2. februar 2024

Akkurat nå: Solnedgangspaletten

For 2024 er det solnedgang som gjelder! Gult og solnedgangsfarger er virkelig i vinden akkurat nå, og fargenes egenskaper passer perfekt på hjemmekontoret.

_Butinox_shoot_day10387 copy 2
Ingen tvil om at denne paletten popper, og booster både kreativitet og humør. Og om du ikke vil blande alle solnedgangsfargene, gir små drypp også mye glede!
_Butinox_shoot_day10474 copy

Gult har definitivt gjort comeback i interiøret, og er i kombinasjon med solnedgangsfarger en av de store trendene for 2024. Vi fanger alle de vakre nyansene fra de mest spektakulære og vakre solnedgangene, og tar dem med oss inn i hjemmene våre. Kanskje er det en reaksjon på den mørkere verden vi lever i? Vi lengter i hvert fall etter de gode naturopplevelsene, og de vakreste solnedgangsfargene gir oss både ro, kick og lykkehormoner på en gang. En ganske sjelden kombinasjon, sant?

 

Denne paletten kan både være kulørsterk og gi deg kraft og årvåkenhet, men også gjøres mer dempet og rolig, og skape flow og kreativitet.

_Butinox_shoot_day10357 copy
Dopamininteriør, har du hørt om det? Tik Tok vil i stadig større grad være med som premissleverandør for hvordan vi innreder hjemmene våre, og begrepet dopamininteriør har trendet der en stund allerede. Det handler rett og slett om å innrede med farger og det som gjør deg så glad at hjernen frigjør lykkehormonet dopamin. På bordet står liten mugge, bolle, lys, bøker og bilde fra Hay. Stolen er også derfra. Lampen malt i fargen Varm Korallrød.

Gult, rosa, oransje, aprikos og fersken. Disse fargene gir både varme og glede, samtidig som dette er fargetoner med mye energi. Gult assosieres gjerne med optimisme, og kan både gjøre oss mer opplagte og konsentrerte. Gult sies også å være tankens og intellektets farge; kanskje du skal vurdere det på hjemmekontoret? Med gultonen Myrra som hovedfarge, kan man leke seg med detaljene fra solnedgangspaletten.

Gult kler nemlig mange nyanser, og sammen med nykommeren Lys Aprikos vil en slik palett varmes opp, mens de mørkere nyansene Varm Korallrød og Terracotta rød vil være med på å gi paletten dybde.

Lys Aprikos er mer oransje enn fersken, men lysere og mer avdempet enn oransje. Dette er en it – farge som vil varme mange hjem fremover, enten det er i detaljene, i taket eller på møbler. Lys Aprikos er en oransjetone som kan gi oss følelsen av energi, aktivitet og varme, men på en elegant og myk måte.

_Butinox_shoot_day10438 copy
Skrivebordet er malt i Quick Bengalack, i vår helt nye farge Lys Aprikos. Det morsomme er at disse bildene er tatt lenge før Pantone lanserte Årets farge 2024, nemlig Peach Fuzz. Den er kun et par nyanser unna vår Lys Aprikos!

Hvilket rom som skal males og til hvilket bruk spiller inn på fargevalgene vi gjør. Ønsker vi ro, inspirasjon, kreativitet eller harmoni? Skal det soves, jobbes, lages mat eller trenes? Denne paletten maler man kanskje ikke på soverommet der fargene helst bør fremme søvn, men i rom hvor du ønsker aktivitet og flow.

 

Skrivebordet er et DIY prosjekt, laget av ventilasjonsrør og hobbyplate. Deretter er bordet malt i Quick Bengalack, i fargen Lys Aprikos selvfølgelig!

_Butinox_shoot_day10448 copy
Lys Aprikos vil vi se mye av fremover! Den kan males på store flater som vegger og tak, eller på møbler eller detaljer. Sammen med roligere farger som lavendel, beige eller dempet grønn fremstår den mindre kulørsterk enn sammen med de andre solnedgangsfargene i dette rommet.
_Butinox_shoot_day10289 copy
Arbeidslyst? I massevis! Trenden med solnedgangsfarger kommer både i de klare fargene som her, men også i de mer skitne eller glødende variantene. Miks deg frem til det du liker.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


21. januar 2024

Årets nye farger

Har du tenkt over hvilke farger akkurat du liker og trives med? Fargene har unektelig ulik effekt på hver og en av oss. Hvilke av dem trekkes du gjerne imot?

Det er ingen tvil om at vi det er mye farger i interiøret nå, og det pågår flere parallelle fargetrender. Det aller beste med det, er at det er ens egen stil og visuelle uttrykk som får være i fokus!

 

Butinox lanserer nå fire helt forskjellige paletter som kan inspirere eller hjelpe deg på vei til å finne uttrykket du liker. Pistasj, Fiol, Lys Aprikos og Kaffe Mocca er de helt nye fargene som slippes i 2024 – og i denne artikkelen får du noen små smakebiter, før vi skal vise frem alle bildene i de fire palettene i sin helhet fremover.

Klikk deg inn og se årets nye digitale fargekart!

Vegg_6053Pistasje_lampe0948_siv_2 copy
Pistasj + fiol = sant! En gammel traver dette, for oss som er vokst opp på 80-tallet i hvert fall. Nå vil den nye generasjonen innrede som en Ball-genser!

Hvilket rom som skal males og til hvilket bruk, spiller inn på fargevalgene vi gjør. Ønsker vi ro, inspirasjon, kreativitet eller harmoni? Skal det soves, jobbes, lages mat eller trenes? Hvilken himmelretning er rommet vendt mot? Det er mange hensyn å ta, men til syvende og sist er det viktigste at hjemmet gjenspeiler hva som oppleves riktig for deg.

Vegg og karm6053_vase_Pistasje_5638_Fiol_2 copy
Dette er en ung palett, og de mest urbane, unge voksne har kastet seg over trenden allerede. Kanskje har du sett lyslilla stuer med gule tak i magasinene? Dette, og lignende, vil vi se stadig mer av.
_Butinox_shoot_day10387 copy 2
Solnedgangspaletten: Hvis vi skal snakke om det aller mest trendy for 2024, er det solnedgangsfargene. Pantone har lenge etter disse bildene ble tatt, gått ut med årets farge Peach Fuzz. Vår versjon heter Lys Aprikos! Gult, rosa, oransje, aprikos og fersken. Disse fargene gir både varme og glede, samtidig som dette er fargetoner med mye energi.

Vi fanger alle de vakre nyansene fra de mest spektakulære solnedgangene, og tar dem med oss inn i hjemmene våre. Kanskje er det en reaksjon på den mørkere verden vi lever i? Vi lengter i hvert fall etter de gode naturopplevelsene, og de vakreste solnedgangsfargene gir oss både ro, kick og lykkehormoner på en gang. 

_Butinox_shoot_day10438 copy
Altså, hvem blir ikke glad i hjertet av disse fargekombinasjonene? Og husk at det går an å hente ut bare en av dem også, og male noen detaljer.
Vegg-Dor_5969Vintersand_vase 5971SloreSafir2 copy 2
Beige – en lun ramme Beigetoner er klassiske, dette er rom mange av oss trives i. Jordtoner oppleves som rolige og harmoniske, og beige er kommet for å bli.
Vase 5971 SloretSafir copy
Har man beige som hovedfarge er det også lett å leke seg med fargerike detaljer. Hva med den klare blåtonen Sløret Safir som vi nå ser mer av?
04 (2) copy 2
Palett naturell! Den nye fargen Kaffe Mocca er en dyp, mørk og naturlig brunfarge som er lekker både på møbler og kjøkkeninnredninger. Maler man veggene i Kardemomme, en varm beige med svakt sting mot rødt, får man en varm, sofistikert og jordnær palett.
08 (2) copy
Dype, glødende bruntonene som strekker seg fra beige via sjokoladebrunt til kraftigere oransjenyanser, er farger det er godt å leve i.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


22. desember 2023

Den glossy trenden for 2024

Vi starter året 2024 med å spraye noen utvalgte møbler i en glossy farge. Gjerne i fargene Signalrød eller Årgang.

3 Days of Design 2023_Arcs Trolley_Arcs Mirror
Populære HAY viser frem sin nye Arc Trolley familie. Fra kr 2500, kommer i ulike størrelser, farger og priser.

En av trendene vi ser komme for 2024 er å male små drypp i interiøret i en signalfarge. Nytt er også at vi gjerne bruker høyglans. Akkurat som du topper sminken med lipgloss eller highlighter, topper du nå interiøret med en maling eller lakk med høy glansgrad.

 

Her kan du hente inspirasjon fra noen av nyhetene interiørprodusentene viser. Men hvorfor ikke gjøre det hakket mer moro for både lommeboken og miljøet? Spray noe du har, eller noe du finner brukt.

Trend 2024
yes

Nyansen Årgang er fin om du ønsker en dempet palett. Kanskje har du malt hjemmet ditt i beige, krem eller grått? Da er Årgang virkelig en farge å se opp for! Vil du ha glossy finish på den, kan du spraye over med Quick Bengalack 1111 Blank. Det gir finishen vi er ute etter. Overflaten blir hard, blank og slitesterk og lett å vaske.

 

Nyansen Signalrød er blank i seg selv, så her trenger du bare ett strøk. Signalrød passer i yngre og mer lekne interiør, og kommer til å gi liv i hjemmet hele året. Har du to røde ting i et rom, har du satt personlighet på det.

 

hay
Two-Colour Table i fargen de har kallt Maroon Red, kr 13 790, Hay

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


18. september 2023

Gul krakk, ja takk!

Praktisk talt! Møbler med praktisk funksjon trenger ikke være kjedelige. Mal krakken i trendfargen gult, fortsatt den mest tidsriktige nyansen du kan male med, særlig om veggen også har samme farge.

Har du et møbel med en praktisk funksjon som du må ha stående fremme, men som kanskje ikke behøver å ta så mye oppmerksomhet? Da er et godt tips å spraye møbelet med Quick Bengalack i en farge som gjør at møbelet blender inn i hjemmet. Et praktisk møbel behøver nødvendigvis ikke å kun være praktisk, det kan også være fint!

 

 

Krakk (1) kopi
Stand out, blend in. Det er ingen motsetning. Denne krakken ville vært et blikkfang mot en annen vegg, men ton-i-ton blander den seg med veggfargen så du nesten ikke ser den. Veggen var allerede malt i nyansen S 1020-Y som ligger veldig nær 0948 SIV i farge. Døren har sin opprinnelige farge, S 1515-B20G.

Denne krakken fra Ikea er vi mange som har et eksemplar av. Vi har gitt den nytt liv med Quick Bengalack og fargen 0948 Siv. Å spraye en gammel gjenstand du har fra før er et enkelt og billig grep for å fornye interiør du allerede har fra før og for å få mer farge inn i interiøret.

Krakk (6) kopi
Praktisk eller til pynt? Denne krakken sprayet med Quick Bengalack i fargen 0948 Siv er begge deler!

Quick Bengalack Universal Spray kan brukes på gjenstander i metall, tre og hardplast. Spray er ideelt for mindre gjenstander med mange kriker og kroker. Quick Bengalack finnes i en rekke flotte ferdigfarger, og bare fantasien setter grenser for hva du kan fornye. På spann kan du også få blandet til den fargen du ønsker.

 

Et godt forarbeid er veien til et perfekt resultat. Når du skal spraye på gjenstander av tre, anbefaler vi at du pusser treet med et fint sandpapir før du sprayer. Treets egenskaper vil nemlig få treverket til å «reise seg» litt når det kommer i kontakt med lakken. Husk å fjerne alt pussestøvet før du går i gang med sprayingen.

 

Tips når du skal spraylakke:

  • Det lureste er å spraye ute på et område som det ikke er farlig om det skulle komme litt spray på, f.eks. en gressplen.
  • Rist flasken godt.
  • Trykk godt ned på uttrykkeren, om du trykker for forsiktig kan lakken komme ujevnt ut – du skal ha et jevnt, godt trykk.
  • Som det står på flasken – du skal holde 30 cm avstand til det du sprayer. Da unngår du at sprayen renner.
  • La det tørke i minst en time. Er det kaldt der du sprayer må du beregne mer tid.

 

IMG_4622
Denne gamle trekrakken ble pusset med fint sandpapir før den fikk nytt liv med fargen 0948 Siv. Husk å riste sprayflasken godt før bruk. Spray i jevne strøk fra høyre til venstre med en avstand til krakken på ca. 30 cm. Da unngår du nemlig at sprayen renner.

Resultatet ble en krakk i en dus lysegul farge som blender perfekt inn i den allerede gule gangen. I en gang som allerede inneholder mange ting som yttertøy, sko og vesker, gir det et ryddigere og renere uttrykk med innredningselementer som matcher veggfargen.

Krakk (4) kopi
Krakken kan både være praktisk og brukes til å sitte på når man f.eks. skal ta på seg sko, men den kan også brukes som et stylingelement i innredningen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


25. august 2023

Før/etter – den vakre fargen Aqua Marin gjorde hele forskjellen på soverommet.

Familiens hjem ble levert i ... hvitt. Se hvor mye rommet endret karakter ved kun et par strøk maling.

2
FØR: Flott, men kjedelig, syns familien på 4.

Gunnar (42) og Kristin (40) bor på Husøy utenfor Tønsberg med 3 barn på 14, 12 og 8 år og en liten dansk-svensk gårdshund. Huset bygde de for 8 år siden.

 

De hadde skapt et hjem, akkurat slik som de ønsket seg, men det var noe som manglet. FARGE!

 

Våren 2023 har de oppgradert rommene med maling, og først vil vi vise dere soverommet. Det er malt i fargen 5984 Aqua Marin, som er en myk, matt blåfarge som minner oss om et mørkt hav. Mest blått, men også litt grønt og uutgrunnelig mørk. En god farge for å skape et omsluttende rom man skal sove i. Den står godt til detaljer i furu, noe som passer perfekt til familiens hjemmelagede sengegavl.

Husøy soverom (1)
ETTER - to strøk med Butinox Premium Matt i fargen 5984 Aqua Marin gjorde rommet mer personlig. Ikke bare det, den mørke havfargen gjør at utsikten popper mer frem. Ikke dumt når man bor i et sommerparardis med egen hage.
1 kopi
FØR: Hvitt, hvitt, hvitt. Ser til høyre, ser du en morsom løsning familien har valgt seg, som har fått bli med videre.
Farger (3) kopi
Butinox Premium Matt er maling som kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak. Den har utrolig god fargedybde, og er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt. Den har en fin kremet konsistens, som gjør den lett å male med. 4-i-1 malingen gjør det lett å forandre hjemme.
Blått soverom Husøy (3)
Her kan tøyet henge. To gamle Ikeastoler var klare for utskiftning. Kristin fikk ideen om å gjenbruke stolene som stumtjenere på soverommet. Stolene ble kappet til og malt i 5738 Sort, og nå huser de alt tøyet som ellers ville blitt liggende på gulvet.
Blått soverom Husøy (4)
Utenfor soverommet er det balkong. Et godt sted å starte dagen. Rommet er malt med malingen Butinox Premium Matt, som gir en helt matt flate. Den mørke fargen gjør at naturen kommer tydeligere inn gjennom vinduene, akkurat som den er blitt rammet inn.
Blått soverom Husøy (7)
DIY: Familien har hengt opp en furuplate som sengegavl. Den bryter de malte flatene og tilfører spenning i interiøret, samtidig som rommet føles koseligere og lunere. Større byggvarer har sag som kan kutte finerplatene helt rett og nøyaktig. Mål opp hvor stor gavl du ønsker, og skru fast i veggen. Vil du skjule skruehullene setter du lamper der hvor festene til veggen er. Disse er fra Ikea.
Husøy soverom (2) kopi
Palett: Familien har malt med tre farger i hjemmet. Soverommet har endret karakter etter den ble malt i fargen 5984 Aqua Marin. Veggene omslutter rommet og gjør det til et rom det er godt å sove i.
Blått soverom Husøy (6)
Inn mot garderoben har Kristin hengt opp en gardin i fløyel som gjør rommet mykt og mer elegant.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *