27. mars 2023

«Palett Botanisk hage» solfyllt kjøkken

5966 SANDKORN er fargen som er akkurat så beige og akkurat så gul som vi ønsker oss. Perfekt balansert om du vil.

Lightroom-12 kopi
Kjøkkenet og gangen ligger vegg i vegg, og for å gi inntrykk av både større gang og større kjøkken er fargen på veggene den samme.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom leiligheten malt i det vi har valgt å kalle «Palett Botanisk hage». Paletten består av tre nyanser som passer for deg som ønsker en palett med farge, men som ikke ønsker for mørk og dyp kulør. En lys og lett palett, men med dybde nok til å få følelsen av å bli omfavnet av farge når du kommer hjem.

 

Da Anne Mette satt paletten sammen ønsket hun dybde i fargene, så det var viktig at resultatet ikke ble for dust. 5966 SANDKORN har akkurat dette – dybde. Den gir en fin følelse av lys og solskinn, men holder hele tiden på det sobre og sofistikerte, den blir aldri påskegul eller glorete.

Lightroom-20
5966 SANDKORN viste seg å være et smart valg på det lille kjøkkenet. Den gir følelsen av rom, men tar ikke noe av lyset. Det var særlig viktig her på kjøkkenet hvor det ikke er noen vinduer.

-«Sandkorn» og det gule landet jeg på for å få inn litt varme, og fargen representerer både solen og sanden fra stranden der jeg vokste opp. Det var viktig for meg at fargen ikke ble for dus, forteller Anne-Mette.

 

Lightroom-18
Fra kjøkkenet ser vi inn i gangen, og videre inn på spiseplassen.
Lightroom-19 kopi
Butinox Premium Matt - vår matteste maling.

Hele leiligheten er malt med Butinox Premium Matt 4 i 1 maling. Den er perfekt match om du ønsker det beste for veggen din. Siden du kan bruke den både på lister, vegger og tak, er det en fin måte å spare på når du skal handle inn, du trenger bare ett spann. Den er i tillegg sperrende OG du kan vaske den. Anne- Mette har derfor ikke noe annet enn maling bak steketoppen.

 

Den gir ikke gjenskinn, føles varmere og resultatet ser mer eksklusivt ut. Den er nærmest fri for reflekser, slik at ujevnheter og skjøter ikke synes så godt. De fleste hjem, uansett om det er nytt eller gammelt, kan nyte godt av denne egenskapen.

plukksak botanisk hage kjøkken kopi
Få stilen fra kjøkkenet til Anne-Mette.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


24. mars 2023

«Palett Botanisk hage» favorittrommet

Med Botanisk hage som nærmeste nabo er det kanskje ikke rart at Anne-Mette landet på grønt som hovedfarge i leiligheten.

Lightroom-04 kopi
Merk deg fargenavnet 5905 OLIVENLUND. Anne-Mettes klare favoritt og en farge hun varmt anbefaler videre.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom leiligheten malt i det vi har valgt å kalle «Palett Botanisk hage».

 

Paletten består av tre nyanser som passer for deg som vil ha en palett med farge, men som ikke ønsker for mørk og dyp kulør. En lys og lett palett, men med dybde nok til å få følelsen av å bli omfavnet av farge når du kommer hjem. Leiligheten har direkte utsikt til fantastiske Botanisk hage på Tøyen i Oslo, derav navnet. 

 

Lightroom-29 kopi
Leiligheten har tre farger på veggene, i dag ser vi på rommet som både huser stue og spiseplass. Den er malt i 5905 Olivenlund.
Lightroom-25 kopi
Olivenlund tåler å stå mot sterke farger på møbler og detaljer. Alle veggene i leiligheten er malt med Butinox Premium Matt 4 i 1 maling. Ikke bare det - med hjelp av familien malte Anne-Mette hele leiligheten på en dag. Fra allrommet ser du inn på gangen som er malt i 5966 SANDKORN.

Da Anne-Mette Podhorny skulle male var det en ting som var viktig – hun ville ha naturen inn i leiligheten gjennom farger.

 

-Jeg visste jeg ville ha noe grønt. Olivenlund er fargen jeg er mest fornøyd i leiligheten, den passer veggene her i stua veldig godt. Den tåler også at jeg har farger sterke farger på tepper, sofa og hyller, sier Anne-Mette.

 

Alle rom i leiligheten er malt med Butinox Premium matt, kombinasjonsmalingen vår som er både eksklusiv, matt og stilfull.

Lightroom-28
Anne-Mette bor i en liten leilighet, derfor har hun oppbevaring ved siden av spiseplassen.
Lightroom-06 kopi
Anne-Mette er interessert i design, denne lampen er fra Gubi og heter Timberline.
plukksak botanisk hage stue kopi
Få stilen fra stuen til Anne-Mette.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


18. mars 2023

«Palett Botanisk hage»

Tre farger som står perfekt til hverandre utgjør paletten til leiligheten ved Botanisk hage

Anne Mette Podhorny fyllte akkurat 30 år, og kjøpte sin første leilighet rett ved Botanisk hage i Oslo. Eller rett ved det gamle Munch museet om du vil.

 

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom leiligheten malt i det vi har valgt å kalle «Palett Botanisk hage». Paletten består av tre nyanser som passer for deg som ønsker en palett med farge, men som ikke ønsker for mørk og dyp kulør. En lys og lett palett, men med dybde nok til å få følelsen av å bli omfavnet av farge når du kommer hjem.

 

Anne Mette satt selv sammen denne trendy, men voksne og sofistikerte paletten. Hun ønsket dybde i fargene, så det var viktig at resultatet ikke ble for dust. På den andre siden var det viktig å ikke ha for mørke farger, da trærne utenfor vinduet gjør at lysinnslippet ikke alltid er like stort som vinduene skulle tilsi. Å finne balansen mellom farger som er mørke nok til å ha dybde, men lyse nok for leiligheten ble utfordringen.

PALETT BOTANISK HAGE kopi
Tre farger som står perfekt til hverandre er brukt på veggene i leiligheten. Klassisk hvit er brukt i taket.
Lightroom-14
5986 LYS BLÅGRØNN er fargen Anne Mette valgte på soverommet. Anne Mette liker godt at soverommet har blitt svalt og behagelig.

-Kort oppsummert ville jeg ha naturen inn i leiligheten, forteller Anne Mette. Hun visste hun ville ha noe grønt, blått og noe mot gult.

 

Det blå minner henne om havet og Tronvikstranda i Moss der hun har vokst opp. Det grønne er et nikk mot Botanisk Hage som leiligheten har utsikt mot. Det gule representerer både solen og sanden fra stranden hun er så glad i.

Lightroom-11
5966 SANDKORN er valgt i gangen og på kjøkkenet. En varm beige farge som går mot gult.

Hva inspirerte deg til å velge akkurat disse fargene?

 

-Naturen er veldig viktig for meg, og uansett hvor mye jeg elsker Oslo som by, liker jeg å komme meg ut i skogen og til hav og vann når jeg kan. Min mor er en inspirasjonskilde. Hun er også ganske fargeglad, og hun har et godt øye for interiør. Vi liker ofte mange av de samme fargene og tekstilene, og 60 og 70-tallet går igjen i mye av det jeg er glad i.

 

Anne Mette har selv en spennende stil og smak, med miks av nytt og retro, med masse planter, bruktfunn og dyr design om hverandre.

Lightroom-04 kopi 2
5905 OLIVENLUND er fargen Anne Mette er aller mest fornøyd med. Den er brukt i stue og spisestue.

-Det jeg er mest fornøyd med er kanskje kombinasjonen av alle tre fargene. De fungerer godt som trio, og hver av dem har fått sin naturlige plass i leiligheten, forteller Anne Mette.

 

Leiligheten ble omtrent ferdigmalt på en eneste dag.

 

-Jeg har ikke veldig mye erfaring med å male, så det var absolutt en læringsprosess der. Prepping og forarbeid må gjøres skikkelig for å få det fint. Jeg var så heldig å få hjelp fra søsteren min Christine og to av sønnene hennes, Noa og Josef. Vi holdt på en hel dag, og fikk gjort mesteparten. Christine og jeg tok et strøk til på kjøkkenet noen dager etter. Soverommet malte jeg på egenhånd, forteller Anne Mette.

 

Alle veggene er malt med BUTINOX PREMIUM MATT.

 

I dagene fremover kommer innlegg om hvert og ett rom. I mellomtiden kan du kose deg med en liten videosnutt om Anne Mettes fargevalg.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *