21. januar 2022

Fra våre kunder: Mal kjøkken og fliser med gulvmaling

Kjøkkenet var helt ok som det var, og familien så slett ingen grunn til å kaste det ut selv om de var lei uttrykket. Noen runder maling på både fliser og fronter skapte dette resultatet. Kostnadseffektiv gjenbruk, vi elsker det!

7
(Alle foto: @desingglede) Therese er inspirert av våre danske naboer på interiørfronten, så flisene måtte få den lyse 5977 PEON. Etter å først ha prøvd en runde med sennepsgule fronter, falt valget på den den grålige grønntonen 6000 OLIVENBLAD. Er det ikke lekkert?

Therese, mannen Ivar og barna Philippa og Nor i Bodø holder på med renovering av Thereses barndomshjem, men siden kjøkken er dyrt gikk de for å male i stedet for å skifte ut. Therese har instagramkontoen @designglede om du vil se mer.

 

–  En slik løsning var ikke bare konstnadseffektivt, men resultatet ble så bra. Det er nesten overraskende hvor mye «bare» endring av farge utgjør, forteller Therese.

 

De fleste tror umiddelbart at man må bytte fliser dersom man ønsker seg en forandring i hjemmet. At man faktisk kan spare tid og penger ved å velge og male flisene, er det ikke like mange som kaster seg på.  Du kan velge og vrake blant alle fargenyanser som finnes i TreStjerner Gulvmaling, og dersom du ønsker glansfulle, malte fliser på gulv, trapp eller vegg, eller kanskje en mattere variant på kjøkkenet,  er det fullt mulig ved å velge mellom blank, halvblank -eller matt gulvmaling.

 

SLIK MALER DU FLISER:

 

Det å male fliser må være en av de smarteste måtene dersom du ønsker store forandringer på et begrenset budsjett. Og ikke er det vanskelig heller. Å male fliser kan alle få til. På et par dager har du med god hjelp fra TreStjerner Gulvmaling.

 

VASK GRUNDIG

 

Det er viktig å vaske flisene godt før du skal male. Da får du bedre malingsheft og sluttresultat. TreStjerner Gulvrens er det perfektet hjelpemiddelet til dette formålet. Det kan også være smart å ta to runder med vask med TreStjerner Gulvrens, så er du sikker på at du får med deg alt fett og smuss slik at det ferdige resultatet blir perfekt.

 

MATT NED OVERFLATEN

 

Det kan være smart å slipe ned overflaten på flisene dine etter vasking dersom du har blanke eller helt glatte fliser. Vær obs på at du bør bruke et svært fint sandpapir for å unngå å få synlige riper i flisene, vi anbefaler korning 150. Til slutt; støvsug og tørk overflaten med Jordan Mikrofiber gulvklut før malejobben kan starte.

 

MAL MED RULL ELLER PENSEL

 

Bruk rulle dersom det er et større antall fliser som skal males. Da lønner det seg å male kantene og hjørnene med pensel først. Vi anbefaler at du maler med to strøk av TreStjerner Gulvmaling

 

– Fronter med struktur er litt tricky. Her gjelder det å ta seg god tid og passe på at malingen ikke begynner å renne i hjørnene. Jeg anbefaler tynne lag, og at man heller går over frontene en ekstra gang, sier Therese.

8
Men hvordan er slitestyrken da? Therese har to barn og de er en aktiv familie som bruker kjøkkenet mye, men hun opplever at fargen og malingen er like fin.

SLIK MALER DU KJØKKENFRONTENE MED GULVMALING

 

Vask frontene godt. Alt av smuss og fett må bort for å få god heft. Bruk TreStjerner Gulvrens til denne jobben.

 

Puss lett over fontene med fint pussepapir, for eksempel 180 korn. Har du riper eller andre ujevnheter kan du sparkle først. Støvsug og vask.

 

Påfør 2-3 strøk TreStjerner gulvmaling med en rulle beregnet for glatt underlag. God kvalitet på utstyret gir et bedre resultat.

 

Malingen trenger ca en uke på å herde ordentlig, så det er lurt å behandle kjøkkenet litt pent den første tiden.

4
Underveis!
6
Ta da! - Olivenblad er en deilig, grågrønn, dempet farge som vi falt pladask for. Den er ikke for lys og ikke for mørk, i en perfekt grønnyanse, sier Therese.
3
Familien satt av en uke til malingsjobben, og er overrasket over at på så kort tid fikk de faktisk et "nytt" kjøkken.
9
Kombinasjonen av grønt og lilla er fantastisk fint, og fortjener virkelig sin plass i rampelyset igjen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


4. januar 2022

Fargerik house tour – dette er en av retningene vi ser vi for oss i 2022

Kanskje har du sett bilder fra rommene i dette huset i Lillestrøm tidligere? Similla og Ole Kristian har malt med Butinox-farger i alle rom, og paletten er både utfordrende, frisk og annerledes.

I forbindelse med lanseringen av vår nye supermaling Butinox  Premium matt, har vi gjennom flere innlegg tatt dere med til det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Her kan dere se de tidligere artiklene rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp:

 

Stue, Kjøkken, Lesekrok, Fargerik lofststue, Drømmegarderoben

 

I dette innlegg får dere se den samlede paletten for hele huset, delt inn i fargekake for første etasje og fargekake for andre etasje.  Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! Familiens totalrenoverte hus er nemlig malt i en fantastisk, fargesprakende og annerledes palett fra Butinox` fargekart. 4-i-1-malingen Butinox Premium Matt sikrer et godt og varig resultat med en matt, delikat overflate.

 

Malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Den ekstra vaskbare innendørsmalingen er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og med unike påføringsegenskaper som gjør det lett å oppnå et jevnt og pent resultat.

 

Samleinnlegg med kake
Similla har virkelig lekt seg med fargene i det store allrommet kjøkkenet er en del av. Basen består av dempede pasteller som Yoghurt i taket og på veggene i stua, Solstøv på bjelken og Grågrønn på kjøkkenet. I trappegangen som går opp til 2.etasje, er det malt med den skarpere Mørk Fersken, mens lesekroken har fått den mørke grønntonen Gusty.

Similla tok utgangspunkt i fargesystemet til den legendariske arkitekten Le Corbusier, og har utviklet en fargepalett som fikk husets rom, de fleste uten dører, til å spille på lag fargemessig. Og dette til tross for at de på papiret kanskje ikke virker samstemte en gang.

– Jeg startet bredt og fant deretter en retning å fortsette i, en retning som passer husets byggestil og innvendige materialvalg. Det ble mange fargeprøver og endringer før jeg landet på det endelige resultatet, sier Similla. Heldigvis har alle tester og forsøk resultert i et interiør der fargene spiller på lag. Flere er farger man vanligvis ikke ville brukt i samme rom, men det fungerer virkelig.

similla stue 2
Fra trappen ser man ned til sofakroken. Her skimtes fargen Mørk Fersken fra veggene i trappen. Tekstiler og pynt kan nesten ha alle slags farger og nyanser, for her ser vi tydelig at farger kler farger.
Buti event (15) blogg
Med vinduer og terrassedør fra nesten gulv til tak, krevde det som skal bli biblioteket en mørk grønnfarge for å virkelig ramme inn kroken og gjøre det lunt og hyggelig å sette seg der med en bok. Nyansen Gusty bidrar med akkurat det. Stolen Bollo av Andreas Engesvik er Simillas gave til huset, etter måneder med krevende oppussing.
Samleinnlegg 2 med kake
Simillas palett i andre etasje består av klare, friske fargenyanser. Det kan være en komplisert oppgave å sette sammen en palett bestående av så mange farger i fargesirkelen, så her måtte Similla prøve og feile litt før hun følte det satt. Hun påpeker også at dette kanskje ikke er for alle, men selv var hun klar for et skifte fra en roligere fargebruk i tidligere hjem. Særlig var hun spent på hvordan den kulørsterke Sommerhimmel ville fungere i taket, men dette er noe av det hun er aller mest fornøyd med nå. Veggene i stua er i den lett syrlige Olivenlund, mens i garderoben og på soverommet innenfor der har hun gått for dempede Vårsnø. Til sammen blir det en palett å bli glad av!

Allerede i trappegangen fra første til andre etasje møtes vi av et lite taktskifte i fargebruk. Der stue, kjøkken og lesekrok er fargerikt, men allikevel balansert, rolig og harmonisk, er andre etasje spenstig, edgy og utfordrende. Du hadde kanskje ikke tenkt på en mørk, klar ferskentone sammen med himmeblått?

 

Fargetrendene for 2022 og årene fremover er en slags fusjon av optimisme og trygghet. Vi håper på en bedre verden, vi trenger håp og fremtidstro. Vi vil leke litt, ha det litt gøy! Det var slik Similla tenkte da hun fargesatte andre etasje. Følelsen hun ønsker å oppnå er nettopp at det skal «rive litt i øyet», og at fargekombinasjonene skal utfordre det som er etablert og «passer sammen». Dette ser vi tydelig hos endel av påvirkerne som kaster spydspissen fremover i tid, slik som Similla.

Garderobe (5)
Et favorittrom. Similla elsker mote og for henne er garderoben ett av de viktigste rommene i huset. Taket er malt i 5981 Sommerhimmel. Med mye farge også på klærne, føltes det riktig med en rolig veggfarge. Denne heter 5917 Vårsnø. I gangen er veggene malt i 5912 Mørk fersken.
Buti event (20) copy 2
I stua oppe er det herlige puter i en salig fargemiks, men med fellesnevneren striper. Disse kaster glans over sofaen Similla på sikt ønsker å bytte ut. Puter fra HK Living (Object på Lilleaker) og Christina Lundsteen (Eske Interiør). Det gule bordet er også fra Object. Kunst på veggen er av Renate Thor, fra Too many prints.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


21. desember 2021

Pynt til jul på 1-2-3

Noen ganger er det ikke mer enn en kvist og et pent julebånd som skal til for å pynte opp til jul. Få tips til julepynt du lager selv.

Buti jul web
En enkel blomsterkrans på veggen og en sløyfe på kosten gir julestemning i denne vakre spisestuen, Vil du ha en slik farge på veggen? Prøv nyansen 5993 Ny Tid. Legg merke til at både vegger, lister og dør er malt i samme nyanse og samme matte uttrykk. Dette gir et sømløst, rolig og elegant uttrykk. Bruk Butinox Premium Matt for et vakkert resultat.
Boligdrøm - vi pynter til advent (11) web
En rundt stålkrans får du kjøpt på Søstrene Grene, Panduro og i de fleste hobbybutikker. Vil du følge trendene ser vi mer leken fargebruk i julepynten. Ta barndommens jul tilbake og bland inn fine farger du liker.
Boligdrøm - vi pynter til advent (8) web
Joda, det er bare et bånd og en furukvist. Bruk samme triks på en lampe, en glasskrukke på kjøkkenet, eller bare over håndtaket på en dør. Det koster så og si ingen ting, og gjør hele forskjellen.
Boligdrøm - vi pynter til advent (10)
Pynt opp julekakene med farger! Her har vi brukt blomsterstrøssel fra leverandøren "Add Wise" kjøpt på Traktøren, men du får kjøpt dette i mange nettbutikker også.
IMG_8177 web
Enklere enn dette blir det ikke. Kransen er laget av kunstig pelskant som allerede har ståltråd i seg. Form som en krans, og fest et pent sløyfebånd på. Pelskant fra Panduro, bånd fra Søstrene Grene.
Boligdrøm - vi pynter til advent web)
Hvem har sagt at papirlenken må lages i glanspapir? Gamle tapetrester kan brukes til alt.
Boligdrøm - vi pynter til advent (4) web
Her har vi brukt samme pelskant som den runde kransen. Siden den har ståltråd innebygd er den lett å forme, feks kan du ønske julen velkommen. Du får kjøpt pelskanten på Panduro.
Tags: FargerMale

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


29. november 2021

Fra «furuhelvete» til lekkert allrom i blåtoner

Huset var mildt sagt et furuhelvete da familien i Lørenskog tok over. Gulnet panel på vegger, tak og gulv, og en planløsning som ikke fungerte. Se hvordan familien åpnet opp, malte og fikk et helt nytt allrom.

Rasta 2 w copy m kake
Paret landet tidlig på at de ønsket seg en form for blått i allrommet, og den helt lyse blågrå Sorgfri ble valgt på veggene i kjøkken -og spisestuesonen. I TV-stua så de for seg en mørkere og lunere tone, og gikk for blågrønne Sukkulent. Det mørkegrå kjøkkenet er fra Epoc mens tak og listverk er malt i Klassisk hvit.
før
Med dette som utgangspunkt! Imponert? Det unge paret visste ikke helt hva de gikk til da de kjøpte huset, men etter stor egeninnsats og hjelp fra familien har de forandret stue, kjøkken og spisestue til et funksjonelt og nåtidig allrom for en familie på tre.

Her er alt revet og skrellet ned til beinet. Panel er fjernet, og på nye gipsplater er det malt med Butinox Premium matt. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Butinox Premium Matt passer til alle rom og er ekstra vaskbar.

 

Veggen inn til kjøkkenet er fjernet for å få en luftigere og mer praktisk planløsning, og ikke minst få plass til det store drømmekjøkkenet.

rasta 1 w
Ved å fjerne veggen mellom kjøkken og spisestue ble det en langt åpnere og luftigere følelse. Stolene er fra Søstrene Grene, bordet fra Bolia.
Rasta 3 w
Paret ønsket seg et langstrakt kjøkken med mye benkeplass, og er glad de valgte benkeplate i steinutførelse. Det både føles og ser eksklusivt ut. Fargen Sorgfri på vegg kan både se grålig og blålig ut, og forandrer seg etter lyset.
Rasta 4 w
På motsatt vegg ble det nå plass til høyskap. Siden kjøkkenet ligger i et så stort rom, unngås den massive, tunge følelsen det fort kan bli med et mørkt kjøkken med mye skapplass.
Rasta 5 w
Her sees det tydelig hvordan den lyse blågrå fargen Sorgfri spenner fra både blått til grått, avhengig av lyset utenfor.
Rasta 8 w
I motsatt ende av kjøkken og spisestue, har TV-stuen fått en mørkere, lunere nyanse blågrønt. Her hvor det tidligere var liggende, gulnet panel er det nå flotte, glatte veggfarger malt i vår matteste maling Butinox Premium matt.
Rasta 6 w
Fargen Sukkulent er en mørk blågrønn farge som gjør rommet til en deilig, omfavnende hule om vinteren, men som samtidig virker frisk og fin om sommeren. Familien ønsker et ton-i-ton interiør og kombinerer med grått, ulike toner av grønt og blått på detaljene.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


25. oktober 2021

Stjel stilen – stylistens drømmegarderobe

Similla ønsket seg en stor, luftig walk in garderobe. Se så lekkert det ble med nøytrale vegger og fargesatt tak.

Velkommen tilbake til «Butinoxhuset» i Lillestrøm. Similla Aslaksen og Ole Kristian Svendsen har totalrenovert og fargesatt et eldre hus, og skapt sitt eget fargeunivers med Butinox fargekart. Et modernistisk utgangspunkt i fargene fra 30-tallets store arkitekt Le Corbusier, har tatt familien med på en fargereise hvor de har gått langt utenfor komfortsonen.

 

Similla er stylist, og for henne er derfor garderoben ekstra viktig. Hvis du vil ha moteinspirasjon kan du følge Similla på instagramkontoen @simillastorm, i tillegg til interiørinspirasjon på @kontrasthuset.  Similla har nemlig ikke bare et inspirerende interiør, hun har også en vakker og spennende garderobe.

Garderobe (2)
Wow! Luftig er en underdrivelse! En egen, stor garderobe har vært en drøm i begge de tidligere oppussingsobjektene paret har hatt sammen, og endelig ble det en realitet. Det fine gulvteppet som matcher takfargen er fra Eske Interiør.

Helt nylanserte Butinox Premium Matt gir et førsteklasses, sofistikert resultat på alle flater innendørs. 4-i-1-malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde.

 

– Hva var det viktigste for deg når du skulle lage garderobe?

 

Jeg ønsket meg et luftig rom med god plass. Noen vil kanskje synes det er litt råflott å bruke så mye areal på garderobeplass, men for meg skulle dette bli et kreativt fristed. Jeg ønsket meg godt med hengeplass, jeg liker å henge klærne, og i tillegg skulle garderoben være åpen. Når klærne henger fremme er det rett og slett lettere å kle seg, siden man får bedre oversikt over hva man har. I tillegg blir jeg inspirert av å se klærne i sin helhet.

Garderobe (3)
Et favorittrom. Similla elsker mote og for henne er garderoben ett av de viktigste rommene i huset. Taket er malt i 5981 Sommerhimmel.

– Hva fikk deg til å gå for blåfargen i taket – hva var prosessen?

 

Først og fremst malte vi veggene i rommet i en nøytral farge fordi klærne mine som henger fremme også har mange farger, og jeg ønsket et rolig bakteppe for dem. Samtidig ville jeg ikke ha det kjedelig, så jeg visste at jeg ville ha en farge i taket. I stuen og gangen oppe valgte vi den mer dempede blåfargen 5873 Blåse,  fordi arealet er større. I garderoben kunne jeg trå til litt mer, og Sommerhimmel valgte jeg rett og slett fordi jeg synes den var så fin. Nå er jeg superfornøyd med kombinasjonen og helheten i andre etasje.

similla
Et godt eksempel på Simillas kule klesstil. Dressjakken er samboer Ole Kristians, skjørtet er kjøpt på Tise og hårbøylen er fra en vintagebutikk i Danmark.

– Hvordan bruker du garderoben?

 

Det er mitt «creative space», jeg synes jo det er gøy med klær og liker å bruke det jeg har på forskjellige måter. Siden det er så godt lys i garderoben tar jeg gjerne «mirror selfies» der, som jeg legger ut på egen instagramkonto. På den måten får jeg også et slags bildekartotek å gå tilbake til når jeg en dag står og ikke vet hva jeg skal ha på meg.

similla
Mirrorselfies fra garderoben. Med klær som lidenskap liker Similla å kle seg fint hver eneste dag, og med en stor, åpen garderobe har det blitt enda enklere.
gusty mood kopi
Similla sverger til miksen mellom dyrt og billig, varige designklassikere som sammen med gode produkter fra de rimeligere kjedene kan fungere ypperlig sammen. Ellos, Ikea, Jysk og H&M er å se i flere rom, side om side med klassikere fra Arne Jacobsen og Andreas Engesvik.
Garderobe (4)
Garderobeløsningen er fra Ikea. Her setter Similla også opp vesker og sko, og blir alltid glad når hun går forbi.
Garderobe (5)
Med mye farge også på klærne, føltes det riktig med en rolig veggfarge. Denne heter 5917 Vårsnø. I gangen er veggene malt i 5912 Mørk fersken.
IMG_4118 kopi
Stolen er et vintagefunn, mens lampen Panthella av Louis Poulsen.
Garderobe (1) m spann
Og slik ser nykommeren ut. Butinox Premium matt, sperrende maling for alle flater i alle rom.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *