17. oktober 2023

Palett Korsvoll: Kjellerstue inspirert av danske sommerhus

I dag er det kjellerstuen vi skal vise frem fra Butinox-huset på Korsvoll, hvor Caroline, Anders, Klara og Agnes bor. De har nylig malt alle husets rom i deilige farger fra Butinox. Vi viser dere rom for rom i rekkehuset, og flere farger har vi allerede lagt ut bilder fra:

 

 

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor har de beholdt vegger og gulv i huset, og kun svinget seg med malekosten. Inspirerende, ikke sant?

 

Farger (5) copy
Caroline malte rett og slett opp alle fargene de vurderte på større akvarellark.
Tv stue (4) copy
Hyllen er arvet av Anders sin bestefar, og Pantella lampen har de fått i gave av foreldrene til Caroline.

-Huset vårt skal være funksjonelt for både store og små, sier Caroline.

 

De er glade i å innrede med en miks av gjenbruk og design, i tillegg til at det må være rom for oppbevaring og funksjonelle møbler. – Ting skal tåle å brukes, og det er en deilig følelse å ha når man har to små som er ganske aktive. Bruksmerker for oss betyr bare at det vises avtrykk av livene våre. Det synes jeg er fint å tenke på, sier hun.

Tv stue (3) copy
- Jeg synes fiskebeinstapetet faktisk ble fint når rommet fikk fargen Tåkedis (og jeg hater fiskebeinstapet, det sier litt!), ler Caroline.

– Vi synes blåfargen Tåkedis er helt fantastisk fin, og ganske varm til å være en blåtone. Den er lun, og står så godt til furugulvet, sier Caroline.

 

Etter at rommet ble malt får hun en helt egen ro over seg bare ved å være i rommet. – Jeg gleder meg til å fyre i peisen, ta frem strikketøyet og bare nyte og være tilstede. Det er også ypperlig rom som hjemmekontor, yogarom eller gjesterom.

Tv stue (5) copy
Siden familien ønsket å bevare så mye som mulig og også gjøre oppussingen så miljøvennlig som mulig, er fiskebeinstapetet bevart. Vegghyllene er arvet etter bestefaren til Anders. Caroline drømmer om å fylle hele rommet med bøker.
Tv stue (2) copy
Det rutete stoffet i sofaen er faktisk en duk. - Jeg ønsket å forsterke følelsen av et dansk sommerhus, og synes det var perfekt å bruke noe vi allerede hadde i skapet, sier Caroline.

Siden rommet er innredet med flere furuinnslag og en avslappet, upretensiøs stil føler Caroline at det minner henne om et ekte, dansk sommerhus. Stuebordet er en benk i furu funnet på favoritt bruktbutikken på Bjølsen. Krakkene er fra Ikea. Kunst på veggen er av Ylva Greni, en bryllupsgave fra et vennepar.

Tv stue (6) copy
Sofaputene er fra reiser rundt i verden (Marokko, Israel, Danmark og London.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *