22. februar 2024

Gjør det selv – sidebord med to potter fra Biltema

Vi kjøpte to plastpotter fra Biltema og ett marmorfat på Mester Grønn. Sammen ble de et elegant sidebord i trendfargen 0948 SIV.

Bengalack-22
Spralakk er tingen! Det tar kort tid, tørker fort, og blir superlekkert. Her har vi sprayet med Quick Bengalack 0948 Siv, silkematt.
Bengalack-53
Vi kjøpte inn to potter fra Biltema til kr 129 stk. De har omkrets 30 cm. Marmorplaten er fra Mester grønn, kr 299, med samme diameter. For å feste delene sammen brukte vi monteringslim og fugepistol.
Bengalack-52
Dette er enkelt, altså. Du klemmer ut lim i rundt ytterkanten av bunnen på den ene potten.
Bengalack-50
Så setter du den andre potten flukt i flukt med den første. Pass på at det ikke blir mellomrom mellom de to delene.
Bengalack-18 kopi
Deretter sprayer du enkelt og greit de limte pottene. Vi brukte to strøk - for det lønner seg å heller spraye tynt på. Da blir det ikke renner og skjolder.
Bengalack-34
Smil! Nå gjenstår det bare å lime i underkant av marmorplaten og feste den til toppen av vårt nye sidebord. (Her ser det litt ut som vi limer på toppen av marmorplaten, men limet skal selvfølgelig under.)
Bengalack-23
Et fint sted å sette kaffekoppen. Quick Bengalack er slitesterk og sitter godt på. Det gir sidebordet lang levetid. 0948 Siv er en frisk og lys gulfarge, som ikke blir for påskegul. Den passer perfekt inn i trendbilde for 2024. Styler du den med orange, burgunder og rødlige toner treffer du blink.
Bengalack-20 kopi
Siden pottene tåler utendørs bruk, kan du gjerne sette sidebordet ut på terrassen i sommer. Marmorplaten holder seg best om det er tak over. Fargen på veggen er 5969 Vintersand, malt med Butinox Premium Matt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


19. februar 2024

Nattbordet, som tatt ut av et kontorlandskap, ble nytt og personlig med Quick Bengalack

Ta vare på møblene du allerede har. Mest sannsynlig har de riktig dimensjon, eller gir den nødvendige oppbevaringen. Hva med en rask oppgradering?

Bengalack-30
Enkel fornyelse! Et utdatert, men praktisk og velfungerende nattbord ble nytt med rørepinner for maling og en runde med Quick Bengalack i nyansen Årgang matt.

Enkel fornyelse, takk!  Nattbordet vi hadde var praktisk, med to store skuffer og rom for bøker eller tøfler under. Det var bare det at det så ut som det sto i et kontorlandskap fra tidlig 2000 tall.

 

For å oppgradere det triste nattbordet til en billig penge, kunne vi strengt tatt bare sprayet over med Quick Bengalack. Vi hadde allikevel lyst til å gi det litt mer tekstur, for en varm og innbydende look. Valget fallt på svært så rimelige rørepinner for en rask fornyelse av nattbordet.

 

 

Bengalack-60
Du trenger ikke så mye.

Du trenger:

 • En pose  med rørepinner for maling, dette får du i din byggvareforretning.
 • Monteringslim eller annet lim som hefter på materialet ditt oppussingsprosjekt.
 • Fugesprøyte til monteringslimet.
 • Målebånd eller linjal.
 • Sag, du kan bruke en gammeldags sag, eller en kapp og gjærsag.
 • Tvinger, om du bruker et flytende lim som gjør at malepinnene må festes under tørking. Limet vi brukte gav ikke behov for bruk av tvinger.
 • En boks Quick Bengalack i nyansen 5922 Årgang, slikematt.
Bengalack-59
Vi målte høyden på hver av skuffene på nattbordet, deretter tok vi av håndtakene og pusset lett over skuffefronten med et sandpapir.
Bengalack-56
Hver rørepinne ble kappet i samme bredde som nattbordskuffenes høyde. (Våre var ca 10 cm).
Bengalack-44
Vi måtte ha mange rørepinner. Når vi hadde sagd opp mange nok, monterte vi det på nattbordet med konstruksjonslim.
Bengalack-45
Rørepinnene ble festet rett på nattbordet.
Bengalack-42
Vi la en rørpinne på høykant mellom hver spile, for å få et like stort mellomrom mellom hver spile.
Bengalack-25
Vi ventet over natten fra vi hadde limt fast rørepinnene på skuffene til vi sprayet hele nattbordet med Quick Bengalack i nyansen 5922 Årgang, slikematt. Legg merke til at vi også sprayet håndtakene og beina i samme farge.
Bengalack-29
Tada! En varm og lun følelse på soverommet.
Bengalack-27
Vi satt inn en boks i skapet fra Broste. Det gjør det enda lettere å få et ryddig soverom som gir ro. Fargen 5939 Årgang på nattbordet står fint mot veggfargen 5969 Vintersand
Bengalack-16
Tips til å skape et hyggeligere soverom: Bruk tekstiler med tekstur. Her har vi brukt et linlaken som gir en helt egen struktur. Ensfarget sengesett gir et fargedrypp uten å ta for mye visuell plass. Fargen på veggen er 5969 Vintersand, malt med Butinox Premium Matt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


13. februar 2024

En palett for pistasj-is og sommerlengsel?

Vi går gjerne våren og sommeren i møte med disse fargene! Dette er en ung palett, noe for unge sjeler i alle aldre kanskje? De mest urbane, unge voksne har kastet seg over trenden allerede. Kanskje har du sett lyslilla stuer med gule tak i magasinene? Dette, og lignende, vil vi se stadig mer av. Det er jo til å bli glad av?

Vegg_6053Pistasje_lampe0948_siv_2 copy
En palett å bli glad av! Den grønne nyansen Pistasje er både frisk og beroligende, og det beige, brunlige og gule demper og gir piff. Og den sprelske nykommeren Fiol? Den er til å spise opp!

Vår aller nyeste grønntone heter Pistasje, en leken, men behagelig grønn. Kombinerer man trendfargen Pistasje, gultonen Solstøv, beigenyansen Lys Lin og nykommeren Fiol får man en fresh, ung og tidsriktig palett.

HER kan du lage din egen fargepalett

Vegg6053_Pistasje_bord5638_Fiol_1 copy
Grønt bringer ro inn i interiøret, senker pulsen og er en perfekt fargetone for soverommet. Sammen med de andre pastellene blir det samtidig lekent og friskt. Putene i velur og den grønne vasen er fra Eske.

Grønntoner trives vi allerede godt med, og naturens egen farge maler vi gjerne veggene våre med. Akkurat nå er det de varme grønntonene med endel gult i som gjelder. Visste du at grønt gjør at man puster dypere og roligere, og at den derfor er en god farge til soverommet hvor man skal finne ro og senke skuldrene? Ønsker du å lese mer om farger og hvordan det kan påvirke interiøret sjekk ut: Slik påvirker fargene deg – Butinox Interiør (butinoxinterior.no)

Vegg og karm6053_vase_Pistasje_5638_Fiol_2 copy
Grønt er skjønt, og særlig på den smukke! Vasen i vinduene er malt med Quick Bengalack i fargen Fiol.

For Alette som bor her, er mottoet jo mer farger, dess bedre! – Små drypp med farge gir virkelig ikke den samme følelsen og stemningen som et rom med et gjennomført fargetema gir, sier hun.

 

Alette har bodd i flere hvitmalte leiligheter, og kan med sikkerhet si at hennes fargesterke hjem bare påvirker henne positivt. – Det gjør meg glad, inspirert og kan også hjelpe på kreativiteten i perioder hvor ting kan være litt kjipt og kjedelig.

Vase 5631_fiol copy
En liten kopi av Louise Roes balloon-vase der, altså! Malt lekker i den vakreste lavendellilla, Fiol. Dette er kanskje ikke fargen du maler på alle fire vegger, men på mindre interiør og gjenstander gir den virkelig piff til rommet.
Vegg6053_Pistasje copy
For å skarpe opp paletten, kan du tilsette dypere okertoner, som denne hylla fra Montana.
Vegg6053_Pistasje_bord5638_Fiol_4 copy
Nattbordet er laget av to blomsterpotter som er limt sammen, og deretter er det brukt Quick Bengalack i fargen Fiol.

Jeg er aller mest fornøyd med at soverommet gir meg glede, og at her føles det som et hjem som også gir ro – selv om det er et et deilig fargesirkus, forteller Alette.

Vegg_6053Pistasje_lampe0948_siv_4 copy
Lampen er spraylakket i fargen Siv. På null komma niks løftes noe ganske kjedelig og anonymt til å bli et smykke i rommet.
Vegg_0653Pistasje copy
Åpne hyller gir mulighet for å ha fine klær og gjenstander stående fremme "på stas". Se hvordan det krydrer rommet!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


2. januar 2024

Dette var det mest poulære i 2023

Ingen over, ingen ved siden. I 2023 var det ett produkt som virkelig slo an!

Nemlig, TRESTJERNER GULVLAKK COLOR!  Åres mest tids- og pengebesparende nyhet. Nå trenger du ikke slipemaskin for å gi gulvet en real oppgradering.

 

Svaret på spørsmålet alle lurte på er:

 

-Ja, du må pusse lett over gulvet med et pussebrett for heft – men du skal bare pusse forsiktig sånn at lakken skal sette seg fast. Du trenger ikke leie inn fagfolk eller maskin.

 

Alt du trenger er enkelt utstyr, litt egeninnsats og et par strøk med farget TRESTJERNER GULVLAKK COLOR, kan du forvandle både gulvet og rommet.

 

 

I 2023 var det mange som prøvde ut produktet, blant annet Linn Kraggerud.

 

Hun har nylig brukt Trestjerner Gulvlakk Color for å fornye gangen hun ikke var fornøyd med. Nå har rommet et lyst og lunt uttrykk som virkelig har gitt mersmak for 30-åringen, som bor på gård i Østfold.

 

– Jeg er kjempefornøyd og planlegger å gjøre det samme med de andre gulvene i huset også. Tidligere har jeg faktisk slipt ned noen av gulvene våre før de ble behandlet, men dette var mye enklere.

Screenshot 2023-12-20 at 10-12-55 DIY•Oppussing•Redesign (@linnsinterior) • Instagram-bilder og -videoer
Før: gulvene var lakket, mest sannsynlig på 90-tallet. Linn pusset over med pussebrett og slipepapir i 120 og 180. Du skal ikke pusse ned, du skal bare brushe over for å skape heft.

Linn forklarer:

 • Jeg vasket gulvet med Trestjerners gulvrens.
 • Deretter pusset jeg gulvet med et pussebrett. Brukte pussepapir med 120 og 180 korning.
 • Først lakket jeg to strøk med TRESTJERNER GULVLAKK COLOR i fargen NEVER. Jeg ventet 24 timer mellom hvert strøk.
 • Avsluttet med to toppstrøk med TRESTJERNER GULVLAKK MATT. Også her ventet jeg 24 timer mellom hvert strøk.

 

Fargen Linn brukte kan du se under. Som du ser vil fargen oppføre seg forskjellig etter hva slags gulv du allerede har.

Screenshot 2023-12-20 at 10-48-09 2103 Never - TreStjerner
Screenshot 2023-12-20 at 10-13-00 DIY•Oppussing•Redesign (@linnsinterior) • Instagram-bilder og -videoer
Tada! Om ikke dette er magi vet ikke vi. Linn som allerede hadde prøvd å pusse ned noen av gulvene i huset med maskin er kjempefornøyd med hvor pent, og mye lettere det var å bruke Trestjerner Gulvlakk Color.

Legg igjen en kommentar

18 kommentarer

18 svar til “Dette var det mest poulære i 2023”

 1. Bjørg sier:

  Så flott, kan jeg bruke gulvlakk på
  Vokset furugulv?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Ja, man kan bruke trestjerner lakkene over voksede gulv, men gulvet må ikke nylig være vokset. Det må før lakkering vaskes med trestjerner gulvrens, mattes ned med 150-180 pussepapir og avstøves.

   //Jenny

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Ja, det kan du. Vask med TreStjerner Gulvrens, matt end med 150-18 papir før du lakker 2 strøk med fargen du ønsker i TreStjerner Gulvlakk Color også 1-2 strøk med transparent lakk

 2. Bodil sier:

  Kan man gjøre samme prosedyre på lakkede kjøkkenfronter i eik?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei, ja, man kan bruke den på alle slags flater. Man gjør på samme måte som ved lakkering av gulv. Vask, matt end også påføre 2 tynne strøk med farget lakk, også klar lakk på toppen. Viktig at dørene skrues ned så de ligger vannrette. Lykke til med prosjektet 🙂

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Ja, det kan du 🙂

 3. Jannicke H Gjellan sier:

  Hva om det er slitt gulv med litt hakk? Bør vel slipes med maskin først da eller?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei, dersom du ønsker å få bort sår og hakk i gulvet må du slipe det ned. Med TreStjerner Gulvlakk Color vil ikke hakkene forsvinne, men blir ofte mindre synlig dersom du velger å ikke slipe de ned.

 4. Jeg har ei bordplate som er beiset. Kan den brukes der.

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   JA, denne lakken kan brukes over beis. Husk at terverkets egenfarge vil spille inn på fargen du får etter lakking med en evt ny farge.

 5. Jeg har ei bordplate som er beiset. Kan den brukes der? Hvilke farger fins?

 6. Mona sier:

  Hva er herdetid mtp plassering av møbler som feks spisestuebord/sofa etter endt jobb?🤩

 7. Ann-Cecilie Hopøy sier:

  Hvordan håndterer dere hakk og sår i parketten?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei, hakk og sår i treverk / parkett kan man prøve å rette opp ved å legge et vått papir over hakket i 15-30min. Da vil terverket kunne reise seg. puss så lett over og lakk såret. Man vil trolig ikke få 100% bra resultat, men man minsker såret.

 8. Wenche sier:

  Kan lakken brukes på møbler?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


22. desember 2023

Den glossy trenden for 2024

Vi starter året 2024 med å spraye noen utvalgte møbler i en glossy farge. Gjerne i fargene Signalrød eller Årgang.

3 Days of Design 2023_Arcs Trolley_Arcs Mirror
Populære HAY viser frem sin nye Arc Trolley familie. Fra kr 2500, kommer i ulike størrelser, farger og priser.

En av trendene vi ser komme for 2024 er å male små drypp i interiøret i en signalfarge. Nytt er også at vi gjerne bruker høyglans. Akkurat som du topper sminken med lipgloss eller highlighter, topper du nå interiøret med en maling eller lakk med høy glansgrad.

 

Her kan du hente inspirasjon fra noen av nyhetene interiørprodusentene viser. Men hvorfor ikke gjøre det hakket mer moro for både lommeboken og miljøet? Spray noe du har, eller noe du finner brukt.

Trend 2024
yes

Nyansen Årgang er fin om du ønsker en dempet palett. Kanskje har du malt hjemmet ditt i beige, krem eller grått? Da er Årgang virkelig en farge å se opp for! Vil du ha glossy finish på den, kan du spraye over med Quick Bengalack 1111 Blank. Det gir finishen vi er ute etter. Overflaten blir hard, blank og slitesterk og lett å vaske.

 

Nyansen Signalrød er blank i seg selv, så her trenger du bare ett strøk. Signalrød passer i yngre og mer lekne interiør, og kommer til å gi liv i hjemmet hele året. Har du to røde ting i et rom, har du satt personlighet på det.

 

hay
Two-Colour Table i fargen de har kallt Maroon Red, kr 13 790, Hay

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *