4. juli 2024

Gammel putekasse i sliten plast? Se hvordan den blir ny!

Fra sliten putekasse i plast til en alle vil spørre hvor er fra! Mange av oss har nok en slik variant stående, og pene å se på er de virkelig ikke. Se hvordan du kan gjøre putekassen helt ny, fresh og virkelig på høyden med hva du finner i butikken nytt!

Quick Bengalack_day3_02 copy
Kategorisjef for Quick Bengalack Kathrine Mørken sier seg fornøyd, og kan nyte litt limonade på fresh og nye uteplass. Jammen er ikke putekassa blitt en ekstra sittemulighet eller to også.
Før og underveis QB vår 2024-35 copy
FØR: Jepp, sånn var den! Falmet av sola og ikke særlig flatterende stakkar.

SLIK GJØR DU

 1. Vask kassen godt med Butinox Husvask og Kraftvask. Rengjøringrn er viktig for et holdbart resultat, og en god skrubb fjerner skitt og fett som har samlet seg gjennom årenes løp. Spyl godt av med vann etterpå.
 2. La kassen tørke godt
 3. Bruk Quick Bengalack på spann, og mal først med pensel i rillene og deretter med fin rulle. Vi har brukt to ulike farger på kasse og lokk, for å få et fint spill.

 

 

På lokket er det brukt fargen

Før og underveis QB vår 2024-21 copy
Alt kan fornyes! - raskt og enkelt med Quick Bengalack Universal. Det er bare fantasien og kreativiteten som setter begrensningene. Metall, tre eller hardplast, nytt eller gammelt – alt kan få nytt liv! Velg mellom påføring med pensel eller med spray. På boks kan malingen blandes i alle farger.
Før og underveis QB vår 2024-30 copy
5969 Vintersand er en av våre virkelig store favoritter.
Før og underveis QB vår 2024-04 copy
Den sorte stolen glir ikke helt inn i stilen når putekassen er blitt så lys og fin. Her sprayes det i fargen Sølvgran.
Quick Bengalack_day3_07 copy 2
Lokket på kassen er malt i 5969 Vintersand, resten i 0953 Riddergrå. Stolen er malt i 5962 Sølvgran.

Det er ikke det samme hvilken maling du bruker. Quick Bengalack har god heft og tåler hard belastning og ikke minst – den holder godt over tid. Særlig viktig å tenke på når putekassen tross alt skal stå ute.

 

Quick Bengalack kan brukes på gjenstander av tre, metall og hardplast. Spray er ideelt for gjenstander som er upraktisk å male med pensel.

Quick Bengalack_day3_09 copy
Og når jobben er gjort, kan sommeren bare nytes! Kanne, serviett og kurv er fra Kid Interiør.
Quick Bengalack_day3_06 copy
Det er viktig med noe leskende, selv når den norske sommeren nytes med hjemmestrikk over skuldrene.
Quick Bengalack_day3_10 copy
Stolen har blitt ny med 5962 Sølvgran. Denne nyansen kommer på spray, så stolen er vasket godt, tørket og deretter sprayet i to lag.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


27. juni 2024

La oss bare gå for rosa!

Se hvordan et sort-hvitt kjøkken har blitt nytt, varmt og lunt med dempet rosa på veggene!

Kristin og Gunnar bor på Husøy utenfor Tønsberg med tre barn og en liten dansk-svensk gårdshund. Huset bygde de for 8 år siden. De hadde skapt et hjem, akkurat slik som de ønsket seg, men det var noe som manglet. FARGE! Det har de gjort noe med, og denne gangen skal vi vise frem husets hjerte; det rosa kjøkkenet! 

 

Her kan du lese om soverommet som ble malt i den vakre blåfargen Aqua Marin

 

Familien synes Rosa Pudder fungerer nydelig mot det sorte  og hvite og stramme kjøkkenet. Det gjør hele rommet lunt og innbydende, det føles ikke så kaldt som det var tidligere med hvitt.

815A8879 (1) copy1
FØR: Kritthvitt og sort bød på for store kontraster til at familien trivdes godt på kjøkkenet.
Husøy kjøkken (1) copy
Mykere, softere og vennligere. 6042 Rosa Pudder er en avdempet, lys rosatone - perfekt i oppholdsrom.

Vi har heldigvis ganske lik stil når det kommer til innredning. Jeg var usikker på om mannen ville gå med på rosa kjøkken, men etter å ha prøvemalt falt vi pladask for fargen 6042 Rosa Pudder begge to, forteller Kristin.

 

Kjøkkenet er malt med Butinox Premium Matt. Den passer til alle rom, men siden den er ekstra vaskbar er den perfekt på kjøkkenet. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom, og kan brukes på vegg, panel og list, i tillegg til i taket.

 

Hele familien opplever rommet som lunere, det er er rett og slett blitt varmere og hyggeligere å oppholde seg der. – Familie og venner er alle veldig positivt overrasket over fargen, og av alle de tre fargene vi har brukt er det nok den rosa vi har fått flest kommentarer på, men utelukkende positivt, sier hun.

Husøy kjøkken (4) copy 2
Paletten på husets innvendige vegger består av disse tre lekre fargene. Rosa kjøkken og spisestue, blått soverom og grønt i stua.
Husøy kjøkken (3) copy
En frekk, liten hilsen på koppen der! Kristin har en leken interiørstil, og siden huset er nytt synes hun også det har vært fint å spe på med gamle skatter.
Husøy kjøkken (7) copy
Mummikopp-oppheng: - Vi så noe lignende i en leilighet vi leide for flere år siden. Så har mumikopp-samlingen vokst med årene, og jeg syns det var på sin plass at den virkelig fikk vist seg frem litt mer. Syns koppene virkelig kommer til sin rett her, og det er veldig koselig å velge kopp fra knaggene til kaffekoppen på morgenen. Løsningen er en plate malt i samme farge som veggen. Kroker festet på platen (for å unngå så veldig mange hull i gipsveggen), og så er platen skrudd på veggen.
Husøy kjøkken (8) copy
Rosafargen er så dempet at den oppleves nøytral i rommet, men sprer likevel varmen familien ønsket seg.
Husøy kjøkken (2) copy
Et sort og stramt kjøkken tåler godt å få inn litt lekenhet, personlighet og mykhet. Mummikopper, gamle skatter og loppefunn krydrer og gjør det hele hjemmekoselig.
Husøy kjøkken (5) copy
Rosa er heldigvis ikke bare søtt og yndig, og bare aktuelt på barnerommet. Ikke er det utpreget feminint heller, i et hjem som dette?

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


17. juni 2024

Gammel sklie? Mal den!

Denne gamle sklien ble hagens designstatement med Quick Bengalack Rett På Rust.

Hjemme i den stilrene hagen til Stine Lie i Oslo ville de lage lekestue og sklie til barna som passet inn til resten av det moderne eksteriøret. Hadde du kunnet gjette at sklien er et bruktfunn fra Finn?

Bengalack sklie (2)
Rett på Rust - dette er en gammel sklie fra Finn, som har blitt ny med Quick Bengalack. Fargen er 5962 Sølvgran.

Prosessen var såre enkel. Først vasket Stine sklien og skrapte bort den verste rusten med metallbørste, før hun igjen gikk over med en klut. Deretter teipet hun i kantene med maskeringsteip.

 

-Jeg rullet rett på sklien, to strøk med Quick Bengalack Rett På Rust. Det var utrolig lett og vi fikk en så stor forandring med lite jobb. Det var digg at man slipper å grunne, og bare bruker en type maling. I tillegg var det lett å rulle med bra dekkevnt, skryter Stine.

rett på rust
Før - hvem skulle trodd at dette var noe som kunne passe inn i en ekslusiv hage?

Ikke mange vet at det finnes maling du kan bruke rett på rust. Og enda færre vet at den kan blandes i nærmest alle verdens farger. Quick Bengalack «Rett på rust» har svært gode egenskaper:

 • Påføres direkte på rust
 • Kun 2 strøk er nødvendig
 • Gir en pen og blank overflate
 • Til bruk både innendørs og utendørs
 • Velg mellom et bredt utvalg farger
 • Er en meget effektiv rustbeskyttelse
 • Trenger ikke grunning eller toppstrøk
Bengalack sklie (6)
Familien brukte ikke tid på å pusse ned små ujevnheter, man må svært tett innpå før man legger merke til at det er små skjønnhetsflekker.
Bengalack sklie (5)
Barna er kjempeglade for det flotte lekehuset med innebygd sklie.
Bengalack sklie (3)
Familien valgte å feste sklien på treklosser for å oppnå ønsket høyde på bygget. I tillegg er det lettere for barna å komme ut av sklien.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


22. februar 2024

Gjør det selv – sidebord med to potter fra Biltema

Vi kjøpte to plastpotter fra Biltema og ett marmorfat på Mester Grønn. Sammen ble de et elegant sidebord i trendfargen 0948 SIV.

Bengalack-22
Spralakk er tingen! Det tar kort tid, tørker fort, og blir superlekkert. Her har vi sprayet med Quick Bengalack 0948 Siv, silkematt.
Bengalack-53
Vi kjøpte inn to potter fra Biltema til kr 129 stk. De har omkrets 30 cm. Marmorplaten er fra Mester grønn, kr 299, med samme diameter. For å feste delene sammen brukte vi monteringslim og fugepistol.
Bengalack-52
Dette er enkelt, altså. Du klemmer ut lim i rundt ytterkanten av bunnen på den ene potten.
Bengalack-50
Så setter du den andre potten flukt i flukt med den første. Pass på at det ikke blir mellomrom mellom de to delene.
Bengalack-18 kopi
Deretter sprayer du enkelt og greit de limte pottene. Vi brukte to strøk - for det lønner seg å heller spraye tynt på. Da blir det ikke renner og skjolder.
Bengalack-34
Smil! Nå gjenstår det bare å lime i underkant av marmorplaten og feste den til toppen av vårt nye sidebord. (Her ser det litt ut som vi limer på toppen av marmorplaten, men limet skal selvfølgelig under.)
Bengalack-23
Et fint sted å sette kaffekoppen. Quick Bengalack er slitesterk og sitter godt på. Det gir sidebordet lang levetid. 0948 Siv er en frisk og lys gulfarge, som ikke blir for påskegul. Den passer perfekt inn i trendbilde for 2024. Styler du den med orange, burgunder og rødlige toner treffer du blink.
Bengalack-20 kopi
Siden pottene tåler utendørs bruk, kan du gjerne sette sidebordet ut på terrassen i sommer. Marmorplaten holder seg best om det er tak over. Fargen på veggen er 5969 Vintersand, malt med Butinox Premium Matt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


19. februar 2024

Nattbordet, som tatt ut av et kontorlandskap, ble nytt og personlig med Quick Bengalack

Ta vare på møblene du allerede har. Mest sannsynlig har de riktig dimensjon, eller gir den nødvendige oppbevaringen. Hva med en rask oppgradering?

Bengalack-30
Enkel fornyelse! Et utdatert, men praktisk og velfungerende nattbord ble nytt med rørepinner for maling og en runde med Quick Bengalack i nyansen Årgang matt.

Enkel fornyelse, takk!  Nattbordet vi hadde var praktisk, med to store skuffer og rom for bøker eller tøfler under. Det var bare det at det så ut som det sto i et kontorlandskap fra tidlig 2000 tall.

 

For å oppgradere det triste nattbordet til en billig penge, kunne vi strengt tatt bare sprayet over med Quick Bengalack. Vi hadde allikevel lyst til å gi det litt mer tekstur, for en varm og innbydende look. Valget fallt på svært så rimelige rørepinner for en rask fornyelse av nattbordet.

 

 

Bengalack-60
Du trenger ikke så mye.

Du trenger:

 • En pose  med rørepinner for maling, dette får du i din byggvareforretning.
 • Monteringslim eller annet lim som hefter på materialet ditt oppussingsprosjekt.
 • Fugesprøyte til monteringslimet.
 • Målebånd eller linjal.
 • Sag, du kan bruke en gammeldags sag, eller en kapp og gjærsag.
 • Tvinger, om du bruker et flytende lim som gjør at malepinnene må festes under tørking. Limet vi brukte gav ikke behov for bruk av tvinger.
 • En boks Quick Bengalack i nyansen 5922 Årgang, slikematt.
Bengalack-59
Vi målte høyden på hver av skuffene på nattbordet, deretter tok vi av håndtakene og pusset lett over skuffefronten med et sandpapir.
Bengalack-56
Hver rørepinne ble kappet i samme bredde som nattbordskuffenes høyde. (Våre var ca 10 cm).
Bengalack-44
Vi måtte ha mange rørepinner. Når vi hadde sagd opp mange nok, monterte vi det på nattbordet med konstruksjonslim.
Bengalack-45
Rørepinnene ble festet rett på nattbordet.
Bengalack-42
Vi la en rørpinne på høykant mellom hver spile, for å få et like stort mellomrom mellom hver spile.
Bengalack-25
Vi ventet over natten fra vi hadde limt fast rørepinnene på skuffene til vi sprayet hele nattbordet med Quick Bengalack i nyansen 5922 Årgang, slikematt. Legg merke til at vi også sprayet håndtakene og beina i samme farge.
Bengalack-29
Tada! En varm og lun følelse på soverommet.
Bengalack-27
Vi satt inn en boks i skapet fra Broste. Det gjør det enda lettere å få et ryddig soverom som gir ro. Fargen 5939 Årgang på nattbordet står fint mot veggfargen 5969 Vintersand
Bengalack-16
Tips til å skape et hyggeligere soverom: Bruk tekstiler med tekstur. Her har vi brukt et linlaken som gir en helt egen struktur. Ensfarget sengesett gir et fargedrypp uten å ta for mye visuell plass. Fargen på veggen er 5969 Vintersand, malt med Butinox Premium Matt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *