29. september 2023

Palett Korsvoll – soverom i Zen. Fargen Zen, altså.

Fargen 5680 Zen er som skapt for å kvitte seg med stressfaktorer og alt som kan gi kroppen uro.

Velkommen tilbake til Butinox-huset på Korsvoll hvor Caroline, Anders, Klara og Agnes bor. De har nylig malt alle husets rom i deilige farger fra Butinox. Vi viser dere rom for rom i rekkehuset, og flere farger har vi allerede lagt ut bilder fra:

 

 

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor har de beholdt vegger og gulv i huset, og kun svinget seg med malekosten. Hovedsoverommet er unntaket, hvor gulvet måtte byttes. Nytt gulv fant de på Finn – selvfølgelig.

 

web (5)
Etter: et tidsriktig soverom hvor taket, lister og vegger er malt i fargen ZEN. Det er kun gulvet som har blitt oppgradert: vegger, tak og lister er kun malt med Butinox Premium Matt.

Butinox har valgt navnet Zen på  denne lyse, friske og noe syrlige grønnfargen med kode 5680. Det er en farge som oppleves svært lys i rom med mye lysinnslipp, men som på hovedsoverommet her på Korsvoll oppleves noe mørkere og mer fargesterk i rom hvor det ikke slippes så mye lys inn. Den er frisk og ren som en oppvåkning.

 

Zen er en retning innen budhismen hvor meditasjon står sentralt. Vi forbinder det med å kvitte seg med stressfaktorer og det som skaper kaos i hode og kropp. Men er egentlig en måte å se verden på, hvor man prøver å komme i kontakt med verden utenfor det som er jeg, meg og mitt. – Å være i Zen. 

 

Et perfekt utgangspunkt for et soverom, ikke sant?

3A6A7348 kopi
Caroline Dokken har pusset opp et helt hus, så og si kun med maling. På soverommet ville hun ha Zen.

Caroline har valgt ut gode farger til huset.

 

-Vi er veldig fornøyde med at vi gikk all inn med fine og gode farger til alle rom. Gøy å være vågal og tørre å stole på sin egen magefølelse av fargevalgene som passer oss og vår livsstil. Det er også kult å se hvordan rommene endrer atmosfære etter årstid og lysinnslipp. Da føles fargene enda mer spesielle og interessante, sier Caroline.

 

– Soverommet vårt har lite lysinnslipp, så Zen oppleves nok mye dypere og mørkere i fargen enn den hadde vært i et lyssterkt rom. Vi synes den passer veldig godt med gulna furumøblene våre og det kule linoleumsgulvet som har en terrazzoligende look, forteller Caroline.

 

 

web (3)
Caroline holder opp en fargeprøve av Zen mot veggen før den ble malt. Legg merke til hvor liten forskjellen ser ut når du har en liten lapp opp mot veggen. Husk derfor å male opp et prøvefelt om du ikke er 100% sikker på at fargen du har valgt er den riktige for rommet.
web (4)
Livet i Zen - rommet er i sin helhet malt i Butinox Premium Matt. Vegger, lister og tak. Dette skaper en fin harmoni.

Familien brukte BUTINOX PREMIUM MATT når de skulle male.

 

-For det første var det luksus å ha en maling som kan brukes i taket, på vegg og på listverk, det sparte oss for mye tid da vi slapp å maskere like mye som man ellers ville ha gjort. Vi startet å male kun noen timer etter at vi overtok huset, og alle flater ble malt – til og med vaskerommet og boden. Familien stilte opp alle sammen, så på det meste tror jeg at vi var rundt 10 stykker i arbeid. Veldig koselig, og veldig effektivt, forteller Caroline.

 

Fordelen med å gå for en premium kvalitet, og ikke for en billigmaling? Den dekker ekstremt godt og har lav glans i alle vinkler.

web (5)
Den lyse Zen nyansen passer supert mot farger som terrakotta, mørkegrønn og koral.

Gulvet på soverommet er det eneste paret har byttet etter at de flyttet inn. -Her fikk vi tak i en rest av iQ Surface linoleum fra Tarkett fra den norske designeren Live Berg. Hun hadde brukt den i produktkampanjer, og den lille resten var akkurat den størrelsen vi trengte for å dekke 80-talls korkgulvet på soverommet, forteller Caroline.

web (7)
Nattbord er et kupp fra Tise, akkurat den furufinishen familien liker.

Caroline er opptatt av at huset skal være funksjonelt for både store og små.

 

-Vi er glade i å innrede med en miks av gjenbruk og design, samt at det skal ha rom for oppbevaring og funksjonelle møbler. Ting skal tåle å brukes, og det er en deilig følelse å ha når man har to små som er ganske aktive. Bruksmerker for oss er bare å vise avtrykk av livene våres. Det synes jeg er fint å tenke på, sier Caroline.

web (6)
Soverommet ligger rett innenfor gangen som er malt i 5766 Galleri
Plukksak Kjelsås hovedsoverom
Få stilen!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *