inntrykket fremdeles lunt og varm.

-Mange blir overrasket over at vi har valgt et brunt kjøkken, men sier også at det passer særdeles godt inn og skaper ett hyggelig og intimt kjøkken, selv om det i areal er ganske stort og åpent, forteller Carina.

 

Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal, i deres farge Ro, som er en dyp, mørk og naturlig brunfarge. Veggene i kjøkken og spisestue er malt i 5923 KARDEMOMMME fra Butinox, en varm beige med svakt sting mot rødt. Her er der brukt Butinox Premium matt, vår matteste maling. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og er ekstra vaskbar. Perfekt på kjøkkenet med andre ord.

 

Kjøkken og spisestue (17) copy med kake
I fargepaletten vises fargene som er brukt i hele huset. Alle er dype, varme toner som på hvert sitt vis finnes i naturen.
Kjøkken og spisestue (12) copy
-Vi ønsket å holde den helhetlige stilen så enkel, dempet og lite skrikende som mulig. Det viktigste for oss var å spille på lag med naturen og det naturlige lyset, forteller Carina.
Kjøkken og spisestue (20) copy
5923 KARDEMOMME! En dempet, varm og relativt mørk beigetone med hint av rødt i seg.
Kjøkken og spisestue (14) copy
Veggene i spisestuen er malt i Puritansk sort, som virkelig tøffer opp det sobre, naturlige uttrykket. Her er også møblene sorte.
Kjøkken og spisestue (11) copy
Ved å bruke fargene fra de øvrige rommene på detaljene, bindes paletten sammen gjennom hele huset og interiøret fremstår eksklusivt. Denne grønntonen på bollen, finner vi på veggene på soverommet, som vi skal vise senere.

Har du tenkt på at du kan finne palettinspirasjon over alt! Paletter er ikke alltid lett å sette sammen på egenhånd, men har du øynene med deg kan du kanskje få en dytt i riktig retning flere steder enn du tror? Her er kaffeposene på Kaffebrenneriet en tidlig høstmorgen. Et deilig drypp av glede over både god kaffe og fint design?

2 (10) copy
Fristende kaffe og inspirerende palett! Inspirasjon kan du finne over alt hvor du beveger deg. Bare på fasaden på gamle bygårder, interiøret i en fin klesbutikk eller på gatemoten.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


20. oktober 2023

Palett Naturell: Bli med inn i helt ny enebolig i dype naturtoner

Sniktitt inn i det nybyggede funkishuset på Årnes. Her er kjøkkeninnredningen brun og barnerommene oransje, se hvor fint det er blitt!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo.  De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått!  Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre. 

 

Byggeprosjektet ble planlagt da paret så behovet for mer plass i et mer barnevennlig område enn de bodde i  før, og gjerne med alt på ett plan.

KAKE LUPINSVINGEN
Paletten er blitt en varm, nesten glødende, med dype, tydelige naturtoner i alle rom!

Carina og Thomas fant inspirasjonen sin i en katalog fra Butinox, og ble fort enige om at paletten de ønsket seg passet å kombinere inn i de fleste rom. – Før paletten ble valgt, var vi bestemt på at vi ikke skulle ha hvite eller grå vegger, og heller ikke klassiske, blå gutterom.

 

 

Kjøkken og spisestue (13) copy
Altså! Se så mye vakker dybde med disse varme bruntonene sammen!
Puritansk sort (2) copy
Midt i huset er det laget en liten atriumshage, rammet inn i Puritansk sort på veggene innendørs. Fargen forsterker de stramme, moderne linjene paret ønsket seg og huset uttrykker.
Kjøkken og spisestue (20) copy
Store deler av stue og kjøkken er malt i den dempede bruntonen Kardemomme. Vi gleder oss til å vise mer fra alle disse rommene.
Soverom (3) (1) copy
Et glimt inn fra et dypt, mørkegrønt univers. Soverommet er malt i Gusty.
TVstue og barnerom (8) copy
Og guttene har altså fått noe helt annet enn tradisjonelt lyseblått! Her har paret slått på stortromma med den kulørsterke, morsomme Ingefærboost.

Gjennom de neste innleggene skal vi vise dere mer,  rom for rom fra huset på Årnes.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *