4. januar 2022

Fargerik house tour – dette er en av retningene vi ser vi for oss i 2022

Kanskje har du sett bilder fra rommene i dette huset i Lillestrøm tidligere? Similla og Ole Kristian har malt med Butinox-farger i alle rom, og paletten er både utfordrende, frisk og annerledes.

I forbindelse med lanseringen av vår nye supermaling Butinox  Premium matt, har vi gjennom flere innlegg tatt dere med til det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Her kan dere se de tidligere artiklene rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp:

 

Stue, Kjøkken, Lesekrok, Fargerik lofststue, Drømmegarderoben

 

I dette innlegg får dere se den samlede paletten for hele huset, delt inn i fargekake for første etasje og fargekake for andre etasje.  Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! Familiens totalrenoverte hus er nemlig malt i en fantastisk, fargesprakende og annerledes palett fra Butinox` fargekart. 4-i-1-malingen Butinox Premium Matt sikrer et godt og varig resultat med en matt, delikat overflate.

 

Malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Den ekstra vaskbare innendørsmalingen er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og med unike påføringsegenskaper som gjør det lett å oppnå et jevnt og pent resultat.

 

Samleinnlegg med kake
Similla har virkelig lekt seg med fargene i det store allrommet kjøkkenet er en del av. Basen består av dempede pasteller som Yoghurt i taket og på veggene i stua, Solstøv på bjelken og Grågrønn på kjøkkenet. I trappegangen som går opp til 2.etasje, er det malt med den skarpere Mørk Fersken, mens lesekroken har fått den mørke grønntonen Gusty.

Similla tok utgangspunkt i fargesystemet til den legendariske arkitekten Le Corbusier, og har utviklet en fargepalett som fikk husets rom, de fleste uten dører, til å spille på lag fargemessig. Og dette til tross for at de på papiret kanskje ikke virker samstemte en gang.

– Jeg startet bredt og fant deretter en retning å fortsette i, en retning som passer husets byggestil og innvendige materialvalg. Det ble mange fargeprøver og endringer før jeg landet på det endelige resultatet, sier Similla. Heldigvis har alle tester og forsøk resultert i et interiør der fargene spiller på lag. Flere er farger man vanligvis ikke ville brukt i samme rom, men det fungerer virkelig.

similla stue 2
Fra trappen ser man ned til sofakroken. Her skimtes fargen Mørk Fersken fra veggene i trappen. Tekstiler og pynt kan nesten ha alle slags farger og nyanser, for her ser vi tydelig at farger kler farger.
Buti event (15) blogg
Med vinduer og terrassedør fra nesten gulv til tak, krevde det som skal bli biblioteket en mørk grønnfarge for å virkelig ramme inn kroken og gjøre det lunt og hyggelig å sette seg der med en bok. Nyansen Gusty bidrar med akkurat det. Stolen Bollo av Andreas Engesvik er Simillas gave til huset, etter måneder med krevende oppussing.
Samleinnlegg 2 med kake
Simillas palett i andre etasje består av klare, friske fargenyanser. Det kan være en komplisert oppgave å sette sammen en palett bestående av så mange farger i fargesirkelen, så her måtte Similla prøve og feile litt før hun følte det satt. Hun påpeker også at dette kanskje ikke er for alle, men selv var hun klar for et skifte fra en roligere fargebruk i tidligere hjem. Særlig var hun spent på hvordan den kulørsterke Sommerhimmel ville fungere i taket, men dette er noe av det hun er aller mest fornøyd med nå. Veggene i stua er i den lett syrlige Olivenlund, mens i garderoben og på soverommet innenfor der har hun gått for dempede Vårsnø. Til sammen blir det en palett å bli glad av!

Allerede i trappegangen fra første til andre etasje møtes vi av et lite taktskifte i fargebruk. Der stue, kjøkken og lesekrok er fargerikt, men allikevel balansert, rolig og harmonisk, er andre etasje spenstig, edgy og utfordrende. Du hadde kanskje ikke tenkt på en mørk, klar ferskentone sammen med himmeblått?

 

Fargetrendene for 2022 og årene fremover er en slags fusjon av optimisme og trygghet. Vi håper på en bedre verden, vi trenger håp og fremtidstro. Vi vil leke litt, ha det litt gøy! Det var slik Similla tenkte da hun fargesatte andre etasje. Følelsen hun ønsker å oppnå er nettopp at det skal «rive litt i øyet», og at fargekombinasjonene skal utfordre det som er etablert og «passer sammen». Dette ser vi tydelig hos endel av påvirkerne som kaster spydspissen fremover i tid, slik som Similla.

Garderobe (5)
Et favorittrom. Similla elsker mote og for henne er garderoben ett av de viktigste rommene i huset. Taket er malt i 5981 Sommerhimmel. Med mye farge også på klærne, føltes det riktig med en rolig veggfarge. Denne heter 5917 Vårsnø. I gangen er veggene malt i 5912 Mørk fersken.
Buti event (20) copy 2
I stua oppe er det herlige puter i en salig fargemiks, men med fellesnevneren striper. Disse kaster glans over sofaen Similla på sikt ønsker å bytte ut. Puter fra HK Living (Object på Lilleaker) og Christina Lundsteen (Eske Interiør). Det gule bordet er også fra Object. Kunst på veggen er av Renate Thor, fra Too many prints.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *