17. oktober 2023

Palett Korsvoll: Kjellerstue inspirert av danske sommerhus

I dag er det kjellerstuen vi skal vise frem fra Butinox-huset på Korsvoll, hvor Caroline, Anders, Klara og Agnes bor. De har nylig malt alle husets rom i deilige farger fra Butinox. Vi viser dere rom for rom i rekkehuset, og flere farger har vi allerede lagt ut bilder fra:

 

 

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor har de beholdt vegger og gulv i huset, og kun svinget seg med malekosten. Inspirerende, ikke sant?

 

Farger (5) copy
Caroline malte rett og slett opp alle fargene de vurderte på større akvarellark.
Tv stue (4) copy
Hyllen er arvet av Anders sin bestefar, og Pantella lampen har de fått i gave av foreldrene til Caroline.

-Huset vårt skal være funksjonelt for både store og små, sier Caroline.

 

De er glade i å innrede med en miks av gjenbruk og design, i tillegg til at det må være rom for oppbevaring og funksjonelle møbler. – Ting skal tåle å brukes, og det er en deilig følelse å ha når man har to små som er ganske aktive. Bruksmerker for oss betyr bare at det vises avtrykk av livene våre. Det synes jeg er fint å tenke på, sier hun.

Tv stue (3) copy
- Jeg synes fiskebeinstapetet faktisk ble fint når rommet fikk fargen Tåkedis (og jeg hater fiskebeinstapet, det sier litt!), ler Caroline.

– Vi synes blåfargen Tåkedis er helt fantastisk fin, og ganske varm til å være en blåtone. Den er lun, og står så godt til furugulvet, sier Caroline.

 

Etter at rommet ble malt får hun en helt egen ro over seg bare ved å være i rommet. – Jeg gleder meg til å fyre i peisen, ta frem strikketøyet og bare nyte og være tilstede. Det er også ypperlig rom som hjemmekontor, yogarom eller gjesterom.

Tv stue (5) copy
Siden familien ønsket å bevare så mye som mulig og også gjøre oppussingen så miljøvennlig som mulig, er fiskebeinstapetet bevart. Vegghyllene er arvet etter bestefaren til Anders. Caroline drømmer om å fylle hele rommet med bøker.
Tv stue (2) copy
Det rutete stoffet i sofaen er faktisk en duk. - Jeg ønsket å forsterke følelsen av et dansk sommerhus, og synes det var perfekt å bruke noe vi allerede hadde i skapet, sier Caroline.

Siden rommet er innredet med flere furuinnslag og en avslappet, upretensiøs stil føler Caroline at det minner henne om et ekte, dansk sommerhus. Stuebordet er en benk i furu funnet på favoritt bruktbutikken på Bjølsen. Krakkene er fra Ikea. Kunst på veggen er av Ylva Greni, en bryllupsgave fra et vennepar.

Tv stue (6) copy
Sofaputene er fra reiser rundt i verden (Marokko, Israel, Danmark og London.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


4. oktober 2023

Palett Korsvoll – barnerom i solens varme tone

Solrommet! Familien er så fornøyde at de har gitt Klaras barnerom et eget navn.

Myrra (1)
Her bor Klara. Fargen heter 5538 Myrra og gir rommet en følelse av solskinn året gjennom.

I dag er det solrommet vi skal vise frem fra Butinox-huset på Korsvoll hvor Caroline, Anders, Klara og Agnes bor. De har nylig malt alle husets rom i deilige farger fra Butinox. Vi viser dere rom for rom i rekkehuset, og flere farger har vi allerede lagt ut bilder fra:

 

 

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor har de beholdt vegger og gulv i huset, og kun svinget seg med malekosten. Inspirerende, ikke sant?

 

Solrommet har en optimistisk og omsluttende følelse. En følelse av godhet og trygghet. Det kunne jo ikke passe bedre for et barnerom.

Myrra (4)
Etter: sol og planeter passer perfekt inn i solrommet. Sengen er en 90-talls i furu fra Ikea, som kan “brettes ned” når barnet ønsker voksenseng. Den har familien kjøpt på Finn.no.

-Vi ELSKER denne gulfargen, forteller Caroline.

 

-Vi visste vi ville ha en varm gultone, og lenge sto valget mellom Myrra og Solstøv. Myrra virket litt mer spennende, med tanke på at vi hadde funnet noen retro furumøbler på finn.no som er varme og mørke i uttrykket, forteller Caroline.

 

Myrra (6)
Familien bruker mye tid i lesekroken, et godt sted for barne å hoppe rundt, eller og roe ned med en bok. Hyllen er en oppdelt steriobenk i furu, fra Finn.no.

-Fargen endrer seg så utrolig mye med lyset. Når solen skinner inn virker rommet nesten neongult, men på overskya dager lyser det opp varme og glede, og i skumringen blir rommet som en varm sol. Derfor kaller vi det bare solrommet. Fargen gir så mye energi og glede. Vi bruker mye tid der, både til å lese bøker, leke, klatre på stativet og hoppe i senga, sier Caroline.

 

-5538 Myrra er en ganske kulørsterk gulfarge, som lener seg inn mot orange. Det er en fantastisk farge som gir wow-faktor og glede. Vi er også superfornøyde med å ha malt tak, vegger, listverk og klesskap i samme farge, slik at det skaper en helhet, forteller Caroline.

3A6A7348 kopi
Caroline har gått for en herlig og vågal fargepalett.
Myrra (20)
Fargen på malingen så litt lysere ut i boksen enn den ble på veggen. Sånn er det ofte med malingsspann. Vi anbefaler deg å male opp prøver på et felt i rommet før du bestemmer deg for farge. Lysinnslipp og størrelse på rommet har mye å si for hvordan fargen oppfører seg hos akkurat deg.
Myrra (19)
Butinox Premium Matt er virkelig premium. Den har en kremete konsistens, litt som en en perfekt vaniljesaus. Den sitter godt på rulle og kost og gjør arbeidet til en lek.
Myrra (21)
Estetikeren Caroline har malt opp egne prøvelapper. Vakkert!
Myrra (12)
Familien malte klesskapet med samme farge, og med samme malingsboks. Det skaper en helhet i rommet. Skapet sto i rommet da familien tok over.
plukksak palett korsvoll myrra
Få stilen til solrommet.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


29. september 2023

Palett Korsvoll – soverom i Zen. Fargen Zen, altså.

Fargen 5680 Zen er som skapt for å kvitte seg med stressfaktorer og alt som kan gi kroppen uro.

Velkommen tilbake til Butinox-huset på Korsvoll hvor Caroline, Anders, Klara og Agnes bor. De har nylig malt alle husets rom i deilige farger fra Butinox. Vi viser dere rom for rom i rekkehuset, og flere farger har vi allerede lagt ut bilder fra:

 

 

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor har de beholdt vegger og gulv i huset, og kun svinget seg med malekosten. Hovedsoverommet er unntaket, hvor gulvet måtte byttes. Nytt gulv fant de på Finn – selvfølgelig.

 

web (5)
Etter: et tidsriktig soverom hvor taket, lister og vegger er malt i fargen ZEN. Det er kun gulvet som har blitt oppgradert: vegger, tak og lister er kun malt med Butinox Premium Matt.

Butinox har valgt navnet Zen på  denne lyse, friske og noe syrlige grønnfargen med kode 5680. Det er en farge som oppleves svært lys i rom med mye lysinnslipp, men som på hovedsoverommet her på Korsvoll oppleves noe mørkere og mer fargesterk i rom hvor det ikke slippes så mye lys inn. Den er frisk og ren som en oppvåkning.

 

Zen er en retning innen budhismen hvor meditasjon står sentralt. Vi forbinder det med å kvitte seg med stressfaktorer og det som skaper kaos i hode og kropp. Men er egentlig en måte å se verden på, hvor man prøver å komme i kontakt med verden utenfor det som er jeg, meg og mitt. – Å være i Zen. 

 

Et perfekt utgangspunkt for et soverom, ikke sant?

3A6A7348 kopi
Caroline Dokken har pusset opp et helt hus, så og si kun med maling. På soverommet ville hun ha Zen.

Caroline har valgt ut gode farger til huset.

 

-Vi er veldig fornøyde med at vi gikk all inn med fine og gode farger til alle rom. Gøy å være vågal og tørre å stole på sin egen magefølelse av fargevalgene som passer oss og vår livsstil. Det er også kult å se hvordan rommene endrer atmosfære etter årstid og lysinnslipp. Da føles fargene enda mer spesielle og interessante, sier Caroline.

 

– Soverommet vårt har lite lysinnslipp, så Zen oppleves nok mye dypere og mørkere i fargen enn den hadde vært i et lyssterkt rom. Vi synes den passer veldig godt med gulna furumøblene våre og det kule linoleumsgulvet som har en terrazzoligende look, forteller Caroline.

 

 

web (3)
Caroline holder opp en fargeprøve av Zen mot veggen før den ble malt. Legg merke til hvor liten forskjellen ser ut når du har en liten lapp opp mot veggen. Husk derfor å male opp et prøvefelt om du ikke er 100% sikker på at fargen du har valgt er den riktige for rommet.
web (4)
Livet i Zen - rommet er i sin helhet malt i Butinox Premium Matt. Vegger, lister og tak. Dette skaper en fin harmoni.

Familien brukte BUTINOX PREMIUM MATT når de skulle male.

 

-For det første var det luksus å ha en maling som kan brukes i taket, på vegg og på listverk, det sparte oss for mye tid da vi slapp å maskere like mye som man ellers ville ha gjort. Vi startet å male kun noen timer etter at vi overtok huset, og alle flater ble malt – til og med vaskerommet og boden. Familien stilte opp alle sammen, så på det meste tror jeg at vi var rundt 10 stykker i arbeid. Veldig koselig, og veldig effektivt, forteller Caroline.

 

Fordelen med å gå for en premium kvalitet, og ikke for en billigmaling? Den dekker ekstremt godt og har lav glans i alle vinkler.

web (5)
Den lyse Zen nyansen passer supert mot farger som terrakotta, mørkegrønn og koral.

Gulvet på soverommet er det eneste paret har byttet etter at de flyttet inn. -Her fikk vi tak i en rest av iQ Surface linoleum fra Tarkett fra den norske designeren Live Berg. Hun hadde brukt den i produktkampanjer, og den lille resten var akkurat den størrelsen vi trengte for å dekke 80-talls korkgulvet på soverommet, forteller Caroline.

web (7)
Nattbord er et kupp fra Tise, akkurat den furufinishen familien liker.

Caroline er opptatt av at huset skal være funksjonelt for både store og små.

 

-Vi er glade i å innrede med en miks av gjenbruk og design, samt at det skal ha rom for oppbevaring og funksjonelle møbler. Ting skal tåle å brukes, og det er en deilig følelse å ha når man har to små som er ganske aktive. Bruksmerker for oss er bare å vise avtrykk av livene våres. Det synes jeg er fint å tenke på, sier Caroline.

web (6)
Soverommet ligger rett innenfor gangen som er malt i 5766 Galleri
Plukksak Kjelsås hovedsoverom
Få stilen!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


16. august 2023

Før/Etter på Korsvoll. Se den flotte forandringen – kun med maling!

Familien ønsket å pusse opp miljøvennlig. Derfor beholdt de vegger og gulv som de var, og bestemte seg for å svinge malekosten for å få spiseplassen de drømte om.

TV KROK (14)
Caroline og familien ønsket seg et hjem med farger. Mange farger!

Familien kjøpte rekkehus på Korsvoll i Oslo, som var modent for en oppgradering. Caroline, som er svært miljøbevisst og som har jobbet som miljøkonsulent, er opptatt av å beholde så mye som mulig av de eksisterende materialer og løsninger.

 

Maling fra Butinox ble løsningen for å gi hjemmet et nytt løft, og som har gjort det både personlig og hjemmekoselig. -Vi ønsket oss et hjem som er godt å leve i, samtidig som vi ville være litt vågale i fargevalgene, forteller familien.

Spisestue (5)
Etter - effekten av maling er stor. Se hvor mye det gjør med rommet at familien også gikk for å male tak og lister i samme nyanse som veggene. Fargen heter 6042 Rosa Pudder.

Spisestuen ligger i i øverste etasje, sammen med stue og kjøkken som et stort allrom. Spisestuen har direkte kontakt med kjøkkenet med halvveggen du ser til venstre. Rosa Pudder er en farge som ikke oppleves for søt, mikset med mørke elementer føles den både sofistikert, oppdatert og nøytral.

Spisestue (4)
FØR. Tips: Vil du spare både miljø og lommebok? Mal! Ta vare på eksisterende materialer og løsninger. Gjenbruk handler om å ta vare på det man allerede har, også når det kommer til husets fire vegger.
TV KROK (12)
Estetikeren Caroline malte opp egne fargeprøver.

Før de malte veggene, lagde Caroline sine egne fargeprøver som hun hengte opp på veggene i rommene fargene skulle være i. På den måten kunne de se hvordan fargene forandret seg etter ulike typer dagslys og gjennom døgnet.

 

Syns du det blir litt omfattende? Du kan enkelt lage din egen fargepalett, slik at du ser om fargene passer sammen HER.

TV KROK (15)
Vår aller mest populære rosanyanse.
TV KROK (4)
Et spann er nok - Butinox Premium Matt kan brukes til lister, tak og vegger. Den har sperrende egenskaper og kan vaskes over.
Spisestue (7)
Hvis du ser nøye på veggen, er strukturtapeten beholdt. For å få et godt resultat er det viktig at du skjærer bort løse deler, og deler som har boblet seg. Sparkle der hvor det trengs, og lim tapet som har løsnet på igjen. Grunnarbeidet er ekstra viktig når du skal pusse opp eksisterende løsninger.
Spisestue (9)
Rosa Pudder har den gode egenskapen at den spiller andre farger gode. Se hvor fint de ulike fargene på tallerknene kommer frem mot den rosa bakgrunnen.
Spisestue (11)
Duket for det gode familieliv. Lange frokoster i helgene, eller raske mellommåltider i ukedagene - her blir det godt å leve.
Plukksak Kjelsås spisestue
Få stilen - familien har en kul og moderne stil med elementer som gir kos og hygge.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


4. august 2023

En varm velkomst – en farge som gjør det godt å komme innenfor døra

En vågal farge i gangen tåler du - vi skal jo bare være der noen sekunder av gangen

Gang (8) kopi
5766 GALLERI er en dyp og mørk farge passer godt til et lite rom man ikke oppholder seg lenge av gangen.

Palett Korsvoll! Her er ikke et eneste rom malt i hvitt, grått eller beige.

 

Familien kjøpte rekkehus på Korsvoll i Oslo, og fikk plutselig mye plass. Plutselig hadde de både yttergang og stor gang innenfor. Fra sin forrige leilighet visste de at de ville bo med mye farge, og at de ville viderebringe dette til sitt nye hjem.

 

Før Caroline malte veggene, lagde hun sine egne fargeprøver som hun hengte opp på veggene i rommene fargene skulle være i. På den måten kunne hun se hvordan fargene forandret seg etter ulike typer dagslys og gjennom døgnet.

Gang (6) kopi
I yttergangen gikk de for fargen 5766 GALLERI, en dyp, mettet burgunderrød som er magisk på veggene i gjennomgangsrom som gangen. Den passer helt perfekt til rosafargen de har i gangen innenfor, hvor man finner klesoppbevring og plass til å ta på seg skoene. Ved å male lister i samme fargen som veggen får man et inntrykk av en større veggflate - og en romsligere følelse i et lite rom.

Du trenger ikke male de små rommene i lyse farger. Særlig hvis det er rom du ikke oppholder deg så lenge av gangen. La heller livet fylles med  personlighet og farger som gjør deg glad!

Gang (1) kopi
Før: pent men på ingen måte familiens stil. Her ville de på med malekost!

Familiens rekkehus går over to etasjer, i tillegg til innredet kjeller. Gangen ligger i første etasje fra bakkeplan. Utenfor er det et lite vindfang med plass til barnevogn og våte sko, og dermed blir yttergangen et rom man mest går igjennom. Et perfekt rom for å prøve seg på en farge med mye kulør. Familien er veldig fornøyd med det fargerike resultatet.

Gang (3) kopi
Caroline holder opp en fargeprøve mot veggen før den ble malt. Hun har troa.
Gang (4) kopi
Butinox Premium Matt - vår matteste maling. For mørke nyanser er det ekstra viktig å velge så matt maling som mulig, hvis du ikke ønsker et glossy resultat. Mørke nyanser får gjerne et 90-talls preg om du ikke går for en god matt kvalitet.

Slik gjør du det:

  1. Husk alltid å vask flatene før du skal male. Da får du bedre malingsheft og sluttresultat. Butinox Interiørvask er et spesialvaskemiddel til forbehandling av vegger før maling. Den fjerner fett- og såperester.
  2. Bruk maskeringstape. Dekk til alt som du ikke vil ha maling på.
  3. Husk å dekke til gulv med papp eller plast. Det er fristende å bare vaske av søl, men for å unngå at maling for eksempel legger seg i sprekker i gulvet.
  4. Bruk pensel langs maskeringstape og kanter, rull på malingen med rulle på resten av flaten. For beste resultat bruker du Butinox Premium Matt. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket. Den er tilogmed vaskbar. Et enkelt valg der altså.
Gang (2) kopi
Familien har fått en flott kombinasjon fra inner- til yttergang. Den store gangen med oppbevaring og plass til å ta på seg skoene er malt i fargen 6042 Rosa Pudder.
Gang (7) kopi
Knaggene er designet av Live Berg, i en lignende fargenyanse som yttergangen.
Gang (5) kopi
Barna har en egen krakk i gangen, hvor det er lett å ta på seg sko. Oppbevaring har den også.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *