29. november 2021

Fra «furuhelvete» til lekkert allrom i blåtoner

Huset var mildt sagt et furuhelvete da familien i Lørenskog tok over. Gulnet panel på vegger, tak og gulv, og en planløsning som ikke fungerte. Se hvordan familien åpnet opp, malte og fikk et helt nytt allrom.

Rasta 2 w copy m kake
Paret landet tidlig på at de ønsket seg en form for blått i allrommet, og den helt lyse blågrå Sorgfri ble valgt på veggene i kjøkken -og spisestuesonen. I TV-stua så de for seg en mørkere og lunere tone, og gikk for blågrønne Sukkulent. Det mørkegrå kjøkkenet er fra Epoc mens tak og listverk er malt i Klassisk hvit.
før
Med dette som utgangspunkt! Imponert? Det unge paret visste ikke helt hva de gikk til da de kjøpte huset, men etter stor egeninnsats og hjelp fra familien har de forandret stue, kjøkken og spisestue til et funksjonelt og nåtidig allrom for en familie på tre.

Her er alt revet og skrellet ned til beinet. Panel er fjernet, og på nye gipsplater er det malt med Butinox Premium matt. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Butinox Premium Matt passer til alle rom og er ekstra vaskbar.

 

Veggen inn til kjøkkenet er fjernet for å få en luftigere og mer praktisk planløsning, og ikke minst få plass til det store drømmekjøkkenet.

rasta 1 w
Ved å fjerne veggen mellom kjøkken og spisestue ble det en langt åpnere og luftigere følelse. Stolene er fra Søstrene Grene, bordet fra Bolia.
Rasta 3 w
Paret ønsket seg et langstrakt kjøkken med mye benkeplass, og er glad de valgte benkeplate i steinutførelse. Det både føles og ser eksklusivt ut. Fargen Sorgfri på vegg kan både se grålig og blålig ut, og forandrer seg etter lyset.
Rasta 4 w
På motsatt vegg ble det nå plass til høyskap. Siden kjøkkenet ligger i et så stort rom, unngås den massive, tunge følelsen det fort kan bli med et mørkt kjøkken med mye skapplass.
Rasta 5 w
Her sees det tydelig hvordan den lyse blågrå fargen Sorgfri spenner fra både blått til grått, avhengig av lyset utenfor.
Rasta 8 w
I motsatt ende av kjøkken og spisestue, har TV-stuen fått en mørkere, lunere nyanse blågrønt. Her hvor det tidligere var liggende, gulnet panel er det nå flotte, glatte veggfarger malt i vår matteste maling Butinox Premium matt.
Rasta 6 w
Fargen Sukkulent er en mørk blågrønn farge som gjør rommet til en deilig, omfavnende hule om vinteren, men som samtidig virker frisk og fin om sommeren. Familien ønsker et ton-i-ton interiør og kombinerer med grått, ulike toner av grønt og blått på detaljene.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


25. oktober 2021

Stjel stilen – stylistens drømmegarderobe

Similla ønsket seg en stor, luftig walk in garderobe. Se så lekkert det ble med nøytrale vegger og fargesatt tak.

Velkommen tilbake til «Butinoxhuset» i Lillestrøm. Similla Aslaksen og Ole Kristian Svendsen har totalrenovert og fargesatt et eldre hus, og skapt sitt eget fargeunivers med Butinox fargekart. Et modernistisk utgangspunkt i fargene fra 30-tallets store arkitekt Le Corbusier, har tatt familien med på en fargereise hvor de har gått langt utenfor komfortsonen.

 

Similla er stylist, og for henne er derfor garderoben ekstra viktig. Hvis du vil ha moteinspirasjon kan du følge Similla på instagramkontoen @simillastorm, i tillegg til interiørinspirasjon på @kontrasthuset.  Similla har nemlig ikke bare et inspirerende interiør, hun har også en vakker og spennende garderobe.

Garderobe (2)
Wow! Luftig er en underdrivelse! En egen, stor garderobe har vært en drøm i begge de tidligere oppussingsobjektene paret har hatt sammen, og endelig ble det en realitet. Det fine gulvteppet som matcher takfargen er fra Eske Interiør.

Helt nylanserte Butinox Premium Matt gir et førsteklasses, sofistikert resultat på alle flater innendørs. 4-i-1-malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde.

 

– Hva var det viktigste for deg når du skulle lage garderobe?

 

Jeg ønsket meg et luftig rom med god plass. Noen vil kanskje synes det er litt råflott å bruke så mye areal på garderobeplass, men for meg skulle dette bli et kreativt fristed. Jeg ønsket meg godt med hengeplass, jeg liker å henge klærne, og i tillegg skulle garderoben være åpen. Når klærne henger fremme er det rett og slett lettere å kle seg, siden man får bedre oversikt over hva man har. I tillegg blir jeg inspirert av å se klærne i sin helhet.

Garderobe (3)
Et favorittrom. Similla elsker mote og for henne er garderoben ett av de viktigste rommene i huset. Taket er malt i 5981 Sommerhimmel.

– Hva fikk deg til å gå for blåfargen i taket – hva var prosessen?

 

Først og fremst malte vi veggene i rommet i en nøytral farge fordi klærne mine som henger fremme også har mange farger, og jeg ønsket et rolig bakteppe for dem. Samtidig ville jeg ikke ha det kjedelig, så jeg visste at jeg ville ha en farge i taket. I stuen og gangen oppe valgte vi den mer dempede blåfargen 5873 Blåse,  fordi arealet er større. I garderoben kunne jeg trå til litt mer, og Sommerhimmel valgte jeg rett og slett fordi jeg synes den var så fin. Nå er jeg superfornøyd med kombinasjonen og helheten i andre etasje.

similla
Et godt eksempel på Simillas kule klesstil. Dressjakken er samboer Ole Kristians, skjørtet er kjøpt på Tise og hårbøylen er fra en vintagebutikk i Danmark.

– Hvordan bruker du garderoben?

 

Det er mitt «creative space», jeg synes jo det er gøy med klær og liker å bruke det jeg har på forskjellige måter. Siden det er så godt lys i garderoben tar jeg gjerne «mirror selfies» der, som jeg legger ut på egen instagramkonto. På den måten får jeg også et slags bildekartotek å gå tilbake til når jeg en dag står og ikke vet hva jeg skal ha på meg.

similla
Mirrorselfies fra garderoben. Med klær som lidenskap liker Similla å kle seg fint hver eneste dag, og med en stor, åpen garderobe har det blitt enda enklere.
gusty mood kopi
Similla sverger til miksen mellom dyrt og billig, varige designklassikere som sammen med gode produkter fra de rimeligere kjedene kan fungere ypperlig sammen. Ellos, Ikea, Jysk og H&M er å se i flere rom, side om side med klassikere fra Arne Jacobsen og Andreas Engesvik.
Garderobe (4)
Garderobeløsningen er fra Ikea. Her setter Similla også opp vesker og sko, og blir alltid glad når hun går forbi.
Garderobe (5)
Med mye farge også på klærne, føltes det riktig med en rolig veggfarge. Denne heter 5917 Vårsnø. I gangen er veggene malt i 5912 Mørk fersken.
IMG_4118 kopi
Stolen er et vintagefunn, mens lampen Panthella av Louis Poulsen.
Garderobe (1) m spann
Og slik ser nykommeren ut. Butinox Premium matt, sperrende maling for alle flater i alle rom.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


22. oktober 2021

Spenstige fargevalg – hvordan lykkes?

Har du også oppdaget at farger trenger farger? Eller at bruk av farge et sted utløser behov for mer farge, i motsetning til mer hvitt eller sort? Se hvorfor her.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Aller først vil vi vise dere rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp, før vi deretter vil vise dere den samlede paletten for hele huset i det siste innlegget fra dette prosjektet. Rom for rom, og deretter huset som helhet. Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! 

 

Her er alt malt med nylanserte Butinox Premium Matt. En malings om  gir et førsteklasses, sofistikert resultat på alle flater innendørs. 4-i-1-malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Og altså, du trenger bare ett spann pr farge, det kan brukes på alle flater!

 

Buti event (16) copy
I andre etasje i huset i Lillestrøm ligger blant annet denne ekstra stua, som etter hvert også skal brukes som kontor.

Allerede i trappegangen fra første til andre etasje møtes vi av et lite taktskifte i fargebruk. Der stue, kjøkken og lesekrok er fargerikt, men allikevel balansert, rolig og harmonisk, er andre etasje spenstig, edgy og utfordrende.

 

Fargetrendene for 2022 og årene fremover er en slags fusjon av optimisme og trygghet. Vi håper på en bedre verden, vi trenger håp og fremtidstro. Vi vil leke litt, ha det litt gøy! Det var slik Similla tenkte da hun fargesatte andre etasje. Følelsen hun ønsker å oppnå er nettopp at det skal «rive litt i øyet», og at fargekombinasjonene skal utfordre det som er etablert og «passer sammen». Dette ser vi tydelig hos påvirkerne som kaster spydspissen fremover i tid, slik som Similla.

Buti event (17) copy
Her er ikke en eneste flate hvitmalt, og de dempende, litt skitne fargene vi har sett i mange år er erstattet med klarhet og kulørsterkhet. Syver stolen i kongeblått er også med å kaste glans over rommene. Det unike med nye Butinox Premium matt er at den kan brukes på alle flater i hjemmet, også i taket.

Gode tips for å tørre bruke farge

 

  • For å få mange farger til å henge godt sammen,  er det lurt å se etter tekstiler og kunst som tar i bruk flere av fargene. På den måten skapes balansen, selv om fargene representerer utfordrende mange nyanser av fargesirkelen.
  • Om du ikke ønsker å gå helt i samme retning som Similla, anbefaler vi å starte med en dempet veggfarge. Utfra den kan du velge flere ton i ton – farger på møbler, tekstiler, gardiner og andre detaljer, for å skape et flerdimensjonalt rom. Tilsett også gjerne en kontrastfarge på noen av detaljene, og vips er du i gang.
  • Legg også merke til at gulvlistene er malt i samme farge som veggen, og se for deg hvor annerledes det ville blitt om disse hadde vært hvite. Dette er fordi hvitt egentlig ikke er endel av fargesirkelen, og i motsetning til hva vi tror vil den heller skape mer kontrast enn balanse når rommet allerede er fargesatt. Vi slår et slag for lik farge på vegg og listverk!
Buti event (18) copy m kake
Simillas palett i andre etasje består av klare, friske fargenyanser. Det kan være en komplisert oppgave å sette sammen en palett bestående av så mange farger i fargesirkelen, så her måtte Similla prøve og feile litt før hun følte det satt. Hun påpeker også at dette kanskje ikke er for alle, men selv var hun klar for et skifte fra en roligere fargebruk i tidligere hjem. Særlig var hun spent på hvordan den kulørsterke Sommerhimmel ville fungere i taket, men dette er noe av det hun er aller mest fornøyd med nå. Veggene i stua er i den lett syrlige Olivenlund, mens i garderoben og på soverommet innenfor der har hun gått for dempede Vårsnø. Til sammen blir det en palett å bli glad av!
Buti event (20) copy 2
Puter i en salig fargemiks, men med fellesnevneren stripemønster, kaster glans over sofaen Similla på sikt ønsker å bytte ut. Puter fra HK Living (Object på Lilleaker) og Christina Lundsteen (Eske Interiør). Det gule bordet er også fra Object. Kunst på veggen er av Renate Thor, fra Too many prints.
Buti event (19) copy
Et fargesprakende skue i det man kommer opp trappen til andre etasje.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


5. oktober 2021

Fra hvitt og kjedelig til beroligende grønn oase. Se før- og etterbilder.

Se hvor stor forandring man kan gjøre kun med noen strøk maling.

massey soverom (3) kopi
Etter: Marius og Hege har fått drømmerommet etter oppussing som så og si bare har krevd pensel, rulle og maling. Nyansen på veggen heter 5962 Sølvgran.
P1140462
Før: Hvite vegger, en sort tapet med glittereffekt og røde gulv. Familien ønsket å oppdatere rommet og fargene, og resultatet er fantastisk bra.

Dette ble gjort:

 

Enkel fornyelse på 1-2-3! Soverommet er rett og slett bare blitt malt. Vi snakker gulv, vegger, tak og vindu. Ja, og som dere ser så måtte de ta av den sorte tapeten. De byttet også vinduskarmen så den skulle passe bedre inn.

massey soverom (2)
Tak: En trendy løsning er å male taket i samme nyanse som veggene, for at rommet går ton-i-ton. Rommet får et dempet uttrykk som passer perfekt for et soverom. Nyansen på både vegg og i tak er 5962 Sølvgran. Gulvet er malt med TreStjerner gulvmaling i nyansen 5783 Sveve.

Familien hadde et klart ønske for soverommet. -Vi ønsket et godt stede å sove, med behagelige farger som skaper harmoni. En grønn palett var derfor helt naturlig for oss. Fargekartet til Butinox har så mange fine grønnfarger at det var bare å bli enige om de vi ønsket, forteller Marius.

 

At rommet går ton-i-ton skaper en fin ro på soverommet. De har en åpen løsning inn til badet som er tilknyttet, og fargevalget på soverommet måtte også harmonere med med dette.

 

-Men jeg vet ikke, sier Hege. -Jeg ser jo at vi har valgt mye grønt i huset ellers også, så grønn er nok bare en farge vi generelt liker, ler hun.

massey soverom (6)
Nattbordene er et DIY prosjekt. De var hvite da paret kjøpte dem, og det syns ikke Hege passet helt inn. Litt maskeringstape for å beholde oljet treverk, to trøk med Trestjerner gulvmaling i samme nyanse som veggen 5962 Sølvgran og vipps, nye nattbord som passer som hånd i hanske på soverommet. Knottene har paret laget selv.
massey soverom (7)
Noe av det paret gjorde i rommet var å bytte listverk rundt vinduskarmen. Rommet får en ekslusiv look når man får til listeløse vinduer.
massey soverom (4)
Tips: Mange grønnyanser kler cognacfarget skinn svært godt. En kombinasjon som aldri slår feil.
SOVEROM MASSEY
Bruk fargekaken som hjelp når du setter sammen en palett til ditt rom. Tips: Lilla er en av de store trendfargene for 2021, Peon er en av våre favoritter.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


4. oktober 2021

Hvordan lykkes med mange farger i samme rom?

I familiens totalrenoverte hus er alle flater malt i en fantastisk, fargesprakende palett fra Butinox fargekart. 4-i-1-malingen Butinox Premium Matt sikrer et godt og varig resultat med en matt, delikat overflate.

similla stue 6
Her bor endelig familien på fire; Similla, Ole Kristian, Filippa og Elliott. Det siste året har de bodd seks ulike steder mens huset her er blitt totalrenovert.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Aller først vil vi vise dere rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp, før vi deretter vil vise dere den samlede paletten for hele huset i det siste innlegget fra dette huset. Rom for rom, og deretter huset som helhet. Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! 

 

Helt nylanserte Butinox Premium Matt gir et førsteklasses, sofistikert resultat på alle flater innendørs. 4-i-1-malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Den ekstra vaskbare innendørsmalingen er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og med unike påføringsegenskaper som gjør det lett å oppnå et jevnt og pent resultat.

 

I tillegg har Butinox Premium Matt sperrende egenskaper som hindrer gjennomslag av kvist, vannskjolder, sot eller nikotin. Det betyr for eksempel at det ikke er nødvendig å behandle underlaget med kvist- og sperregrunn, noe som gjør prosessen mot fornyelse enklere og mindre tidskrevende.

similla stue 1 m fargekake
Paletten: Similla ønsket seg en palett som utfordrer, og hun er definitivt en av de som kaster spydspissen frem i tid. En såkalt innovatør, som vi kaller de som kaster seg på trendene nesten før de er blitt en trend. Vegger og tak er malt i den dempede rosatonen Yoghurt, mens lesekroken der familien etter hvert skal bygge bibliotek har fått den mørkgrønne Gusty for virkelig ramme inn kroken. Mørk fersken starter i trappeløpet og fortsetter opp i andre etasje, og i gangen bak sofaen skimtes den glade gultonen Siv.

For Simillas del har renoveringen av funkisboligen vært en lærerik fargereise. Med utgangspunkt i fargesystemet til den legendariske arkitekten Le Corbusier, har hun utviklet en fargepalett som fikk husets rom, de fleste uten dører, til å spille på lag fargemessig. Og dette til tross for at de på papiret kanskje ikke virker samstemte en gang.

 

– Jeg startet bredt og fant deretter en retning å fortsette i, en retning som passer husets byggestil og innvendige materialvalg. Det ble mange fargeprøver og endringer før jeg landet på det endelige resultatet, sier Similla. Heldigvis har alle tester og forsøk resultert i et interiør der fargene spiller på lag. Flere er farger man vanligvis ikke ville brukt i samme rom, men det fungerer virkelig.

 

Similla og huset i Lillestrøm følger du på Instagram på @kontrasthuset.

similla stue 7
Med vinduer og terrassedør fra nesten gulv til tak, krevde det som skal bli biblioteket en mørk grønnfarge for å virkelig ramme inn kroken og gjøre det lunt og hyggelig å sette seg der med en bok. Nyansen Gusty bidrar med akkurat det. Stolen Bollo av Andreas Engesvik er Simillas gave til huset, etter måneder med krevende oppussing.
similla stue 2
Fra trappen ser man ned til sofakroken. Her skimtes fargen Mørk Fersken fra veggene i trappen. Tekstiler og pynt kan nesten ha alle slags farger og nyanser, for her ser vi tydelig at farger kler farger.
similla stue 3 m spann
Nyheten Butinox Premium Matt - slik ser den ut!
similla stue 5
Et blikkfang som tar opp flere av fargene i Simillas palett. Pute fra Christina Lundsteen / Eske Interiør.
similla stue 8
Her har Ole Kristian planer om plassbyggede bokhyller og bibliotek etter hvert.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *