31. januar 2023

Palett St.Hanshaugen: Gjesterom

Hva tror du om varme, lune nougatfargede vegger? Se vår nye, lekre farge Lys Nougat på dette gjesterommet - vi er mildt sagt begeistret!

Gjennom flere innlegg har vi tatt dere gjennom en Oslo-leilighet malt i det vi har valgt å kalle «Palett St. Hanshaugen». Paletten består av fem nyanser som passer for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo.

 

Tilbakelent, men definitivt fremoverlent; Oslo er blitt en av Europas trendbyer.»Palett St.Hanshaugen» er satt sammen av interiørstylister fra Butinox. Vi har vist dere rom for rom, farge for farge i denne leiligheten. I dag er gjesterommet sin tur, det aller siste rommet vi skal vise fra St.Hanshaugen. Det har sammen med kontoret fått sin helt egne fargekake som henger sammen med resten av boligen.

 

HER kan du se alle rommene i leiligheten. Det anbefales virkelig for helheten.

Butinox nøytralt barnerom (1) copy 2 med kake
Alle fargene i fargekaken er nyheter! Både Lys Nougat og Lys ro egner seg ypperlig på store veggflater, og er du riktig modig kan Beile også være magisk og dramatisk på vegg.

På gjesterommet hadde Kine og Alf fra før denne kule tapeten. En vegg var malt grønn, og resten var i en hvittone. De ønsket å beholde tapeten, men få en annen farge på veggene rundt.

 

For at bunnen i tapeten ikke skulle oppleves skittengul, unngikk fargeveilederen fra Butinox alle kjølige toner som blått og tildels grønt, og så etter varme nyanser i fargekartet vårt. Valget falt på nyheten Lys Nougat, en virkelig nydelig, dempet brunfarge. Siden Kine får assosiasjoner til ekte pistasjis av fargen Lys Ro i nabrommet, kunne det ikke passet bedre med nougatfarget gjesterom.

 

Butinox nøytralt barnerom (4) copy
På vindusveggen er det plassbygget en dagseng med oppbevaring under. Perfekt til daglig bruk, og selvfølgelig også som seng når man har gjester.
Butinox nøytralt barnerom (2) copy
Her vil vi bare krype oppi med en god bok, mens en kan studere livet på St.Hanshaugen utenfor.

Rommet er malt med  Butinox Premium matt, som resten av boligen. Det er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom, og som har unike påføringsegenskaper. Den kan nemlig brukes på både vegg, panel, listverk og i tak – genialt å slippe bytte spann og malingsverktøy for de ulike flatene!

Butinox nøytralt barnerom (8) copy
Både vegger og listverk er malt i samme farge for en fin helhet.
Butinox kontor (1) copy
Gjesterommet ligger vegg i vegg med kontoret. Siden Kine får assosiasjoner til ekte pistasjis av fargen Lys Ro her i naborommet, kunne det ikke passet bedre med nougatfarget gjesterom. 

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


2. januar 2023

Palett St.Hanshaugen: Fresht kontor med ett par malingsstrøk

Klar for nytt år og kanskje en oppgradering av hjemmekontoret?

Gjennom flere innlegg har vi tatt dere gjennom en Oslo-leilighet malt i det vi har valgt å kalle «Palett St. Hanshaugen». Paletten består av fem nyanser som passer for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo.

 

Tilbakelent, men definitivt fremoverlent; Oslo er blitt en av Europas trendbyer.»Palett St.Hanshaugen» er satt sammen av interiørstylister fra Butinox. Vi har vist dere rom for rom, farge for farge i denne leiligheten.  I dag er det kontoret sin tur, som sammen med gjesterommet her har fått sin helt egne fargekake som henger sammen med resten av boligen. 

 

HER kan du se alle rommene i leiligheten. Det anbefales virkelig for helheten.

Butinox kontor (1) copy
- Jeg får deilige assosiasjoner til ekte pistasjeis, sier Kine som bor her, etter at hjemmekontoret har gått fra kritthvitt til den helt dempede Lys Ro. Inn til høyre skimter du gjesterommet og på sikt barnerommet, som kun er atskilt med en skyvedør. Dette rommet har fått den mørkere bruntonen Lys Nougat, og skal vises her i et senere innlegg.
Butinox kontor (4) copy 2
Kontor og gjesterom har fått en dempet palett på veggene, med morsomme kontraster i mørkeblått og dyp burgunder.
Butinox kontor (7) copy
Leiligheten ligger mellom Bislett og St.Hanshaugen i Oslo, i et nydelig strøk med gamle, ærverdige bygårder. Ikke den verste utsikten å se ut på under en arbeidsøkt.
Butinox kontor (5) copy 2

Rommet er malt med vår supernyhet for året; Butinox Premium matt. Det er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom, og som har unike påføringsegenskaper. Bruk den på vegg, panel, listverk og i tak.

Butinox kontor (3) copy
Et av våre beste tips er og også male garderobeskapene når veggene får ny farge. Helheten sitter på en helt annen måte. Disse er malt med nyheten vår Stilfullt Treverk.
Butinox kontor (11) copy
Kine er psykolog, så på hjemmekontoret går det gjerne i oppdatering innen faget sitt. Se den kule bordplaten i blått.
Butinox kontor (10) copy
Litt vitaminer i kroppen og noe koffein i koppen, og vips er man klar for en dag på dette kontoret.
Butinox kontor (9) copy
Mal skapdørene med rulle beregnet for glatte underlag. Du trenger to strøk.

HER kan du lese mer om hvordan du går frem når du maler garderobeskapene.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


4. november 2022

Før og etter: Mal garderobeskapene i samme farge som veggen

Ikke bare gulner de hvite, kjedelige garderobeskapene med årene, men de skaper også en stor, blek flate i rommet vi ikke vil ha. For et sømløst resultat og en "skreddersydd" look anbefaler vi rett og slett å male skapene i samme farge som veggen. Se så fint det er blitt i leiligheten på St.Hanshaugen.

Hvem av oss er det vel ikke som har rekke på rekke med hvite garderobeskap? Dessverre oppleves de sjelden som smykker i rommet, og særlig ukledelig er det om gulnede, hvite flater møter andre farger. Trikset er rett og slett å rulle over alle skapdører i samme farge som veggen. På den måten får du et sømløst uttrykk, hvor vegg og skap harmonerer og rommet oppleves mer behagelig å være i. I tillegg ser det med enkle grep mye mer eksklusivt ut.

 

I leiligheten på St.Hanshaugen er skapene malt i vår nye farge Rosa Pudder. En dempet, varm rosatone som står nydelig til resten av paletten i boligen.

3A6A9677
Volia! Slik kan det gjøres. Skapdørene har fått ny farge, og oppleves med en gang som en integrert del av rommet, fremfor et eget, gigantisk møbel. Taket er malt i den duse, gulbeige nyansen Sandkorn.
med spann
Også innsiden av dørene er malt, for den ekstra fine finishen.
SLIK GJØR DU

 

  1. Vask skapene med TreStjerner Gulvrens. Da fjernes fett -og såperester, og underlaget klargjøres for bedre malingsheft og sluttresultat.
  2. Puss eventuelt lett over glatte flater med pussepapir 12o.
  3. Mal gjerne skapdørene liggende, men det er ikke nødvendig. Vi anbefaler å bruke vår nye maling Butinox Stilfullt Treverk. Malingen er slitesterk, vaskbar, har ekstrem heft og tørker raskt. Det aller beste er at du ikke trenger heftgrunning, dette ene spannet benyttes som heftgrunning, mellom- og toppstrøk på panel, dører, vinduer, lister og innredninger. Malingen har ekstremt god heft. Den kommer i glansgradene Matt 05, Silkematt 15 og Halvblank 40. Bruk rulle beregnet på glatte underlag.
  4. Voila! Lag deg en god kopp med noe varmt i, og se på at malingen tørker! Eventuelt kan du gjøre noe annet så lenge.
kine med kake
Så, så, så mye finere dette soverommet ble med harmoniserende farger og noen spreke kontraster. De grafiske putene er fra Christina Lundsteen/ Eske.
3A6A9683
Til slutt unner du deg noen ekstra fine håndtak eller knotter til skapdørene og et nytt sengetøy som også står til fargen i rommet. Dette er fra Høie.
collage 2
Aldri før har det vært så mye fint å velge i! I stedet for nytt garderobeskap altså? Mal og invester heller i fine, nye håndtak eller knotter.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


2. november 2022

Palett St.Hanshaugen: Fra hvitt og upersonlig, til lunt og varmt soverom.

Gjennom flere innlegg har vi tatt dere gjennom en Oslo-leilighet malt i det vi har valgt å kalle «Palett St. Hanshaugen». Paletten består av fem nyanser som passer for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo. Tilbakelent, men definitivt fremoverlent; Oslo er blitt en av Europas trendbyer.

 

«Palett St.Hanshaugen» er satt sammen av interiørstylister fra Butinox. Vi har vist dere rom for rom, farge for farge i denne leiligheten. Hvordan fargene er bundet sammen ser du i fargekaken, paletten for denne boligen. I dag er det soverommet sin tur, malt i en nydelig, dempet rosa. 

Kine Waaler Colletsgate (56) copy før
FØR: Slik så soverommet ut før det ble malt. Helt vanlig, men med stort potensiale for så mye mer.

Da Kine og Alf kjøpte leiligheten var noe av det de falt for, ironisk nok, de rene og hvite linjene.Å bestemme oss for å skulle male – og ikke minst for fargevalg- satt derfor langt inne. De har fått hjelp av stylist og fargeveileder fra Butinox, og etter å ha fått valget mellom tre ulike paletter – gikk de for denne vi har valgt å kalle Palett St.Hanshaugen.

3A6A9667
ETTER: Vi kjenner nesten ikke igjen soverommet fra før-bildet. Hvem vil vel ikke ha det slik?

Soverommet i leiligheten på St.Hanshaugen vender ut mot bakgården. Lyset som flommer inn kan til tider oppleves kaldt, så her er det bevisst valgt en varm, pudrete rosatone som ikke skal oppleves lilla tross det kalde dagslyset store deler av året. Taket er malt i den helt dempede Sandkorn, som er en lysere nyanse gulbeige og dermed henter opp fargen Lys Dijon på kjøkkenet utenfor soverommet. Fargevalg på tekstiler og andre detaljer kan varieres etter årstid om man vil. Her kan man både gå helt beige og rolig, eller spe på med friskere elementer; rommet tåler begge deler.

kine med kake
Fargekake: Fargekaken representerer alle vegg -og takfarger i hele boligen. Kjøkken og spisestue i Lys Dijon, gang i Lys Blågrønn, stue i Aventurinbrun og soverommet i Rosa pudder med Sandkorn i taket. En harmonisk, stilsikker og behagelig palett det er godt å bo i.

Med bevisst bruk av farger har rommet endret seg til å bli en lun, lys og fresh oase. Rommet fremstår lekent og friskt, selv om paletten er harmonisk og behagelig. Denne fargekaken er satt sammen av stylister hos Butinox, men ønsker du å leke deg med paletter selv er det enklere enn noen gang. Bare se her!

 

Alle Butinox-fargene finner du her.

3A6A9723
Karmene er malt i samme farge som veggene for å skape helhet og ro i rommet.
3A6A9740
Kine som bor i leiligheten ønsket seg en dempet og rolig palett både hun og Alf kunne trives i over lang tid. - De strevde med å velge palett, men det løste seg da Alf gav Kine frie tøyler til å velge. Paret ble enige om at valget skulle være en overraskelse, og han visste derfor ikke hvilken palett som ble valgt før han så det ferdigmalte resultatet.
3A6A9686
Her er det valgt tekstiler som er ton i ton med vegggene for størst mulig grad av balanse og harmoni. Det er mange farger i leiligheten, og inntrykket kan fort bli rotete. Ved å velge farger som harmonerer med hverandre i noen av rommene, unngår man dette. Små drypp av kontraster på detaljene skaper allikevel spenning; sett frem en veske, heng frem et statementplagg eller pynt med noe som fanger oppmerksomheten. Sengetøyet er fra Høie, puter og sengeteppe fra Eske.
3A6A9680
Mal en detalj som komplementerer resten av rommet. Her har en grå krakk fra Granit fått noen strøk med Quick bengalack i fargen Lys Blågrønn. Glass og sengeteppe fra Eske Interiør. Legg også merke til at gulvlistene er malt i samme farge som veggen.
3A6A9698
Den blå veska fortjener å ikke bli glemt bak lukkede skapdører. Bruk det du har for å sette prikken over i`en i interiøret. På den måten kan du også variere uten å måtte gå til innkjøp av nytt hele tiden.
3A6A9686 kopi copy
Mønstermiks! Våg å ta inn mønster på tekstilene - det skal utrolig lite til for at rommet ser kulere ut med noen mønstrede puter.

Butinox Premium matt er vår nye favorittmaling. Det aller beste? Du trenger bare ett spann til alt; vegger, tak og listverk! Den ser eksklusiv og matt ut, og ikke minst er den ekstra vaskbar og god å male med!

3A6A9682
Unngå å ta med hverdagsstresset inn på soverommet! Rydd godt, luft godt, ha det passe kaldt og mørklagt. Et glass vann, en bok og sovemaske er akkurat det som trengs for å skape ro for natten.
3A6A9702
Glimt av kjøkkenet. Alle fargene i leiligheten er nøye utvalgt for å gjøre hverandre gode, og her synes vi det kommer ekstra godt frem.
3A6A9705
Taket er malt i den dempede beigegule Sandkorn for å skape en lett hulefølelse uten at det skulle bli for mørkt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


24. oktober 2022

It`s all in the details! Tips til hvordan du med små grep kan løfte interiøret med Quick Bengalack

Mangler det lille ekstra, eller prikken over i`en om du vil? Se hvordan du med enkle grep kan fullføre interiøret så det blir helhetlig gjennom alle rom - med Quick Bengalack.

Gjennom flere innlegg har vi ta dere gjennom en Oslo-leilighet malt i det vi har valgt å kalle «Palett St.Hanshaugen». Paletten består av fem nyanser som passer for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo. Tilbakelent, men definitivt fremoverlent; Oslo er blitt en av Europas trendbyer.

 

«Palett St.Hanshaugen» er satt sammen av interiørstylister fra Butinox. Vi vil vise dere rom for rom, farge for farge i denne leiligheten, og til sist et innlegg som viser helheten, og hvordan fargene er bundet sammen. I dag viser vi hvordan nøye utvalgte detaljer henter opp paletten i alle rom, gjerne med bruk av Quick Bengalack. 

Kine Waaler Colletsgate (7) kopi
Gjenbruk og redesign er i vinden som aldri før. Heldigvis. Denne store blomsterpotten hadde en farge som ikke passet inn med resten av paletten i leiligheten lenger. I stedet for å kaste den fikk den seg en runde med Quick Bengalack, og er nå virkelig en nøkkeldetalj i rommet.

Om ikke fargen du ønsker finnes på spray, kan Quick Bengalack blandes på spann i akkurat den nyansen du ønsker. Vi ønsket å gå enda dypere inn i det varme landskapet som allerede er på kjøkken og spisestue i form av fargen Lys Dijon på veggene. Potten er derfor malt i fargen Solnedgang fra Butinox.

 

SLIK GJØR DU DET

 

Underlaget skal være fritt for fett og andre forurensninger, rengjør med Quick Benglack Avfettingspray. Deretter er det bare å rulle eller spraye på.

 

kine potte alene
I det deilige, varme lyset fra sola på senhøsten får vi nesten sydlige vibrasjoner av dette gode, varme hjørnet? Fordelen med å bruke Quick Bengalack er at denne potta nå har fått en ekstremt slitesterk overflate. Den kan også stå ute. Se også hvor lekkert det er med lister malt i samme farge som vegg. Visste du at med malingen Butinox Premium matt slipper du to ulike spann? Mal både listverk, tak og vegger med samme spann - malingen går til alt.
Stue 4
Stua er malt i den mørkegrønne, rolige Aventurinbrun, som virkelig luner til denne delen av det avlange allrommet. Siden gangen er malt i blåfargen Lys Blågrønn ønsket vi at glimt av det blå skal gå igjen i flere rom for å gi paletten sammenheng. Et lite bord som tidligere var grått er derfor malt med Quick Bengalack.
kine bord 1
Dette bordet minner om en langt dyrere variant fra Serax, som også har en blank finish. Vi valgte derfor blank utførelse på dette fra Granit.
kine bord alene
Det tok ikke mange minuttene å rulle over dette med Quick Bengalack i fargen Lys Blågrønn, og resultatet er blitt et statementmøbel i stua.
Kine vindu
Her ser du hvordan drypp av lyseblått bevisst går igjen i hele leiligheten, et godt tips for å skape harmoni og balanse når veggene er malt i ulike farger i alle rom. Lampen Flower Pot i lyseblå er ikke dum da? Vi elsker!
Kine kjøkkenbenk
På kjøkkenbenken har også det lyseblå fått plass. Helt nydelig mot de dempede gule veggene malt i Lys Dijon. Smørskålen og boka er fra Eske.
bord med kake
Vi elsker denne paletten! Det siste rommet i denne serien er soverommet som er malt i fargene Rosa Pudder og Sandkorn. Det superfreshe teppet her er forresten fra Eske Interiør, det samme med den grønne vasen og de prikkede koppene.
collage
SLIK FÅR DU STILEN: I denne boligen er det mye deilig mønstermiks med både grafiske elementer (f.eks på teppet i sofakroken), stormønstret kelim og prikkete keramikk. Det skaper dynamikk og spenning. Tekstiler som henter opp de ulike fargene i paletten skaper harmoni og balanse. I tillegg er små fargedrypp som står godt ut, som f.eks krakken her, brikker i puslespillet som som gjør totalen leken og overraskende.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *