21. januar 2021

Lær hvordan du setter sammen fargepaletten i allrommet

Det kan være utfordrende å velge fargepalett til allrommet, og kanskje særlig å sette sammen gode kombinasjoner i nye, stramme og renlinjede rom. Få tipsene til hvordan du kan gå frem her.

SETT FARGE PÅ ALLROMMET

 
For bare noen få år siden ville førstevalget i et allrom som her vært en hvittone, kanskje ispedd en grå kontrastvegg. Når førstevalget for mange nå er en fargepalett, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne.

 

HOVEDFARGE/FARGER
Ta utgangspunkt i en farge du trekkes mot. Dette er fargen som dekker store flater i rommet, så det bør være en du faller til ro med over tid. Her er det valgt en forholdsvis mørk variant av en nydelig blågrønn nyanse. I store rom med mye lysinnslipp kan du trygt velge mørke farger.
Et rom har gjerne to hovedfarger; veggfargen, gulvfargen og eventuelt takfargen. Disse bestemmer hvilke farger du skal krydre resten av paletten med.
 

DETALJFARGER

Puter, stoler, kunst og pynt  skal fremheve hovedfargen. For en harmonisk palett kan du her velge farger som har samme fargestyrke som hovedfargen, eller samme farge i ulike nyanser. Du kan ha så mye som 5-7 ulike detaljfarger.
 

KONTRASTFARGE
Kontrastfargen i rommet skal fremheve hovedfargen i rommet. I dette rommet er det massive brune bordet og de varme, gule detaljene kontrasten til den kjøligere veggfargen.

lowres 5 med kake
Rommet her kunne lett blitt oppfattet kjølig og hardt uten varmen og dybden fra det brune trebordet og skinnsofaen i bakgrunnen. Nyanser av rosa og gult er aksentfarger som får hovedfargen til å skinne.
lowres 1
Dette enkle, hvite kjøkkenet (Mano fra Kvik) finnes i mange norske hjem. Se så lekkert med blågrønne Sukkulent mot de hvite flatene og den grå betongbenken.
lowres 2
Åh, vi sikler på denne laaaange benkeplaten å boltre seg på. Ved å la benkeskapene gå over hele langveggen, blir kjøkkenet en naturlig og integrert del av stua uten å dominere for mye.
lowres 3
Som kontrast til det stramme og kjølige, har Maiken valgt et massivt, mørkt trebord i spisestua. Bordet sees fra alle kanter av rommet, slik at det bidrar med varme og kontrast fra alle vinkler.
lowres 4
Stoler i ulike farger skaper lekenhet og energi i det store allrommet, og binder samtidig gangen som skimtes rett frem sammen med resten av første etasje.

TIPS!

Se det fine sømløse uttrykket hvor peisen er malt i samme farge som veggen. Visste du at du kan bruke samme veggmaling for å male murpussen på peisen? Du kan også bruke Butinox Premium Matt som hindrer for gjennomblødning av sot, dersom man vil friske opp fargen på eksisterende peis. Malingen bygger en sterk og svært vaskbar overflate som sperrer for gjennomslag av både kvist, sot, nikotin og vannskjolder. Samtidig danner den en pen og matt overflate.

lowres 10
Alle rom i huset har fått en fargepalett som står godt til husets hovedrom. Her skimtes gangen malt i den duse grønnfargen OPAL.

Vil du se mer av dette huset? Gangen på bildet over finner du HER og Maikens freshe soverom HER.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *