3. juni 2024

Slik gjør det du det: Lun og fargerik TV – stue

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere kjøkken og stue. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. Bli med inn i loftsstua! 

 

I TV-stua har familien gått for en mørkere og mer omsluttende palett. Det er gjerne et naturlig valg der TV-en skal være. – Vi likte tanken på å bryte litt med resten av huset, at vi hadde ett rom som var litt mer nøytralt, forteller Live.

 

Både vegger og tak er malt i Butinox Premium Matt. Den er en svært effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Det aller beste er at den kan brukes på vegg, panel, list OG tak! Altså slipper du flere spann enn nødvendig! Den er også ekstra vaskbar, perfekt i rom hvor barn skal leke og utfolde seg. 

TV stue (5) copy med kake
Paletten er sofistikert og dempet, men har fremdeles et lekent uttrykk i loftsstua hos familien i Bergen. I stedet for å bruke en klassisk hvitfarge i taket, har de gått for den dempede beigerosa fargen Vanilla. På den måten er det unngått den skarpe kontrasten hvite tak kan gi mot fargede vegger. Gulfargen Solstøv viderefører det lekne og upretensiøse uttrykket fra resten av huset.

Her skal favorittseriene binges og sene kosekvelder tilbringes. Sofaen må være stor, og ikke minst GOD å ligge i! I tillegg er det deilig med en litt mørkere nyanse på veggen enn den du kanskje ville valgt i andre rom.

 

– Brunfargen Lys Nougat er veldig fin med Solstøv, og føles ikke spesielt mørk når alt rundt er såpass lyst, sier Live.

 

TV stue (1) (1) copy
Live har opplevd fargen Lys Nougat som enkel å innrede rundt, og ikke minst tilsette flere farger rundt. Paletten er i all hovedsak dus og dempet, men etter årstid tilsetter hun i tillegg friske, små overraskelser i form av både rødt og blått.

Lives stil er avslappet og hjemmekoselig. Siden TV-stua brukes til langt mer enn skjermunderholdning, er det innredet funksjonelt for både lek, aktivitet og oppbevaring.

 

TV stue (6) copy
En litt mørk veggfarge, myk og comfy sofa, deilige puter å legge seg på.. Hva skal vi se på i kveld?
TV stue (4) (1) copy
Brettspill, TV- spill, tegnesaker og bøker er oppbevart i Ivar-skap fra Ikea. Disse er malt i Rosa Pudder.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


16. mai 2024

Fargen som får Live til å elske mannen sin litt ekstra

Kort tid etter at familien malte soverommet hadde Live besøk av en venninne som mente hun aldri ville fått gjennomslag for rosa soverom hos mannen. -Da elsker jeg Trond litt ekstra, og er takknemlig for huset og holdningene ungene får vokse opp med, ler Live.

Soverom (6)
Familien syns kombinasjonen 6042 Rosa Pudder på veggene, og den dempede beige gulfargen 5966 Sandkorn er perfeksjon.

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere bestemt soverommet. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. Og soverommet – det er rosa!

Portrett (19)
Her bor Trond, Live og to små barn.
TV KROK (4) kopi
Den aller beste malingen: Butinox Premium Matt.

Når du skal male er det ikke det samme hvilken maling du velger. Hos Trond og Live er det malt med BUTINOX PREMIUM MATT, som er vår matteste maling.

 

Du kan bruke denne malingen i alle rom, og den er veldig god å male med. Du kan bruke den både på gips, plater, panel og lister. Rett og slett over alt. Den er sperrende, så om du har gulnede vegger eller kvist, kan du male rett på. I tillegg kan den vaskes.

 

Her er Butinox Premium Matt også brukt i takt, noe som skaper et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak.

Soverom (1)
Moderne, ungt og friskt soverom.

Familien har forvandlet hvert eneste rom i huset sitt med farge. Men soverommet var der det hele begynte. Rommet var nemlig det første som ble malt, og kombinasjonen 6042 Rosa Pudder på veggene og 5966 Sandkorn i taket, gjorde at familien fikk vann på mølla.

 

-Vi liker rosatonen på soverommet veldig godt, og kombinert med takfargen, så er den helt perfekt. Det var denne kombinasjonen som gjorde at vi ble sikker på at vi ønsket ulik farge på tak og vegger i alle rom i huset, forteller Live.

Soverom (4)
Soverommet ligger i andre etasje. Rommet utenfor er malt i 5961 Solstøv.

-Vi er så fornøyde med fargene på soverommet. Det er veldig harmonisk og man blir glad av å gå inn her, forteller Live.

 

Live har en ambisjon om å lære ungene sine at farger er farger, at det ikke finnes farger relatert til kjønn. -Så det er viktig for meg å inkludere alle farger i huset mitt, og blande blått og rosa og motarbeide oppfatninger i samfunnet rundt oss, forteller Live.

 

Derfor betyr det litt ekstra for henne at Trond er med på alle slags fargevalg. -Jeg hadde en venninne på besøk kort tid etter at vi malte, og hun sa at hun aldri hadde fått gjennomslag for rosa soverom hos mannen. Da elsker jeg Trond litt ekstra, og er takknemlig for huset og holdningene ungene får vokse opp med, sier Live.

Soverom (2) kopi
Furu passer ekstra godt sammen med 6042 Rosa Pudder. Disse skapene heter Ivar og er en klassiker fra Ikea. -De brukes ikke som klesskap, vi har alle klær på et omkledningsrom innenfor badet. Vi bruker de hovedsakelig til sengetøy, bøker og magasiner, forteller Live.
Soverom
Farger å bli glad av. Live er kreativ og tør å gjøre hjemmet hyggelig. Her har hun malt en sol på døren, i fargen 5538 Myrra.
Plukksak stue Bergen soverom
Stjel stilen til Trond og Lives soverom.

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Fargen som får Live til å elske mannen sin litt ekstra”

 1. Karianne Foss-Amundsen sier:

  Liker «solstøv» og «pistasj» så godt. Passer de sammen? Lurte også på hvilken gråfarge fargene kunne ha passer sammen med dem?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei, 5961 Solstøv og 6053 Pistasje passer godt sammen. Begge varem farger. Av gråtoner er de gråtonene med Y i seg som er fine til denne paletten. Eks: 0953 Riddergrå (S4502-Y), 5735 Brostein (S3502-Y), 5783 Sveve (S2502-Y) og 0937 Havdis (S1502-Y).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


7. mai 2024

Barn av regnbuen

Regnbuen! Familien lagde et eget lekerom, og regnbuen gjorden det lekent, barnlig og helt perfekt. 

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere bestemt soverommet. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. I dag har vi kommet til det mest lekne rommet av de alle – nemlig lekerommet.
Lekerom (4)
Barna har felles soverom i tillegg til dette rommet som er tilegnet leker. Som et ekstra element har Live malt skyer i skråtaket.

Her bor lekene

 

Familien ønsket seg et sted hvor barnas leker kan ha tilhold.

-Vi ønsket er romslig og fargerikt rom hvor vi kunne samle alt av leker og ting og tang som tilhører ungene, og vi føler det ble akkurat som ønsket. Ungene leker mye her inne, og bruker det som base. De trives dog veldig godt i lek rundt omkring i hele huset og gjerne der vi voksne er, så de løper til og fra, forteller Live.

 

Veggene er malt i 5986 Lys blågrønn, mens taket har nyansen 6008 Lys Ro.

Portrett (19)
Trond og Live bor med sine to barn i dette fargerike huset i Bergen.

Aller mest populært er rommet når barna har med lekekamerater hjem.

 

-Det er god plass til besøk på dette rommet og god atmosfære, så her lekes det høylytt når vi har besøk, forteller Live.

Lekerom (3) kopi
Regnbuen er laget med våre fine Butinoxfarger: 5912 Mørk fersken, 60442 Rosa pudder, 5961 Solstøv, 6008 Lys ro, 5986 Lys blågrønn, 5638 Fiol.

Vegger og tak er malt med Butinox Premium Matt. I tillegg til at malingen gir en matt fin finish er malingen ekstra robust og vaskbar – noe som er perfekt på et barnerom med mye aktivitet.

 

Slik maler du en regnbue på frihånd

Når du skal male regnbue på veggen for frihånd er det lurt å måle opp bredder, slik at det blir nogenlunde jevne felt.

Live gjorde det slik:

 

-Jeg spikret en spiker ca 60 cm opp fra gulvet, midt på veggen. (Du kan faktisk se hullet rett ved bokhyllen i det innerste blå feltet.) Jeg festet en snor i den, med en blyant i enden. Fra denne tegnet jeg halvsirkler, med ca 20 cm mellom hver bue. Fra bunnen av hver halvsirkel målte jeg en rett linje ned til gulvet. På den måten fikk jeg en rundere bue, enn om jeg bare hadde festet spikeren helt nede ved gulvet, forteller Live.

Lekerom
I rommet utenfor lekerommet er det malt med 5961 Solstøv.

Kombinasjonen av 5961 Solstøv i rommet utenfor passer godt med 5986 Lys blågrønn. Live er begeistret.

 

-Jeg elsker den kombinasjonen, nettopp derfor malte jeg jo skapdørene nede i gangen i samme blåfarge. Det er en skikkelig fresh kombinasjon! Blått og gult går dermed igjen både oppe og nede. Vil du se gangen så finner du den HER.

Lekerom (5)
En madrass på gulvet gir plass til både hopping og avslapning med en bok. Oppbevaringsløsningene til lekene er fra Ikea.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


26. april 2024

«Gulfargen er perfeksjon på alle måter»

Tenk å ha en gang som er svøpt i Solstøv, som familien på Nyborg i Bergen er langt over fornøyd med.

Gang og trapp (3) kopi
Trendy kombinasjon: I gangen har familien kombinert 5961 Solstøv med vår helt nye farge 5638 Fiol. Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling, halvblank. Veggene er malt med favorittmalingen Butinox Premium Matt.

Velkommen tilbake til Bergen, i dag er det gangen vi skal ta en nærmere titt på. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende.  Bli med inn i boligens velkomstrom, nemlig gangen.

Portrett (19)
Trond og Live bor på Nyborg i Bergen og har malt fargen i favorittfargen 5961 Solstøv.
Gang-Gjenopprettet
Lenger inn i gangen er Solstøv kobinert med 5986 Lys Blågrønn.

Er det mulig å være i dårlig humør i en gang som er malt i fargen Solstøv?

Familien på Nyborg i Bergen er ikke redd for verken pasteller eller fargekombinasjoner. Gult, lilla og blått er en trendy og ung palett som gir et umiddelbart smil om munnen. Uten problemer kombinerer de gulfargen Solstøv med både 5986 Lys Blågrønn og 5639 Fiol.

 

– Solstøv er virkelig verdens fineste, varmeste gulfarge, og vi elsker å komme inn døra, sier Live.

Gang (2)
Fra gangen ser vi inn på kjøkkenet.

Vi manglet bare lilla!

Da vi skulle velge farge i trappen, hadde vi allerede malt alle andre rom. Vi manglet liksom bare lilla. Og det ble så bra! forteller Live.

tre
Den absolutt beste malingen når du skal oppdatere trappen. Den hefter eksepsjonelt godt og sitter som støpt.
Gang og trapp (3)
Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling i fargen 5630 Fiol.

Anerledes og fresht!

-Vi ville ha en skikkelig gladfølelse hver gang vi kom inn døren hjemme, og gi den samme følelsen til de kom på besøk. En litt sånn «oi, det var annerledes og fargerikt og fresht!»-reaksjon. Da gangen var malt i Solstøv, som forøvrig er verdens fineste, varmeste gulfarge, var vi sikre på at vi måtte slå til med en litt knæsj farge på trappen. 5630 Fiol var den perfekte match! Reaksjonen fra besøkende er akkurat det vi håpet på, forteller Live.

 

Tar det tid å male trappen?

-Vi utsatte trappemalingen ganske lenge nettopp fordi vi fryktet jobben, men da vi først gjorde det gikk det kjapt og greit. Gelender er kjedelig, men det går fortere enn man frykter, forteller Live.

Gang og trapp (4) kopi
Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling halvblank, 5630 Fiol. -Malingen sitter virkelig som støpt, forteller Live.

Holdbarhet

-Med to små unger som traver opp og ned trappen med leker og ting og tang, var det ikke gitt at malingen skulle holde seg. Men malingen (Trestjerner Gulvmaling) sitter virkelig som støpt, forteller Live.

Gang (1)
Åpen løsning - et flott skap med kasser til hvert familiemedlem holder orden i gangen.
Plukksak stue Bergen gang
Få stilen!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


18. april 2024

Fargen vennene våre spør om fargekoden til

6043 Lys Marmor er det perfekte bakteppet i det lekne hjemmet på Nyborg i Bergen.

Velkommen tilbake til Bergen, den fineste vårbyen! På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende.  I dag gyver vi løs på stuen i Palett Lykkehjul.

Portrett (19)
Velkommen inn til Trond og Live, som bor med sine to barn i dette fargerike huset i Bergen.

Bli med inn i stua vår!

 

-Vi hadde lyst på en rosafarge med tydelig farge og varme i hovedetasjen. Butinox sin farge, Lys Marmor er helt perfekt, forteller Live.

Stuen (1)
Paret ønsket en farge som både var et bakteppe til de flotte fargene i interiøret, i tillegg til å ha nok varme og farge i seg selv.

Sofistikert bakteppe

6043 Lys Marmor har den spesielle egenskapen at den tåler nesten alle slags farger. I utgangspunktet en sofistikert farge som gjør klassiske hjem enda finere, men like fin om du vil leke deg med farger og skape et hjem med energi og fart. Slik de helst vil her i huset.

Stuen (7) kopi
En leken palett for et energisk hjem.
God maling
Det er Live som har malt alle flater. Hun har virkelig drive når det kommer til rulle og malekost.
-Ett og ett rom er jo ingen stor jobb, men når jeg har malt absolutt alle flater i hele huset, ble det jo noen timer, ler Live.
Produktet hun brukte heter BUTINOX PREMIUM MATT. Den skal du velge for å slippe å male flere strøk enn nødvendig. Den gir en ekslusiv matt finish og spiller fargene gode.
Stuen (9) kopi
Enkel fornyelse: det krevde to strøk for å få en leken følelse i stuen.
Stuen (4)
Strikkedilla: Live elsker å strikke, og jobber i garnbutikk. Her ligger alt tilrette for lange økter med garn og pinner.
Kjønnsnøytral
Hele familien er veldig fornøyde med fargen.
-Ungene har vel ikke så sterke meninger om veggfargen, men jeg har en ambisjon om å lære ungene mine at farger er farger, at det ikke finnes farger relatert til kjønn. Så det er viktig for meg å inkludere alle farger i huset mitt, og blande blått og rosa og motarbeide oppfatninger i samfunnet rundt oss, forteller Live.
Stuen (3)
Tips: bruk en skvett maling til en blomsterpotte. Denne er malt i 0948 Siv.
Stuen (5)
En skikkelig kosekrok. Legg merke til hvor hjemmekoselig det blir av bildene på veggen, som er en miks av nytt og gammelt. Akkurat som Live liker det.
Her spør de om fargekoden
-Alle som har vært på besøk etter at vi malte har vært veldig positive til fargen og flere av venninnene mine har spurt om fargekoden.  Den har vært riktig så populær faktisk! forteller Live.
Ble du inspirert til å lage en egen fargepalett? Det kan du gjøre her: https://www.butinoxinterior.no/lag-din-fargepalett/
Stuen (8)
Signalblå detaljer setter virkelig prikken over i'en syns Live.
Kombineres best med signalblå
Live liker at Lys Marmor er akkurat passe fargesterk men samtidig akkurat passe nøytral så den også tåler mange andre farger.
-Jeg elsker kontrasten til de sterke fargene som knallblått, rødt eller sterk grønn. Favoritten er allikevel mot signalblå, bare se hvor fin den blå bordlampen er.
plukksak stue bergen
Stjel den lekne stilen til Trond og Live

Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

3 svar til “Fargen vennene våre spør om fargekoden til”

 1. Silje sier:

  Så utrolig fint hus og fine farger!
  Er det mulig p finne ut hva bokhyllen med skap i stuen heter og hvor den er kjøpt?
  Jeg har leitet og leitet, og er ute etter akkurat denne😊

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei, er ikke sikker, men mener å huske det er moduler fra IKEA – ikke et ferdig kjøpt sett, men laget selv

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Husker ikke helt, men mener det er moduler fra IKEA som er satt sammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *