23. april 2021

Gammel trapp? Slik maler du den fin! Før og etter-bilder

Se hvordan Monica Fjeld forvandlet sin gamle trapp med maling, og kanskje får du svar på hvordan du best kan pusse opp din egen?

trapp 5
Før - Monica ville gjerne beholde trappen, men den trengte et løft for å passe inn i resten av hjemmet.

Monica Fjeld tok seg tid til en noe hun beskriver som en pirkejobb, men resultatet er et smykke av en trapp som passer perfekt inn i både interiørstil og husets sjel.

 

«Det er fantastisk for en forskjell noen malingsstrøk gjør», forteller hun.

 

Slik gikk Monica frem:

 • Trappen fikk en skikkelig vask med Trestjerner Gulvrens før jeg satte i gang med å male.
 • Jeg malte 2 strøk, og malingen er super å male med. Dekker bra og tørker fort.
 • Jeg brukte halvblank maling i farge Dempet sort fargekode: 9938 / S8500-N
trapp 8
Gelenderet er malt i NSC S3005-G20Y, som veggen. Vi anbefaler nyansen 5733 Opal for et lignende uttrykk.

Monica driver den populære instagramkontoen @monicafjeld.interior. Hun la ut om prosjektet på sin konto, og der kom det inn noen spørsmål, som kanskje flere lurer på?

 

Hvor lang tid tar det før malingen tørker?

-Denne malingen tørket faktisk fort- og det passer bra for utålmodige meg. Den er støvtørr etter 2 timer og overmalbar etter 8. Jeg tok første strøk om morgenen og siste på kvelden.

 

Vi er usikre på om vi skal male undersiden av trappen, hva har du gjort?

-Siden det ikke er noe naturlig lys i gangen ville det fort blitt for mørkt med sort underside. Derfor malte jeg undersiden og gelenderet i fargen jeg har ellers i rommet.

 

Min erfaring er at man bør bruke heftgrunning som første strøk – hvorfor har ikke du gjort det?

-Jeg gjorde som jeg fikk anbefalt av TreStjerner Gulvmaling. Malingen har ekstrem gode heftegenskaper, og trenger derfor ikke en heftgrunn. Det som er viktig, er at om du har en trapp som ikke er behandlet før eller tidligere lakkert, bruk TreStjerner Sperregrunning for å hindre gjennomslag fra kvist. Og selvfølgelig må du vaske grundig, ellers sitter ikke malingen. Vask med TreStjerner Gulvrens.

 

trapp
En malt trapp er en vakker trapp.

      Male trapp

 • Rengjør godt med TreStjerner Gulvrens.
 • Reparer sår og skader med Scanox Sparkel for Treverk.
 • Mattslip alle overflater med pussepapir med grovhet 120-150.
 • Støvsug alt av pussestøv.
 • Støvtørk alle overflater godt med en mikrofiberklut.
 • Bruk maskeringstape mot gulv og vegger.
 • Hvis trappen er lakkert eller ikke tidligere behandlet, påfører du nå TreStjerner Sperregrunning. To strøk gir best resultat.
 • Mal trappen med to strøk TreStjerner Gulvmaling i ønsket farge og glansgrad.
trapp 2
Den gamle trappen møter vakre afrikanske fat og vakker pute fra Savannen.no

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


16. april 2021

Slik lykkes du med å male taket i samme farge som veggen

Den heteste trenden på malingsfronten i 2021 er å male taket i en annen farge enn veggene. Her er tipsene for å lykkes best.

S med kake
Vakre, diskrete 5966 Sandkorn har hovedrollen i denne fargekaken, med tydelig tilstedeværelse både på tak og vegger. De øvrige fargene er også nøytrale. En avslappet, grå loungesofa skaper enda mer skandinavisk følelse, og den hjemmesnekrede reolen er holdt i en tone mørkere enn vegg -og takfargen. Sorte detaljer og småmøbler spriter opp.

DEN FEMTE VEGGEN:

 

Det skaper en effektfull og rolig base for innredningen når alle de store flatene er malt i samme tone. Mange sier at taket er den femte veggen i et rom, og i areal er det jo like stort som gulvet. Det bør derfor gis samme oppmerksomhet som gulvet, der det er mulig.

 

KONTRASTFARGE ELLER TON-I-TON?:

 

Når taket skal males i en annen farge enn hvitt må du ta stilling til om du ønsker at vegg og tak går sømløst i ett, eller om taket skal bryte i en frekk kontrastfarge. Gjør du sistnevnte bør du passe på at fargen gjentas på noe annet i rommet.

 

SKAP SONER:

I denne stua har hensikten vært å definere stuedelen som egen sone, og skape spenning i et stort allrom med stue, spisestue og kjøkken i ett. Ved å male taket over sofadelen skaper man en effektfull sone.

 

FARGEVALG:

 

Store rom med godt lysinnslipp og god takøhøyde tåler godt at taket males i mørkere toner. Her er det normal takhøyde og gode lysforhold, slik at en rolig beigetone ble førstevalget både på vegger og tak. 5966 SANDKORN er en helt lys varmbeige med hint av gult. Den er både dempet, diskret og godt synlig på en gang, virkelig en farge å sjekke ut for større flater.

S 2
I gang og trappegang er veggene holdt i Klassisk hvit. I dette interiøret legger ro og harmoni føringene, legg merke til hvordan gulvet og spiler i trappen er i samme hvitoljede eikeutførelse. Når tak og vegger også kommer i samme fargenyanse, blir totalopplevelsen av dette rommet harmonisk og vakkert. Detaljer som designmøbler og objekter løfter det hele så det på ingen måte blir generisk og kjedelig.

SLIK MALER DU TAK:

 
Bruk Butinox Stue & Sov matt eller Butinox Sperrende maling når du skal male taket i en farge.

 

For å unngå skjolder og ujevnheter er det viktig å male i lysretningen av rommet, i hele lengder.

 

Væte rullen tilstrekkelig, det er viktig at den ikke blir tørr. Start innerst og mal i lange drag.

 

Ha god overlapp for å unngå skøter. Pass på at malingen ikke har tørket ved overlapping.

 

Her kan du se fremgangsmåten for hvordan du får et pent, malt tak.

 

S 5
I motsatt ende av allrommet ligger spisestua, som har beholdt det hvite taket. På den måten er det skapt en tydelig soneinndeling og en spennende kontrast i et hjem som holdes i nøytrale, rolige fargetoner. Bordet er laget av en gammel benkeplate påsatt bein fra Hay. Syverstolene er fra Gamle Danske, bruktbutikk i Oslo.
S 4
Sammen med denne skandinaviske, lyse stilen med utstrakt bruk av blondt treverk er keramikk nydelig til. Koppen er fra Ferm Living, asjettene og skålen fra Broste Copenhagen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


12. mars 2021

Harmoniske overganger mellom rom

Å skape en harmonisk palett i en hel bolig behøver absolutt ikke bety at veggene skal ha samme farge i flere tilstøtende rom, men jammen kan det være lekkert de gangene det gjøres? Se bare på trappegangen og soverommet i dette huset på Hurum.

Hurum 6
I trappegangen har familien hengt opp utklipp fra en florabok. Magisk vakkert og nostalgisk er det sammen med den klare, blåfargede veggen. Gulvet er i pusset betong, som passer svært godt sammen med den kjølige veggfargen. Trappegelenderet har Thor-Fredrik sveiset selv.

Thor-Fredrik Håheim og Camilla Eskeland har gjort nesten alt selv i huset, og resultatet er en sammenhengende, fresh palett vi skal vise i de neste innleggene. I huset nær sjøen på Hurum måtte det naturligvis bli mye blått. Den lyse, friske og klare 5505 Fossekall minner unektelig om lange sommerdager på svabergene. Både på soverom og i gjennomgangsrom som i trappa, fungerer den utmerket.

Hurum med kake
På soverommet som kommer rett etter man kommer opp trappen er veggene også malt i den kjølige og friske Fossekall. Grått gummigulv fra Atrigo og gråmalte møbler henter opp fargen fra gulvet i gangen, mens en varm orange/sennepsgul farge bidrar med et varmt innslag.

Soverommet er malt med BUTINOX STUE & SOV MATT, en inneklimavennlig, matt, løsemiddelfri og luktsvak akrylmaling med minimal lukt. Den matte overflaten gir et elegant uttrykk og en fin fargedybde.

 

Svale og kjølige blåtoner som her, gir sommerlige assosiasjoner og er også nydelige å bruke i sommerhytter ved sjøen.

Hurum 4
Den gamle kommoden er pusset ned og malt i halvblank gulvmaling i fargen Riddergrå.

Møbler utsettes gjerne for hard medfart og krever sterkere lut for å holdes pene over tid. Ved å bruke TreStjerner Gulvmaling på møbler er du sikker på å få en slitesterk overflate som tåler en støyt!

 

Ikke glem forarbeidet! Vask først bort smuss og fettrester med TreStjerner Gulvrens Den fjerner fett- og såperester og klargjør underlaget for bedre malingsheft og sluttresultat.

 

Har møbelet ujevnheter eller en svært glatt overflate er det viktig å pusse det ned med fint pussepapir for å få så fint og holdbart resultat som mulig.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


8. desember 2020

Mal soverommet varmt og innbydende i vår nye terrakottafarge

De dype, varme terrakottafargene har definitivt gått sin seiersgang på norske vegger, og fargen ser ikke ut til å avta i popularitet. Se vår nye 5951 VARME.

Mange sliter med å innrede splitter nye hus så de oppleves varme, personlige og med snert. Maiken har klart det! Dette soverommet bærer på ingen måte preg av å være sterilt og «uinbodd». Her får du tipsene.

 

Med vår nye farge 5951 VARME på veggene, er det nettopp det soverommet er blitt. Varmt og innbydende, det er akkurat et slikt rom vi ønsker å krype under dyna i om kveldene.

 

maiken med kake
FARGEKRYDDER: Se så lekkert det blir å krydre de varme veggene med aksenter i grønt, gult og blått. Det dusrusa teppet henter opp den varme veggfargen, ton - i - ton er også lekkert her.

En dyp terrakottafarge på veggene tåler mange ulike krumspring med tanke på aksentfarger og kontraster. Her kan du velge å spille på nabofargene i en nedtonet, rolig palett, eller gjøre som Maiken og spe på med skarpe, elegante kontraster. Med den herlige takhøyden og taket malt i hvitt, blir det heller aldri et mørkt rom.

 

I fargekaken til dette rommet har vi gått for den dyp, flaskegrønne 5998 Calsedongrønn som kontrast til de terrakottafargede veggene. Se blant annet putene og hatten på nattbordet, hvordan fargene løfter intensiteten i rommet og tilfører mer liv. Taket er ganske enkelt malt i 001 Hvit. Her kunne man også «gutset» og gått for samme farge som veggene, for den mer nåtidige «hulefølelsen», men hvitt tak gir rommet lettheten Maiken ønsket seg.

Maiken buti 1
DE FINESTE KLÆRNE KAN PYNTE OPP: Vegg i vegg ligger både walk-in-closet og bad. Bedre planløsning finnes vel knapt? Det er heller ikke til å stikke under en stol at fine klær som henger fremme gir en ekstra dekorativ effekt i rommet.
Maiken buti 3
Se så dekorativt det blir når man tør å tilsette de skarpere primærfargene mot det duse uttrykket.
Maiken buti 2
BLOMSTER OG BØKER: Et moderne nattbord i plexiglass strammer opp stilen, mens våre beste innredningsvenner, blomstene og bøkene, selvfølgelig pynter opp på nattbordet.
Maken buti 4
Soverommet har en deilig, fargerik palett som er lett å både tone opp og ned. Her skal det ikke mye til for å endre uttrykket helt. Bruker du hvitt sengetøy, og et beige sengeteppe her, vil rommet oppleves som et helt annet.

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Mal soverommet varmt og innbydende i vår nye terrakottafarge”

 1. Nydelig , men lurer på om denne kunne vært fin i stue også ? Kanskje en vegg ? Men hvilken annen farge tror dere kunne passet i såfall ? Ønsker og bruke blått , gult og orange i tekstiler , vurderer også fløyelsofa i blå , har dere noen gode forslag til meg da ?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Lys Dijon, Sandkorn og Lun hadde blitt nydelige å matche med alle fargene du beskriver. Spennende fargevalg i stua, dette blir nok fint! Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


20. november 2020

Grå trend på norske hytter

Fjellets farger hele veien inn!

Kj├©kken_gra╠è_detalj_justert kopi
Tyrilin Interiørbeis i fargen 32 Visjon er allsidig og står ekstra godt til monokrome interiør. Det sorte kjøkkenet er en perfekt match for nyansen.

Grått er den store trendfargen på norske hytter, en nyanse som gir en perfekt balanse mellom det moderne og tradisjonstro. Ulike grånyanser passer like godt i nybygde hytter, som i hytten som bare trenger en oppdatering. Grått tar hytten din inn i 2021.

 

Grått som grunnfjellet. Grått er tøft, men også sobert og delikat. Lyse gråtoner gir et luftig og mildt uttrykk, mens mørkeregråtoner blir rafft og edgy.

 

I denne hytten er det brukt Tyrilin Inteirørbeis i nyansen 32 Visjon. Den er mørk og tøff når du påfører den med pensel. For et lysere resultat, og mer spill i treverket, trekker du umiddelbart av beisen med en lofri klut.

 

 

4H0A4407 kopik
Hyttekos. En lystestake i gull myker opp kontrastene som kan bli harde når man bruker grått og sort. Akkurat den lille kontrasten som som gjør hytta personlig og vakker, lysestaken er sprayet med Quick Bengalack i nyansen 170 Gull Metallic

Det fine med Tyrilin interiørbeis er at bare ett strøk er nok! Beisen er en vanntynnbar oljebeis som påføres feltvis, 2-3 hele bord av gangen. Ønskes et mindre dekkende utseende, trekk av og jevn ut beisen i hele bordets lengderetning med tørr pensel eller lofri klut umiddelbart etter påføring. Gjør prøveoppstrøk før du setter i gang på veggen.

 

Tyrilin Interiørbeis er en vakker matt beis til innendørs bruk. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, og gir en nydelig lød og et flott fargespill. Tyrilin Interiørbeis er nærmest luktfri og den tørker hurtig. Et effektivt lysfilter motvirker gulning.

Soverom_grå_hovedbilde kopi
Tak og vegg: Tyrilin Interiørbeis 32 Visjon. Gulv: TreStjerner Gulvolje 2045 Fjellgrå. Detalj: Lampe: Quick Bengalack i fargen 5921 Panter.

Hva liker du best? Gulvet er fargesatt med TreStjerner Gulvolje i fargen 2045 Fjellgrå. Det gir en hytte som går ton-i-ton, og en monokrom farge-setting. Milde farger i interiørdetaljer gjør den tøffe stilen mykere.

GRA╠è_Kj├©kken_detalj_Visjon kopi
Ruter går ikke av moten, men i år er det ekstra hett, både hjemme og på hytta.
Tyrilin Fargekake Grå og Visjon
Vil du ha proff hjelp i en enkelt sirkel? Stilen i denne hytten er illustrert i fargekaken. De store kakestykkene er vegg, tak og gulvfarger, mens de små kakestykkene er detaljefarger perfekt for interiørdetaljer som møbler, lysestaker, rammer o.l Har du med denne på mobilen når du skal innrede blir det lett å få et harmonisk resutlat.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *