7. juli 2021

Velg en nøytral gråfarge som passer til alt- se bildene før og etter

Familien har farger på veggen i nesten alle rom i huset, men for å binde alle disse sammen gikk de for en lekker gråfarge som passer til absolutt alt i stua.

5579162526928-large
Før: hvite vegger, hvite lister og hvitt tak. Her var rommet klart for en oppdatering.
stue (1)
Etter: Familien trengte kun å male to strøk med nyansen 5736 Dyp Grå for å forandre rommet. Nå har det både dybde og karakter. Sofaen er også holdt i grått slik at familien står fritt til å tilføre farge ved hjelp av teppe, puter og kunst.

Merete og Øyvind i Drammen kjøpte et hus hvor alt var malt i hvitt, eller lite spenstige farger. Familien liker farge på veggene for å live opp huset, for som de sier:

 

«Farger gir glede».

Så hvorfor valgte de da grått i stua? Rett og slett fordi resten av rommene i huset har fått veggfarger i blant annet gult og blått, så her ville de ha en nøytral nyanse som kan binde alle disse rommene sammen.

 

Grått har de siste årene vært på trendtoppen, med god grunn. Grått er en klassisk og tidløs farge som både kan tilføre mørke og drama, men som like gjerne kan oppleves som lys og lett.

 

Gråfarger kommer i både kalde og varme nyanser, eller du kan velge sånn som her, en nøytral gråfarge. Leter du etter en nøytral gråfarge skal du sjekke NSC-koden. De nøytrale fargene har nemlig en N sist i navnet. Nyansen 5736 Dyp Grå har for eksempel NSC-koden S4500-N.

stue (3)
Vasen er sprayet med Quick Bengalack i nyansen matt hvit.

Butinox har et eget fargekart om du ønsker å få tips til nøytrale fargetoner.

 

TIPS:

• Fargen oppleves som regel mørkere når du får den på en stor flate

• Har du et rom med mye lys? Prøv å gå en nyanse mørkere enn du ellers ville gjort.

• Maler du vegger og lister i samme farge og glansgrad vil rommet virke større

• På soverommet er det behagelig med kjølige toner. Bruk en gråtone eller en kjølig beige.

stue (5)
Møbler er også holdt i grått for en ton - i - ton effekt. Så får heller fargene poppe!

Malingen som er benyttet heter Butinox Elegant Matt. 

 

Matt maling gir den ekslusive og fløyelsaktige overflaten vi ønsker oss. Du får ikke refleksjoner i veggen, og fargene kommer bedre frem. Et tips er at dess mørkere farge, dess flottere blir den i matt versjon.

Her kan se bilder fra familiens fargerike spisestue
Her kan du se bilder fra det gule barnerommet

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


9. januar 2021

Mal veggene mørke hvis du jobber turnus

Familien bruker soverommet på dagen på grunn av turnusjobb. Mørke vegger i en spennende kombinasjon av 5998 Calsedon Grønn og 5921 Panter ble løsningen.

IMG_7055
Nyansen 5921 Panter er benyttet i tak og på noen av veggene på soverommet for å gjøre det mørkt nok til å sove i på dagtid.

I dag skal vi tilbake til Merete og Øyvind i Drammen, som kjøpte et hus hvor alt var malt i hvitt, eller lite spenstige farger. Familien som liker farge på veggene gikk for en mørk variant på soverommet, av praktiske grunner.

 

Har du lyst til å se kjøkkenet deres har vi et innlegg om det HER.

IMG_7039 calsedon grønn stor
Et lekkert soverom som innbyr til søvn både dag og natt. Grønt er en beroligende farge som gjør seg ekstra godt på soverommet.

Turnusjobb og behovet for å kunne sove på dagen gjorde at Merete og Øyvind gjerne ville ha et mørkt tak og mørke farger på hovedsoverommet.

 

-Grønnfargen ble valgt rett og slett fordi vi liker grønt. Nyansen 5998 Calsedon Grønn er en nydelig flaskegrønn farge med en kjølig undertone. Det er godt og mørkt på rommet, også på dagen med rullegardin og lystette gardiner. Kombinasjonen mellom den mørke 5921 Panter og 5998 Calsedon Grønn er svært vellykket, særlig siden familien har malt med vår matte maling.

 

Matt maling er ekstra viktig i mørke rom, for å få en ekslusiv look. En matt overflate gir fin fargedybde og gir et elegant uttrykk.

 

Butinox Elegant Matt er det naturlige valget når man ønsker en matt vegg. Malingen er inneklimavennlig, løsemiddelfri og gir minimal lukt når du maler.

 

IMG_7048
Det grønne garderobeskapet fra Ikea har en flott grønnfarge på skyvedørene og passer perfekt inn på rommet.

-Noe av det lureste vi gjorde var å også male døren mørk. Det er nok det vi er mest fornøyde med, i tillegg til matchende svarte stikkontakter, som hever uttrykket i rommet, forteller familien.

De sover også bedre i et mørkt rom, selv om det kan være noen utfordringer med å finne frem i garderobeskapet når det er så mørkt. De var så heldige å finne et skap på Ikea som har mer eller mindre samme farge som veggene, og har løst problemet med at det blir mørkt med å ha lys inne i skapene.

IMG_7042 calsedon grønn stor MED KAKE
Vi har gjort det lett for deg. Bruk våre fargekaker for å få en gjennomtenkt kombinasjon av farger som vil gi et helhetlig preg på rommet. Små doser av nyansene 5959 Sennepsfrø og 5761 Chai kan du tilsette feks ved å male et nattbord, eller hva med å male en lampe i en matt lakk fra Bengalack?

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


20. november 2020

Grå trend på norske hytter

Fjellets farger hele veien inn!

Kj├©kken_gra╠è_detalj_justert kopi
Tyrilin Interiørbeis i fargen 32 Visjon er allsidig og står ekstra godt til monokrome interiør. Det sorte kjøkkenet er en perfekt match for nyansen.

Grått er den store trendfargen på norske hytter, en nyanse som gir en perfekt balanse mellom det moderne og tradisjonstro. Ulike grånyanser passer like godt i nybygde hytter, som i hytten som bare trenger en oppdatering. Grått tar hytten din inn i 2021.

 

Grått som grunnfjellet. Grått er tøft, men også sobert og delikat. Lyse gråtoner gir et luftig og mildt uttrykk, mens mørkeregråtoner blir rafft og edgy.

 

I denne hytten er det brukt Tyrilin Inteirørbeis i nyansen 32 Visjon. Den er mørk og tøff når du påfører den med pensel. For et lysere resultat, og mer spill i treverket, trekker du umiddelbart av beisen med en lofri klut.

 

 

4H0A4407 kopik
Hyttekos. En lystestake i gull myker opp kontrastene som kan bli harde når man bruker grått og sort. Akkurat den lille kontrasten som som gjør hytta personlig og vakker, lysestaken er sprayet med Quick Bengalack i nyansen 170 Gull Metallic

Det fine med Tyrilin interiørbeis er at bare ett strøk er nok! Beisen er en vanntynnbar oljebeis som påføres feltvis, 2-3 hele bord av gangen. Ønskes et mindre dekkende utseende, trekk av og jevn ut beisen i hele bordets lengderetning med tørr pensel eller lofri klut umiddelbart etter påføring. Gjør prøveoppstrøk før du setter i gang på veggen.

 

Tyrilin Interiørbeis er en vakker matt beis til innendørs bruk. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, og gir en nydelig lød og et flott fargespill. Tyrilin Interiørbeis er nærmest luktfri og den tørker hurtig. Et effektivt lysfilter motvirker gulning.

Soverom_grå_hovedbilde kopi
Tak og vegg: Tyrilin Interiørbeis 32 Visjon. Gulv: TreStjerner Gulvolje 2045 Fjellgrå. Detalj: Lampe: Quick Bengalack i fargen 5921 Panter.

Hva liker du best? Gulvet er fargesatt med TreStjerner Gulvolje i fargen 2045 Fjellgrå. Det gir en hytte som går ton-i-ton, og en monokrom farge-setting. Milde farger i interiørdetaljer gjør den tøffe stilen mykere.

GRA╠è_Kj├©kken_detalj_Visjon kopi
Ruter går ikke av moten, men i år er det ekstra hett, både hjemme og på hytta.
Tyrilin Fargekake Grå og Visjon
Vil du ha proff hjelp i en enkelt sirkel? Stilen i denne hytten er illustrert i fargekaken. De store kakestykkene er vegg, tak og gulvfarger, mens de små kakestykkene er detaljefarger perfekt for interiørdetaljer som møbler, lysestaker, rammer o.l Har du med denne på mobilen når du skal innrede blir det lett å få et harmonisk resutlat.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


16. november 2020

Trinn for trinn video av hvordan du oppgraderer den gule parketten

På tre minutter får du absolutt alle tips og triks du trenger for å oppgradere den gule parketten. Lær av proffene, så er du klar for å gjøre dette selv.

 

Resultatet er et moderne gulv som ser nytt ut. Ved å slipe, olje og lakke ditt gulnede parkettgulv kan du spare både lommebok og miljø. Her får du tipsene og verktøyene du trenger som gjør gjenbruk av parkettgulv inspirerende enkelt.

 

Hvis du heller vil lese om hvordan du kan skape et nytt gulv ut av et gammelt, har vi all informasjon du trenger her.

Tags: FornyeStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


12. november 2020

Modernisering av Norges vanligste gulv

Vegrer du deg for å pusse opp? Husk at det ikke alltid skal så mye til for å skape en merkbar og varig forandring i hjemmet.

Gulvsliping – miljøvennlig, sjelfullt og prisgunstig

 

Når man skal pusse opp er det fort gjort å ty til raske løsninger. Eller rettere sagt, det man først tror er en rask løsning. Hvis du stopper opp og tenker på de merkostnader som kommer med listing og særlig det elektriske, kan det hende at du får lyst å til å slipe og fornye gulvene dine istedet for å legge nytt.

 

Ikke minst skal vi alltid ha i bakhodet at «det beste for miljøet er alltid det du allerede har». Ved å benytte gulvsliping og bevare gulvene kan du score ganske så mange sjarmpoeng, særlig om du skulle ha eldre leilighet eller hus.

IMG_2329.CR2
Før: Trestavs eikeparkett som svært mange har. Parketten var over 10 år gammel, og har gulnet veldig. Gulvet var ellers pent og inntakt, men familien ønsket lysere gulv. Med tanke på både bærekraft og kostnad var det lett å velge gulvslipning og fornying av gulv.
Trestjerners Bjølsen
Etter: Kan nesten ikke tro at dette er samme gulv! Et lyst og innbydende gulv, som ser helt nytt ut. Gulvet er slipt, og deretter behandlet med TreStjerners produkter som er spesialtilpasset slike prosjekt. Les under for fremgangsmåte.

Veien til nytt gulv startet med gulvsliping.

Slipingen fjernet hakk, lakk og merker etter flere års. Etter hvert som den gule lakken forsvant kom det bare, nydelige treverket til syne. Dette gulvet ble slipt av en profesjonell gulvsliper, i tre omganger, med hver sin grovhet på pussepapiret. Mellom hver omgang er det viktig å støvsuge.

 

Familien ønsket et lysere gulv, og valget falt på TRESTJERNER GULVOLJE HVIT, og det ble raskt tydelig hvor stor forandring det nye gulvet skulle gi rommet. Før man oljer må man moppe gulvet med en tørr mopp for å få bort alt støv.

 

– Etter å ha brukt rulle for påføring av gulvolje lot vi den trekke i 2-5 minutter, før det ble det brukt en gumminal til å trekke av oljen før vi polerte den oljeden overflaten med en lofriklut, forklarer Thor Ingar Røneid som er Teknisk Servicesjef hos TreStjerner.

 

Siste fargejustering

– Etter 12 timer ble gulvet etterpolert med en liten mengde olje for å oppnå akkurat ønsket farge. Det å fornye gulvet er med andre ord enklere enn mange tror, legger han til.

 

Til slutt, etter at det oljede gulvet hadde fått herdet i 48 timers, ble gulvet lakkert med TreStjerner Gulvmatt for å gi det lakkens beskyttende overflate. Det matte utseende til TreStjerner Gulvmatt gjør at man bevarer oljens utseende, men får lakkens slitestyrke. Helt perfekt for et gulv hvor man går mye ut og inn.

IMG_2322.CR2
Før: Slike gulv er vi mange som har. Kanskje kvier du deg for å legge nytt? Da syns vi du bør slipe og behandle istedet.
Trestjerners Bjølsen
Etter: De fleste parkettgulv tåler en eller flere omganger med nedsliping. Etter slip er gulvet behandlet med TreStjerner Gulvolje i nyansen Hvit, og TreStjerner Gulvmatt som gir en slitesterk overflatebehandling.
IMG_2303.CR2
Før
Trestjerners Bjølsen
Etter
Trestjerners Bjølsen
De "nye" gulvene har gitt leiligheten et stort visuelt løft.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *