15. september 2021

Fra mørk og utdatert til lys og fargerik stue. Før -og etterbilder.

Hege og Marius forandret et slitent hus på Risløkka i Oslo, til et lyst, moderne og lekent familiehjem for fire. Vi tar dere gjennom hele huset over flere innlegg; nå er det stua som står for tur.

stue før
Stuen opplevdes mørk og trang da familien tok over huset, med mørkt trestavs parkettgulv og en ubestemmelig gråfarge på veggene.
fargekake kjøkken-spis massey kopi
Familien er glad i grønt, og hele allrommet nede er malt i den lyse grønnyansen Opal. Den er en nøytral tone som står godt til nesten alle andre farger, og som dekorelementer er det derfor valgt en hel bukett deilige pasteller. De lyse tregulvene og spilene i trappa gir varme til paletten.
IMG_5364
Stua er så boxfresh at det ikke engang er kommet bilder på veggene enda. Men FOR en forandring! Der hvor stuen tidligere føltes som en trang korridor, har lysere farger på vegger og gulv åpnet opp og gitt langt bedre romfølelse.
IMG_5370
Sofakroken er blitt lun, fargeglad, leken og moderne. Dette må man jo bare bli glad av å komme hjem til?

MØNSTERMIKS

På gulvet er det lagt parkettgulv med klassisk rutemønster fra Tarkett. Gulvet er riktignok klassisk, men også et lekent valg som spiller opp til dans med en hel bukett freshe farger og mønster på puter og dekor. Putene i sofaen er fra norske Plesner Patterns. Vase og glass på bordet er fra Ferm Living/Lille Interiør.

IMG_5386
Fargesplash! Alle farger passer til lysgrønne vegger, og vi elsker disse fargeglade glassene fra Ferm Living/Lille Interiør.
massey redigert 3
Der trappen, som resten av stuen, tidligere var mørk og utdatert, glir den nå rett inn i det moderne øvrige interiøret.

PUSS OPP TRAPPEN MED ENKLE TRINN

Aller mest fornøyd er paret faktisk med trappa. – Vi er veldig fornøyde med at vi brukte de timene vi gjorde på å få den som den er nå. Det gir også en god følelse å gjenbruke og fornye det som allerede var der. Vel var den slitt, men konstruksjonen var i god stand,  forteller Marius.

 

Spilene er satt inn med Trestjerner Oljebasert lakk,  silkematt.  Lakk gir den beste slitestyrken, og beskytter treverket mot ytre påvirkning. Samtidig blir flaten enklere å rengjøre. TreStjerner Gulvlakk Oljebasert er en oljelakk med allsidige bruksområder. Den passer utmerket til gulv og trapper som skal tåle ekstra belastning, og kan benyttes på alle type tre- og parkettgulv, ubehandlede eller tidligere lakkerte gulv.

 

Trinnene er slipt og oljet med Trestjerner Gulvolje Hvit. Den gir ransparent innfarging av gulvet, og fremhever gulvets naturlige dybde og struktur. TreStjerner Gulvolje er en høykvalitetsolje som kan blandes i mange farger.

 

Deretter er de lakkert med Trestjerner Gulvmatt, som har oljens utseende og lakkens slitestyrke.  Vanger og opptrinn (vertikal flate mellom trinnene) er malt med Trestjerner Gulvmaling i fargen 5921 Panter.

 

 

massey trapp 1
Miksen av spiler, glass, det hvitoljede treverket og veggfargen Opal gjør at trapperommet passer perfekt inn i et moderne hjem .
IMG_5422
Fordelene med den lyse veggfargen Opal er mange. Den er behagelig og lys, men gir også god farge til rommet. I tillegg står den godt til nesten alle andre farger, noe som gjør at kunst, tekstiler og dekor kan ha alle regnbuens farger uten at det blir rotete og kaotisk.
IMG_5480
Deilig farge -og mønstermiks på putene fra norske Plesner Patterns.

Her kan du se innleggene fra resten av rommene hos familien på Risløkka:

SOVEROM

BARNEROM

HJEMMEKONTOR

KJØKKEN OG SPISEPLASS

Tags: MaleStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *