14. mai 2020

Trendy nå: Mal vegger og tak i samme farge

Hvordan få et trendy, lunt og koselig hjem? Mal både tak og vegger i samme farge. Se så fint det ble i en dus, sval grønntone.

285_122204368
Dette er rommet før. Thea har gjort om på hele planløsningen i loftsleiligheten sin, og i stedet for flere små rom har hun fått ett luftig allrom.

Fargen 5733 OPAL er en lys, sval grønnfarge med litt grått i, slik at den i noen lys oppleves nesten grå og i andre lys mer tydelig grønn. Vakker er den uansett, og en av våre virkelig populær farger.

 

Thea har omfavnet trenden med maling av tak og vegger i samme farge. For det trenger da virkelig ikke være hvitt i taket? Om vi tenker på taket som den siste veggen i rommet, skjønner vi at fargen her har mye å si for atmosfæren og harmonien. Ikke bare kan det bli lunere, men opplevelsen av rommet blir også langt mer sømløs og helhetlig uten brytningen fra et helhvitt tak. I et allrom som Thea har, med både kjøkken, spisestue og stue i samme rom, binder takfargen rommet sammen i større grad.
HER kan du se resten av allrommet hos Thea, før og etter.

 

Peisen er malt i 5922 VANILLA.

Butinox-hel-leilighet-7 (1) med kake
Paletten på vegger, tak, peis og møbler er dus og rolig, og kan lett pyntes opp og ned med farger på dekor.

TIPS TIL MALING AV TAK

 

Å male tak krever en litt annen fremgangsmåte enn vegger. Her er fordelen at du slipper å maskere, siden fargen er lik på både vegger og tak. Her er det brukt Butinox Stue & Sov matt i hele rommet.

 

Tenk på rygg og nakke; bruk forlengerskaft på rullen for bedre arbeidsstilling.
 
En annen klassisk feil som kan resultere i et skjoldet tak, er å bruke for lite maling. Dypp derfor rullen i maling ofte.
 
Mal i godt daglys, eller til nød bruk en sterk arbeidslampe.
 
Mal vått i vått, det vil si at du alltid ruller litt over forrige «bane» før malingen har rukket å tørke. Dette for å unngå skjolder og synlig overlapp.

Eikegulvet som før var lakket og gulnet er pusset ned og satt inn med TreStjerner Gulvolje i  fargen Hvit for å få det blonde, nordiske utseende. Oljen gir en silkematt overflate og vakker glød. For å få en slitesterk overflate, brukes TreStjerner Gulvmatt til slutt.

 

Bordet fant Thea på Finn.no. Platen var slitt, men hun har malt over med Quick Bengalack i fargen Sort silkematt.  På flater som dette er det lettest å bruke en fin rulle, for en jevn overflate.

Butinox hel leilighet (9)
På kjøkkenbenken er det fritt frem for sterkere og flere farger på detaljene. Det sorte strammer godt opp det søte, og det fargerike løfter helheten.

Thea ønsket seg farge, men var samtidig redd for sterke varianter hun fort ble lei. Allrommet kjøkkenet ligger i er stort, og krever mye tid å male, så det var viktig å finne en farge hun kan leve med over tid.

 

Butinox hel leilighet (10)
Med duse farger på vegger og tak, kan detaljene trygt sprite opp og varieres etter årstid og humør. Fargerike tebokser og en fresh vase er alt som skal til.
Butinox hel leilighet (14)
Så delikat det er blitt hos Thea! Vi elsker disse fargene sammen mot den dusgrønne veggfargen Opal.
Butinox hel leilighet (17)
Benkeplaten er i laminat, men kan se ut som betong. Fargen står lekkert til den lys grønnfargen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


2. april 2020

Slik lykkes du med den dempede, skandinaviske stilen

Fargene er definitvt tilbake på veggene i de norske hjem, men du trenger slett ikke male med sterke nyanser i alle rom for å få en moderne look hjemme. Bli med inn til Ina Kornelia på Sagene i Oslo.

En rolig gråtone kan være en fin måte å binde sammen de rommene i hjemmet som har mer farge. Med den lyse gråfargen 5917 VÅRSNØ får stue og spiseplass en rolig, men samtidig fresh og oppdatert look. Senere skal vi vise frem det tilstøtende blå soverommet i denne leiligheten, malt i 5936 DYPT VANN, men under ser du en liten sniktitt med den gjennomgående paletten i disse rommene.

 

Sammen med originalt tregulv er denne paletten en uslåelig kombinasjon. Nedenfor gir vi deg også oppskriften på hvordan du kan slipe ned og behandle både slik gamle gulv, og også nyere parkett som kanskje har gulnet.

collage
Her kan du se hvordan soverom og stue henger sammen i en fresh, kontrastfull palett selv om hovedfargen på veggene er nøytralt gråmalte i stua. Kontrastfargene er 5924 Ingefærboost i stua og 948 Siv på soverommet, mens safirblå S4050-r90b gir det ekstra piffet begge steder.
ina K Buti 2 w
Hos Ina Kornelia er tilstøtende rom malt i mørkere og mer kulørsterke farger, og hun ønsket derfor en helt rolig base i stue og spisedel. En rolig grånyanse kan fungere godt til nettopp dette formålet
ina K Buti 3 w
Sofaen og rottingbordet er fra Ikea, mens den klassiske lampen er fra Flos.

Leiligheten er i klassisk skandinavisk stil, med lyse, luftige flater, naturlige materialer og enkel, stram dekor. Flere nyanser av grått fungerer som base, mens det blonde treverket hentes opp i både gulv og rottingdetaljer. Teakfargen på bordene og små hint av orange fungerer som freshe kontraster, mens dypgrønne detaljer er med å tilføre harmoni og balanse.

Ina K Buti 7 w
Ina K Buti 8 w
Velg detaljer med omhu, her er begrensningens kunst viktig. Kunsthåndverk og keramikk, coffeetablebooks, store, grønne planter og reiseminner løfter stilen og gjør stua mer personlig.
ina K Buti 4 w
Et godt tips for å få til denne stilen er å spare til de evigvarende klassikerne, som for eksempel Hans Wegners Y-stol som her. De har du for alltid, og kanskje kan de også gå videre til neste generasjon. Benken er laget av kjøkkenfronter, med en spesialsydd setepute. Har du symaskin gjør du dette enkelt selv med fint stoff og en helt vanlig skumgummimadrass du kutter til ønskede mål.

Er du så heldig å ha originalt, gammelt tregulv? Dette gulvet håper mange som flytter inn i gamle bygårder å finne under lag av linoleum og parkett. Ina Kornelia var heldig; tregulvet var intakt, om enn med de sjarmerende sprekkene og skjevhetene som følger med.

 

For å få gulvet fra gulnet og blankt til blondt og matt, gjelder følgende steg:

 

 1. Rens gulvet med TreStjerner gulvrens, et effektivt rensemiddel for gulv. TreStjerner Gulvrens skal brukes før sliping, nedmatting og påføring.
 2. Leie en stor slipemaskin. Sett deg godt inn i hvordan den brukes, og hvilke type pussepapir du skal bruke. Den første runden skal gjerne lakken fjernes, mens de senere sliperundene skal etterlate et silkemykt, glatt resultat.  Sett eventuelt bort slipejobben til et firma.
 3. Sett inn gulvet med TreStjerner gulvolje i valgfri farge, her er det brukt fargen Hvit for å få det blonde, nordiske utseende. Oljen gir en silkematt overflate og vakker glød. For å få en slitesterk overflate, brukes TreStjerner Gulvmatt til slutt.
 4. HER KAN DU SE FILM MED TRINN FOR TRINN FORKLARING 

 

ina K Buti 6 w
Kunst er med å forsterke din personlige stil, og særlig i hjem med stram, nordisk stil gjør fine bilder sitt til å løfte helheten.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


27. mars 2020

Vinner av Norges fineste maleprosjekt

Vi kårer vinneren av Norges fineste maleprosjekt - og tar like gjerne turen innom det nyoppussede badet også. For hvordan få tilhørende rom, og kanskje en hel etasje til å henge sammen og harmonere?

Toril på Kjelsås – med instagramkontoen @nyhuset om du vil inn å ta en titt – er vinneren av konkurransen vår «Norges fineste maleprosjekt». Her sendte dere inn bilder av rom dere ønsket å forandre med maling, og Toril var en av de tre finalistene vi plukket ut til å få maling og sette i gang med fornyelsen.

 

Nå har juryen valgt ut dette rommet som vinner – og siden rommet er vist før HER på bloggen, tar vi deg med på en snartitt inn på badet også. For hvordan får man egentlig tilhørende rom til å harmonere best mulig? Vi gir deg tipsene lenger ned.

 

Toril vinner også et gavekort på kr 1000 på ESKE INTERIØR – en av Oslos desidert beste interiørskatter!

før toril
FØR: Huset på Kjelsås i Oslo er helt nytt, og i det som skulle bli TV-stue i andre etasje så det slik ut før maling og møblering.
toril 1 w b m kake
ETTER: Wow! Hva maling og farge gjør med et rom. 5906 OLIVENLUND er både lun og forfriskende.
toril 2 w b
Rommet er malt med BUTINOX Stue og sov matt - noe som gir det matte, elegante uttrykket og den fine fargedybden.

I tilknytning til TV-stua ligger badet, og også dette har fått en omgang med malerkosten. I nettopp grønt. For hva bør du tenke på når en hel etasje skal fargesettes? Det er flere veier som fører til Rom, men vi gir deg noen av tipsene.

 

 1. Aller først; tenk helhet! Du skal gå fra rom til rom, og vil helst ha balansert opplevelse av at du er i samme hus.
 2. Velg deg en hovedfarge, for eksempel grønt som her. Bruk gjerne ulike nyanser av samme farge i de ulike rommene.  Selv om helheten skal harmonere, er det fint å få inn dynamikken med små nyanseforskjeller, gjerne fra rom til rom. Toril har brukt grønnfargen 5906 OLIVENLUND i TV-stua som har NCS kode: S3010-G50Y,  mens badet er malt i S 4010-G70Y. Du kan selvfølgelig også variere med  ulike farger i de ulike rommene, men tenk over at disse da skal harmonere godt og samle etasjen.
 3. Bruk aksentfarger på detaljer og tekstiler. Disse fargene brukes for å fremheve hovedfargen, og kan gjerne være ton-i-ton. Aksentfargene skaper en rød tråd i interiøret og gir et gjennomtenkt uttrykk. En dempet gråfarget sofa og lys rottingbenk er med å understreke den dempede tonen i rommet her.
 4. Bruk kontrastfarger. Dette er gjerne en farge som skal bryte og skape spenning, så du trenger ikke bruke den på mange detaljer. Her er det brukt terrakotta og dempet rosa. Små mengder sort strammer også opp.
 5. Tenk på gulvet, den femte veggen. Har du mulighet, bør det harmonere fra rom til rom.

 

toril bad 2 w
Badet er malt i den litt mørkere grønnyansen S4010-G70Y. Den er også litt syrligere i tonen enn fargen i tv-stua.

Trenden sier malte bad, ikke bare flisvegger. Med riktig fremgangsmåte er maling på baderomsveggene helt topp!

Du maler med BUTINOX Interiør Kjøkken & Bad; en halvblank og robust akrylmaling med ekstra vannfast og vaskbar overflate. Malingen inneholder filmkonserverende midler som reduserer risiko for overflatesopp. BUTINOX Interiør Kjøkken & Bad kan brukes på flere typer underlag, enten det er vegger av glassfiber, tapet, bygningsplater, puss eller betong.

toril bad 1 w
En dyp grønnfarge står fantastisk godt til marmorfliser, sort og hvitt.
toril bad 5 w
Ikke glem detaljene og det lille ekstra. Disse duftene er verdt noen ekstra kroner, og det sorte armaturet fra Tapwell skal du tross alt bruke noen ganger i løpet av dagen.
toril bad 3 w
Små overraskende detaljer utgjør til sammen en spennende helhet. Se bare på de fine, små flisene under badekaret.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


20. februar 2020

I et mørkt soverom sover du bedre

Carina valgte en klar, dyp og magisk smaragdgrønn nyanse til soverommet. Etter mange år med lyse soverom, ønsket hun seg en drastisk mørkere tone.

Carina soverom (1)
Soverommet er malt den klare nyansen 8010-B50G, en mørk farge med like mye blått som grønt. Smaragdgrønn er en klassisk, historisk farge som symboliserer rikdom.  Det er en spennende nyanse som gir oss positive assosiasjoner om balanse og harmoni. Akkurat slik som Carina ønsket seg soverommet. Med lille Marikken på 8 måneder kan det være svært etterlengtet med god søvn.
30C81C76-7BDC-46E1-BD9E-2A65FA0D522D
Dette er moodboardet Carina laget seg i forkant av prosjektet. Da var det fargen Puritansk sort som stod øverst på lista, før hun falt pladask for NCS 8010-B80G i butikken.

Carina Nonsdal og mannen var sikre på hvilke nyanser vi ønsket i alle rom i den nye leiligheten sin, bortsett fra soverommet.

 

– Vi har alltid hatt ganske lyse soverom, og ønsket denne gangen å gjøre det helt motsatt, og da i de mørkegrønne nyansene. Vi landet vi på denne lekre mørkegrønne fargen og tenkte den ville passe godt til lyst gulv og sort innredning. Jeg var veldig opptatt av at den mørkegrønne fargen vi valgte ikke skulle minne om «army» eller skoletavle. Denne er dyp og magisk mørkegrønn. På dagtid får vi inn mye dagslys fra skråvindu og balkongdør som daglig viser meg at vi valgte riktig farge til soverommet. I tillegg er det veldig behagelig å ha et mørkt soverom.

 

Nyansen NCS 8010-B80G har alt vi kan ønske oss av en soveromsfarge. Den er både dyp mørk, blå og grønn.
Det er foretatt flere undersøkelser som viser at blått og grønt gir bedre nattesøvn. Fargene påvirker det autonome nervesystemet, som kan gjøre at musklene slapper av. Skal du sove godt, skal rommet være mørkt, stille og ha moderat temperatur.

 

847_1003050251
FØR: her ser du hele rommet før paret malte rommet.
Carina soverom (5)
Dype rubinrøde toner står usedvanlig godt til denne typen grønnfarge.

Soverommet er malt i BUTINOX STUE & SOV MATT. Det er en inneklimavennlig, matt, løsemiddelfri og luktsvak akrylmaling med minimal lukt. Den matte overflate gir et elegant uttrykk og en fin fargedybde.

Carina soverom (4)
Garderoben er spesialtegnet av møbelsnekker. - Vi ønsket å utnytte takhøyden og ikke ha "støvsamler" på toppen, og derfor fikk vi tegnet en garderobe som passet inn med høyde, skråtak og ønsket innredning.
Carina soverom (6)
Sengegavlen er fra A-Møbler (160 cm).
Carina soverom (3)
Med masse lys fra vinduet blir rommet godt opplyst på dagtid. Om natten er det bare godt å sove i et ordentlig mørkt rom.

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “I et mørkt soverom sover du bedre”

 1. Trine sier:

  Hvor er nattbordet fra? Veldig lekkert soverom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


7. februar 2020

Spray våren inn med Quick Bengalack

Det enkle er stadig det beste

Ideen om å gi nytt liv til det man har, har aldri vært lettere enn når man kan bruke Quick Bengalakk spray. Har du en vase du er lei? Da syns vi du skal bruke helgen til å sette farge på tilværelsen.

Bengalack (2) web
Som nye - vi har sprayet fire vaser med ulike Quick Bengalack nyanser og glansgrader. Fra venstre: høy vase 935 Pastelgrå Blank, liten vase 5918 Temperert Slikematt, gul vase bak 948 Siv Silkematt, Grønn vase t.h 5953 Sanselig Silkematt.

Noen av vasene vi fant i kjelleren var ikke noe vi kunne tenke oss å ha fremme. Vi fant frem Quick Bengalack for å gi et friskt fargepust til vasene på spisebordet.

 

Quick Bengalack Universallakk Spray kan brukes på gjenstander i metall, tre og hardplast. Spray er ideelt for mindre gjenstander med mange kriker og kroker. Quick Bengalack finnes i en rekke flotte ferdigfarger, og bare fantasien setter grenser for hva du kan fornye. På spann kan du også få blandet til den fargen du ønsker.

 

Husk at godt forarbeid er selve hemmeligheten til et godt resultat. Vi kan anbefale denne avfettingsprayen: https://www.quickbengalack.no/produkter/forarbeid. Den sprayer man på vasen, lar det virke i 15-30 sek før man tørker av med en lofri klut. Etter dette er du klar til å spraye med farge.

 

Tips når du skal spraylakke:

 • Det lureste er å spraye ute på et område som det ikke er farlig om det skulle komme litt spray på, feks gressplen.
 • Rist flasken godt.
 • Trykk godt ned på uttrykkeren, om du trykker for forsiktig kan lakken komme ujevnt ut – du skal ha et jevnt, godt trykk.
 • Som det står på flasken – du skal holde 30 cm avstand til det du sprayer. Da unngår du at sprayen renner.
 • La det tørke i en time, minst. Står vasene ute bør du beregne mer tid.
før
En vase malt på 90-tallet pusset vi med sandpapir før vi sprayet den i en nydelig gul nyanse: 948 Siv Silkematt.
Butinox spaylakk
Nå pynter vasen opp enhver vinduskarm den settes i. Nyansen heter 948 Siv.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *